Sposoby montażu tablicy rejestracyjnej w Galancie |
Autor |
Wiadomość |
spidernet
Forumowicz

Auto: Galant EA2A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-06-2014, 21:16 Sposoby montażu tablicy rejestracyjnej w Galancie
|
|
|
Interesuje mnie głównie przód i sposoby montażu w wersji zderzaka sportedition. Kwadratowa tablica nie powala wyglądem. Widziałem na youtube, że jeden z galantów miał zamontowaną tablicę z boku przedniego zderzaka... Być może to jakiś kit montażowy Czy ktoś z was zna jakieś ciekawe sposoby montażu tablicy z przodu auta? Zdaję sobie sprawę, że najlepiej mieć tablice z californii, aby spasowały się idealnie w gniazdo blach. Niestety Polska słynie z "innego klimatu", tym samym rozmiar tablic nie współgra z wizualem auta niestety... stąd powstaje wątek |
|
|
|
 |
artufcb
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0
|
Wysłany: 22-06-2014, 10:10
|
|
|
Ja mam u siebie taką metalowa nakladke szeroką na tablice przymocowana na tym kwadratowym polu na zderzaku |
|
|
|
 |
spidernet
Forumowicz

|
Wysłany: 22-06-2014, 11:23
|
|
|
Niezbyt to oryginalne, nie wspominając o estetyce. Można pokusić się o usunięcie stelaża i montaż bezpośrednio na zderzaku w ramce. Ale rozmiar tablicy i tak przytłacza... Coś mi się wydaje, że w tym przypadku prawo rejestracji pojazdów nie jest zbyt elastyczne |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 22-06-2014, 11:32
|
|
|
jest jeszcze trzecia opcja, kupić sobie tablice z allegro od sprzedających Szwajcarskie tablice, z przodu jest bardzo mała i idealnie mieści się w wycięcie w zderzaku,minusy to nasza policja przy kontroli może zabrać dowód rejestracyjny |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2505 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 22-06-2014, 11:43
|
|
|
Najlepiej blachy na miskach wygladaja w klubowych ramkach. mam kumpla co w bmw z przodu nie ma blachy zderzak tak zrobil ze nie ma miejsca. W przypadku kontroli pokazuje blach z pod siedzenia i mowi ze odebral wlasnie od lakiernika i musi kupic ramke:) juz tak od roku jezdzi |
|
|
|
 |
spidernet
Forumowicz

|
Wysłany: 22-06-2014, 11:46
|
|
|
Ktoś z was wie do jakiego formatu tablic fabrycznie przygotowany jest zderzak? |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-06-2014, 15:13
|
|
|
spidernet napisał/a: | Ktoś z was wie do jakiego formatu tablic fabrycznie przygotowany jest zderzak? |
do każdych, nie obraź się ale zadajesz głupie pytania |
_________________ moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294 |
|
|
|
 |
spidernet
Forumowicz

|
Wysłany: 22-06-2014, 15:30
|
|
|
Nie wydaje mi się aby było to głupie pytanie, raczej wyczerpuję temat Ramka na tablicę ma wymiar ok. 33x11cm, a więc nie do każdego formatu pasuje wnęka. Tak czy inaczej Twoja podpowiedź jest pewnym rozwiązaniem. Kojarzysz może czy oprócz zatrzymania dowodu rejestracyjnego grozi coś więcej? |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-06-2014, 15:53
|
|
|
spidernet napisał/a: | Kojarzysz może czy oprócz zatrzymania dowodu rejestracyjnego grozi coś więcej? |
100zł mandatu,wizyta na ponownym przeglądzie kolejne 100zł |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 22-06-2014, 15:59
|
|
|
spidernet napisał/a: | Nie wydaje mi się aby było to głupie pytanie, raczej wyczerpuję temat | Pod względem prawnym jak najbardziej, tablice bez unormowanego formatu bez znaku legalizacyjnego, informacje znajdziesz w taryfikatorze. Było o tym wspominane w róznych programach motoryzacyjnych, że czyn taki mozna potraktować jako fałszerstwo tablicy za co grozi oczywiście mandat i zatrzymanie dowodu, prawidłowo pojazd powinien być zatrzymany na pargingu policyjnym (czyli dodatkowy koszt lawety plus depozyt) spidernet napisał/a: | Ramka na tablicę ma wymiar ok. 33x11cm, a więc nie do każdego formatu pasuje wnęka. | Dlatego do wnęki jest zastosowany adapter, bo w róznych krajach inaczej wyglądają tablice a adapter pełni fukcje uniwersalną dla montazu tablic.
Zgodnie z zasadami wątek ten powinien wylądować w smietniku |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
spidernet
Forumowicz

|
Wysłany: 23-06-2014, 17:24
|
|
|
Jak się zorientowałem to format włoski tablic. Szkoda, że w PL nie można takowego kupić w urzędzie |
|
|
|
 |
lutekwwl
Forumowicz pan życia i śmierci

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 228 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 11-11-2016, 11:00 [EA2A] Podkładka pod tablicę rejestracyjną TYŁ
|
|
|
Czółko. Mam pytanie odnośnie podkładki pod tablicę rejestracyjną na tyle. Kupiłem gadżety mitsumaniaków, między innymi ramki na tablice rejestracyjne. Z przodu mam tak jakby jakąś gumę do której dokręcam ramkę, natomiast z tyłu jest goła blacha, z otworami które za cholere nie pasują w jakikolwiek sposób pod ramkę ( są zbyt szeroko ). Czy mam wiercić nowe otwory w karoserii czy najlepiej zakupić tego typu gumę? Nadwozie sedan. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 11-11-2016, 12:53
|
|
|
Z przodu fabrycznie jest blacha dystansowa do montażu tablicy, z tyłu bezpośrednio wkreca sie w klape, jeżeli nie chcesz wiercic w klapie to przewierc w ramce i daj podkładki , gumy mozesz przykleic aby ramka nie wibrowała |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
lutekwwl
Forumowicz pan życia i śmierci

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 228 Skąd: Wołomin
|