|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Problem z przegubem |
Autor |
Wiadomość |
rcislaw
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport Dakar 2005 2,5TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2009, 19:34 [2.5 TD] Problem z przegubem
|
|
|
Witm,
Mam problem z dotępnością przegubu do Pajero Sport 2005 r. Może ktoś wie czy są jakieś zamienniki, bo cena oryginalnego jest atomowa! Poza tym mam co jakiś cza z tym problem, bo już raz wymieniałem około 1,5 roku temu (prawa straona przód), może ktoś już się z tym spotkał i wie jaka jest przyczyna. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Rafał |
Ostatnio zmieniony przez Gene 29-05-2009, 10:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-05-2009, 10:31
|
|
|
Dziwna sprawa. Przez internet to mogzna podac cala mase przyczyn. Od ruszania na skreconych kolach przez jakis strzal w krawznik lub dziure do nie calkiem solidnej wczesniejszej naprawy. Tak czy siak aby rozwalic przegub trzeba sie troche napracowac. Nie wiem jak samochod byl jezdzony i co tak naprawde tam sie dzieje. Proponuje jednak zglosic sie do warsztatu. Co do kosztow to z tym atomem przesadziles. Caly przegub zewnetrzy do Sporta to cena 1200 zl. W porownaniu do innych czesci to i tak kosztuje calkiem przyzwoite pieniadze. Z tego co ja wiem nie ma zamiennikow.
Zapytaj moderatora dzialu Pajero Zbyszka M. Moze on cos ogarnie taniej. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
rcislaw
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport Dakar 2005 2,5TD
|
Wysłany: 02-06-2009, 14:43
|
|
|
Wielkie dzięki za informację okazało się , że miałem złą informację bo na początku podano mi cenę 2700 PLN. Już udało mi się wymienić mam nadzieję, że teraz będzie ok! A samochód jest używany praktycznie tylko w terenie i wydaje mi się, że jeżeli jest do tego przeznaczony to nie powinno sie tak dziać. Będę pisał jeśli będzie dalej się coś działo w tym temacie oby wszysko bylo ok!
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-06-2009, 15:23
|
|
|
Rcislaw napisał/a: | A samochód jest używany praktycznie tylko w terenie i wydaje mi się, że jeżeli jest do tego przeznaczony to nie powinno sie tak dziać | Bo nie powinno ale jak przywalisz albo cos przemielisz to niestety nie zostaje to bez znaczenia dla zywotnosci podzespolow auta.
Fabrycznie to bulwarowka i trzeba naprawde uwazac aby nie narobic sobie krzywdy. Oslony jesli sa to bardziej dekoracyjnie. Moze troche chronia ale przy duzym konarze, kamieniu czy korzeniu nie maja szans. Moze podobnie bylo z przegubem. dostal strzal i zaczal nawalac.
Ciesze sie, ze sprawa zalatwiona. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|
|