Nowy radar |
Autor |
Wiadomość |
painkiller
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 31-03-2009, 14:36
|
|
|
Nie przekonuje Cie że zawyżają? To jak by odrębny temat.
Ale naprawdę nie mogę sobie wyobrazić jak taki "radar" może mierzyć z radiowozu który się porusza nie mając informacji z jaką prędkością się porusza radiowóz.... Jeszcze przez szybę i sam wybierze najszybszy pojazd.......
Jakieś niesłychane to jest. To jak mnie złapią powiem że ten za mną jechał szybciej i "radar" zmierzył jego prędkość a zatrzymaliście mnie w końcu potrafi wybiera.... Strach się bac.
Krzychu |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
painkiller
Forumowicz

|
Wysłany: 31-03-2009, 14:46
|
|
|
Zakłócenia przez klimę mnie nie przekonują. Bo pomiar z jadącego radiowozu to nie taka znowu cwana sztuczka |
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
|
Wysłany: 31-03-2009, 14:51
|
|
|
krzychu napisał/a: | Ale naprawdę nie mogę sobie wyobrazić jak taki "radar" może mierzyć z radiowozu który się porusza nie mając informacji z jaką prędkością się porusza radiowóz.... Jeszcze przez szybę i sam wybierze najszybszy pojazd....... |
Zacytuję fragment:
Cytat: | Nowy model nosi nazwę Iskra-1. Poza większym zasięgiem (do 800 m) oraz znacznie mniejszymi wymiarami jego zaletą ma być przede wszystkim możliwość wykonywania pomiarów z radiowozu będącego w ruchu.Policja informuje, że pojazdy można namierzać zarówno poruszające się w tym samym kierunku jak i w przeciwnym, co stanowi o wyjątkowości i funkcjonalności tego radaru. Pomiar można wykonywać przez szybę samochodu, wybierać pojazd najszybciej jadący w grupie, przy czym niepotrzebne jest dodatkowe źródło zasilania. |
Pierwsze pogrubione zdanie jest nadinterpretacją drugiego pogrubionego zdania
Po prostu mozna mierzyć nie wysiadająć z radiowozu, który stoi w krzakach... |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-03-2009, 14:52
|
|
|
E to chyba nie ja źle czytam. Piszę będącego w ruchu a nie "nie będącego w ruchu" a tą informację widziałem też w specyfikacja a jak w ruchu to wiadomo że przez szybę. Ma jakoś analizować ruch pojazdów poruszających się z tą samą prędkością coś tu jest nie teges.
Wkońcu jest też wersja która działa z kamerą i instaluje się w samochodzi jako wideo radar i tam też chyba nie bierze informacji o tym z jaką prędkością się radiowóz porusza.
A co do zawyżania możliwe że wentylator o chłodnicy działał. W specyfikacji jest że mierzy prędkość od 30km/h w górę więc w sumie testowali go niezgodnie z założeniami.
Krzychu |
|
|
|
 |
painkiller
Forumowicz

|
Wysłany: 31-03-2009, 14:59
|
|
|
Ale wentylator jest za chłodnicą więc praktycznie go przez te szparki nie widać |
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-03-2009, 15:04
|
|
|
Zależy w jakim samochodzie niektóre mają przed chłodnicą. Chodź zależnie jakie ma szczeliny chłodnica bo może jak jest za to tez by chwyciło jakiś ruch. Bo to z tą klimą chyba chodzi o to że się włącza wiatrak od chłodnicy żeby ruch powietrza był pod maską jak auto stoi w korkach? Musiał bym to sprawdzić w swoim.
Krzychu |
|
|
|
 |
|