|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spalony/stopiony bezpiecznik 60A |
Autor |
Wiadomość |
leszek738
Nowy Forumowicz
Auto: Galant '97 EA2A 2.0 sedan A/T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2017, 18:04 Spalony/stopiony bezpiecznik 60A
|
|
|
Witam wszystkich!
Dzisiaj jadąc do pracy w pewnym momencie zauważyłem, że zgasł mi zegarek (a konkretnie UKP podłączone pod zasilanie zegarka), dodatkowo znikło podświetlanie liczników (dokładane liczniki HC), wskazówki się podświetlają prawidłowo, tylko tarcze są ciemne).
Jak stanąłem autem to zajrzałem do bezpieczników pod maską i okazało się, że bezpiecznik 60A (ten umieszczony w skrzynce bliżej silnika) się nie przepalił, ale stopił całą plastikową obudowę. Sprawdziłem od razu termokamerą i miał ponad 140 stopni.
Ktoś się może orientuje za co dokładnie odpowiada ten bezpiecznik? Na klapce jest oznaczony jako akumulator, razem z bezpiecznikiem 100A zaraz obok niego.
Ps. Autem muszę jeszcze wrócić z pracy, jakieś 10 km, jest jakieś ryzyko pożaru pod maską? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 19-09-2017, 18:33
|