Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA5A 1.8] Pompa paliwowa nie działa ale jest sprawna! Brak
Autor Wiadomość
jaasiu
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2009, 13:47   [CA5A 1.8] Pompa paliwowa nie działa ale jest sprawna! Brak

Pompa paliwa nie działa ale jest sprawna. Nie dostaje napięcia. Prąd wychodzi z przekażnika sterującego pompą i gdzieś ginie. Problem się pojawiał i znikał ale teraz pojawił sie ponownie i już nie zniknoł mechanicy nie wiedzą co to może być :) Jeśli ktoś wie co to może być prosze o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawaim!!!
Ostatnio zmieniony przez karolgt 12-04-2009, 23:18, w całości zmieniany 1 raz  

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2009, 15:00   

trzeba by prześledzić cała trasę kabelka zasilającego pompę, może w którymś miejscu stracił styk na łączeniu albo poprostu się uszkodził.

jaasiu
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2009, 19:00   

To jest jakieś rozwiązanie. Może gdybym miał schemat było by to bardziej realne. Wydaje mi się że przewody same z siebie się nie psują wina może być albo ECU albo któregoś z przekaźników. Przekaźniki to są zwykłe cewki więc tam też nie ma się co za bardzo popsuć. Zostaje jeszcze komputer. Może gdyby ktoś mi opisał sposób w jaki pompa działa, Łączy się z komputerem i co z nią współpracuje to doszedł bym po nitce do kłębka. Może schemat mnie ratuje. Szczerze mówiąc to już nie mam żadnego pomysłu co to może być robiłem już wszystko nawet zbiornik zdemontowałem i sprawdzałem czy pompa działa po podłączeniu bezpośrednio do źródła zasilania.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2009, 20:23   

jaasiu napisał/a:
Może gdybym miał schemat było by to bardziej realne.
Schemat elektryczny znajdziesz w dziale Download.

kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2009, 10:21   Re: Pompa paliwowa nie działa ale jest sprawna! Brak

jaasiu napisał/a:
Pompa paliwa nie działa ale jest sprawna. Nie dostaje napięcia. Prąd wychodzi z przekażnika sterującego pompą i gdzieś ginie. Problem się pojawiał i znikał ale teraz pojawił sie ponownie i już nie zniknoł mechanicy nie wiedzą co to może być :) Jeśli ktoś wie co to może być prosze o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawaim!!!

miałem taki sam problem-kiedys padł komp, a dokładnie sterowanie pompą paliwową i auto nie odpalało, sprawdź jeszcze ten przekaźnik który jest za radiem ale prawdobodobnie przyczyną może być ECU

jaasiu
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2009, 12:44   

miałem taki sam problem-kiedys padł komp, a dokładnie sterowanie pompą paliwową i auto nie odpalało, sprawdź jeszcze ten przekaźnik który jest za radiem ale prawdobodobnie przyczyną może być ECU

Przekażnik za radiem od pompy jest sprawny sprawdzałem u elektronika!!! Tak myślałem że mioże być to problem kompa! A jak sobie poradziłeś z tym problemem??!!

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2009, 12:45   

obok silniczka wycierczki masz złącze diagnostyczne pompy paliwa, taki ślepy kabelek z 2 stykami. Gdy pompa pracuje, oczywiście na włączonym silniku, powinno być tam napięcie. Cała procedura opisana jest w manualu.

jaasiu
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2009, 13:29   

pawel129 napisał/a:
obok silniczka wycierczki masz złącze diagnostyczne pompy paliwa, taki ślepy kabelek z 2 stykami. Gdy pompa pracuje, oczywiście na włączonym silniku, powinno być tam napięcie. Cała procedura opisana jest w manualu.

Pompa nie pracuje to juz wiem tylko nie wiem dla czego!1 :)

kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2009, 13:57   

trzeba było oddać kompa do naprawy... 400zł

Odpowiedz do tematu