|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ecumaster |
Autor |
Wiadomość |
slawekpurc
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Paź 2008 Posty: 238 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 04-04-2009, 14:04 ecumaster
|
|
|
witam. wiem ze moze nie jestem odpowiednia osoba do grzebania w kablach..ale chcialem sobie zrobic jakiegos dataloggera. padlo na ecumastera
w sumie troche sie naczytalem na 3si... troche na streetracingu i mniej wiceej wiem jak to zrobic. poki nie mam zadnej wiedzy nie bede grzebal w mapach..
natomiast zainstaluje sonde szerokopasmowa... i chcialbym to wszystko podpiac do ecumastera. czy ktos ma schematy kabli w ori 3000gt ecu? rozumiem ze wszystkie podzpespoly ktore potrzebuje podpiac ida do ECU... wiec planuje poprostu zrobic obejscie przez ecumastera...oby bez ingerencji w cokolwiek. wiec potrzebuje schemat kabli i gdzie mam go szukac?
rowniez ,ale na ten temat malo wiem , powinienm w przyszlosci zrobic konwersje na MAF ze stockowej przeeplywki...ale poki co jestem na etapie czytania o tym.. ale jesli ktos wie co i gdzie powinenem dokupic fajnei gdyby sie podzieli. ecumastera bede mial w srode.. dzieki
edit , ok znalazlem taki link
http://www.stealth316.com/2-safcii-instal.htm
tam nizej jest obrazek
http://www.stealth316.com...ing-diagram.gif
akurat podlaczaja inne urzadzenia..ale w sumie musze i tak przeciaz wiazek i wstawic przez ecumastera..
wiec...ktore czujniki powinienem podlaczyc pod ecumaster.. ktos sie zlituje nad laikiem?
drugie pytanie , w dziale warszta jest taki palm jakos mozna go podlaczyc pod ecu. chcialbym miec coskolwiek co mi pokazuje Knock counting , spalanie stukowe....
ok znalazlem pelny opis ECU .
moze komus sie przyda
http://www.plxdevices.com...lthTT_91_97.pdf
jesli zrobie sobie taki autodiagnostyczny zestaw podlaczanay palm(laptop) do wtyczki serwisowej obd1.. bede mogl odczytwac knock counts? widzialem na palmach ludzie maja ta wartosc....
nawet w temacie w warsztacie jest to opisane tylko narazie nie moge tego "ogarnac"
[ Dodano: 05-04-2009, 20:52 ]
kurde zaczynam sam sobie odpowiadac na posty...to juz nie jest dobrze..... |
_________________ galant 1988 glsi 2.0......najfajnieszy
galant 1998 2,5 V6 24v
mondeo st220 2003.
aktualnie 3000gt vr4
modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI
zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa |
|
|
|
 |
|
|