Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy radar
Autor Wiadomość
painkiller 
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-03-2009, 14:24   Nowy radar

http://motoryzacja.interi...-klamie,1282851

I co Wy na to? Jakoś nie przekonał mnie ten filmik

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-03-2009, 14:36   

Nie przekonuje Cie że zawyżają? To jak by odrębny temat.

Ale naprawdę nie mogę sobie wyobrazić jak taki "radar" może mierzyć z radiowozu który się porusza :shock: nie mając informacji z jaką prędkością się porusza radiowóz.... Jeszcze przez szybę i sam wybierze najszybszy pojazd.......

Jakieś niesłychane to jest. To jak mnie złapią powiem że ten za mną jechał szybciej i "radar" zmierzył jego prędkość a zatrzymaliście mnie w końcu potrafi wybiera.... Strach się bac.

Krzychu

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 31-03-2009, 14:41   

moze mierzy predkosc wiatraczka??

cos wiecej o Iskrze:
http://videoradar.eu/inde...ferta&id=iskra1

niezłe ustrojstwo... i made in Russia

kupujepolskieprodukty.pl

painkiller 
Forumowicz

Wysłany: 31-03-2009, 14:46   

Zakłócenia przez klimę mnie nie przekonują. Bo pomiar z jadącego radiowozu to nie taka znowu cwana sztuczka

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 31-03-2009, 14:51   

krzychu napisał/a:
Ale naprawdę nie mogę sobie wyobrazić jak taki "radar" może mierzyć z radiowozu który się porusza :shock: nie mając informacji z jaką prędkością się porusza radiowóz.... Jeszcze przez szybę i sam wybierze najszybszy pojazd.......

Zacytuję fragment:
Cytat:
Nowy model nosi nazwę Iskra-1. Poza większym zasięgiem (do 800 m) oraz znacznie mniejszymi wymiarami jego zaletą ma być przede wszystkim możliwość wykonywania pomiarów z radiowozu będącego w ruchu.Policja informuje, że pojazdy można namierzać zarówno poruszające się w tym samym kierunku jak i w przeciwnym, co stanowi o wyjątkowości i funkcjonalności tego radaru. Pomiar można wykonywać przez szybę samochodu, wybierać pojazd najszybciej jadący w grupie, przy czym niepotrzebne jest dodatkowe źródło zasilania.

Pierwsze pogrubione zdanie jest nadinterpretacją drugiego pogrubionego zdania ;)
Po prostu mozna mierzyć nie wysiadająć z radiowozu, który stoi w krzakach...

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-03-2009, 14:52   

E to chyba nie ja źle czytam. Piszę będącego w ruchu a nie "nie będącego w ruchu" a tą informację widziałem też w specyfikacja a jak w ruchu to wiadomo że przez szybę. Ma jakoś analizować ruch pojazdów poruszających się z tą samą prędkością coś tu jest nie teges.

Wkońcu jest też wersja która działa z kamerą i instaluje się w samochodzi jako wideo radar i tam też chyba nie bierze informacji o tym z jaką prędkością się radiowóz porusza.

A co do zawyżania możliwe że wentylator o chłodnicy działał. W specyfikacji jest że mierzy prędkość od 30km/h w górę więc w sumie testowali go niezgodnie z założeniami.

Krzychu

painkiller 
Forumowicz

Wysłany: 31-03-2009, 14:59   

Ale wentylator jest za chłodnicą więc praktycznie go przez te szparki nie widać

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-03-2009, 15:04   

Zależy w jakim samochodzie niektóre mają przed chłodnicą. Chodź zależnie jakie ma szczeliny chłodnica bo może jak jest za to tez by chwyciło jakiś ruch. Bo to z tą klimą chyba chodzi o to że się włącza wiatrak od chłodnicy żeby ruch powietrza był pod maską jak auto stoi w korkach? Musiał bym to sprawdzić w swoim.

Krzychu

Odpowiedz do tematu