Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Straciłem zasilanie kierunkowaskazami i awaryjnymi
Autor Wiadomość
zuku3210 
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 04-04-2009, 20:07   Straciłem zasilanie kierunkowaskazami i awaryjnymi

Witam, dziś zabrałem sie za demontaz deski rozdzielczej jak i przeciwmgielnych i podlaczenia paru rzeczy. W zwiazku z moja zawiła instalacja i kupa kabli trzeba bylo tu szarpnać tu pociagnac. Generalnie "operacja udana, pacjent zmarł" :P Okazało sie że nie działaja kierunkowskazy jak i awaryjne :evil: kiedy właczam kierunek nie wyswietla sie na zegarach, nie słychac "klikania" jak i nie pala sie one na zewnatrz, analogicznie awaryjne!! Pierwsze co sprawdzilem bezpecznik i jest ok, przy wlaczaniu alarmu kierunki migaja!! :) Pytanie brzmi co mogłem i gdzie odłaczyc/oderwac/zepsuc/spalic?? Sprawa o tyle powazna iz kolo poludnia musze zrobic duzo kilometrow po miescie jak i zrobic trase a nie musze mowic co sie moze stac bez kierunkowskazów, nie mowiac juz o zabraniu dowodu :? Prosze bardzo o pomoc!! rozważe każdy pomysł!!

Btw to jak właczam "długie" to sie zapala lampka i gasnie; jakby wajcha odbijala spowrotem!
Btw2 to wewnatrz deski wił sie różowy kabel z bezpiecznikiem 3ampery(niewiem do czego), rozkrecilem ten bezpiecznik i przykrecilem zasilanie do innej rzeczy, ale to nie wplywa na kierunkowwskazy bo odwróciłem operacje i nie pomogło wiec to raczej niema znaczenia :evil:

[ Dodano: 04-04-2009, 21:14 ]
Chodzi o to gdzie znajduje sie od nich jakas kostka/ kabel ew. jaki jego kolor zeby to jakos zdiagnozowac :? Sprawa dla mnie bardzo wazna :?
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2009, 11:27   

podlacz przelacznik od swiatel awaryjnych i wszystko powinno wrocic do normy.

zuku3210 
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-04-2009, 23:55   

Jestem na 100% pewien że go podłączałem przy składaniu :evil: ale jeżeli tak mówisz to rozbiore to jeszce raz jutro :?

[ Dodano: 08-04-2009, 00:10 ]
no i rozebrałem :D okazało sie że ze mało precyzyjnie założyłem tą blaszke w kształkie C która wchodzi na tą mała sprezynke i nie obsuneła przy skladaniu całosci nie dajac styku wogóle. dziekiPLPynton, pozdrawiam :)
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."

Odpowiedz do tematu