|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:46 |
Carisma 1.6 16v LPG |
Autor |
Wiadomość |
Michalek168
Nowy Forumowicz
Auto: szukam
|
Wysłany: 12-04-2009, 14:25 Carisma 1.6 16v LPG
|
|
|
Witam Was poszukuje carismy z sekwencją lpg ostatnio znalzłem ową ofertę;http://moto.allegro.pl/it...r_oplacony.html Mam pytanko co wzrokowo o niej sądzicie , czy cena jest odpowiednia? jeszcze jak ktos z posiadaczy takiej cari moze wyrazić opinie na temat lpg w tym samochodzie będe wdzięczny. Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 12-04-2009, 16:26
|
|
|
szczeliny przy masce sa prawdopodobnie krzywe (chyba ze zdjecie jakos przeklamuje,chociaz na calych dlugosciach wydaja sie byc rowne)
mozliwe ze cos z prawej przedniej strony bylo majstrowane -ale to sa tylko moje domysly
przebieg prawdopodobnie realny
Cena wydaje sie byc tania jak na 99rok
Przyjrzyj sie czy to rok produkcji 98 czy 99. Bo w 99roku byl lift, a sprzedajacy mogl sobie cos dodac np...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 377 Skąd: Chodzież
|
Wysłany: 12-04-2009, 16:51
|
|
|
Czy ona naprawde ma klime?? Cholerka slepy jestem;) |
Ostatnio zmieniony przez loki7777 12-04-2009, 17:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 12-04-2009, 16:55
|
|
|
Niby przycisk jest
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 12-04-2009, 19:24
|
|
|
Michalek168, musisz wiedzieć że to jest instalacja LPI VIALLE, która jest The Best ale jak się nie psuje.
Musisz wiedzieć, że zakładów zajmujących się tą instalacją w Polsce jest tyle, że policzysz na palcach jednej reki.
Nie wiem, z którego Żychlina jesteś.Jeżeli z Wielkopolski to masz blisko serwis w Koninie.
Ja posiadam też LPI i to chyba dokładnie taką samą, i nie zamienił bym ją na żadną inną.
Ale musisz wiedzieć, że regeneracja pompy gazu, która jest w zbiorniku to koszt ok. 1000 zł.
Ja z tą instalacją jeśli sprawna i w takiej cenie brałbym w ciemno.Ale to jest moje zdanie.... zrobisz jak uważasz i to będzie Twoja decyzja.
Dlaczego sprzedawca nie zapodał zdjęć co jest pod maską ?
Poczytaj to może Ci coś rozjaśni:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3762
P.S.
Źle zamontowany zbiornik gdyż wąż przeszkadza w załadunku bagaży(dlatego chyba owinięty) ale to w Koninie by pewnie poprawili:
tak jest u mnie:
Więcej zdjęć instalacji w mojej GALERII. |
|
|
|
 |
MotyF
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 147 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 13-04-2009, 00:01
|
|
|
Może kogoś urażę, ale 1,6 w cari + lpg to raczej nie jest dobra opcja. Poza tym auto wypucowane na sprzedaż a ogólnie "wytyrane". Nie wygląda najlepiej. A cena też bez rewelacji. |
_________________ symbianforum.pl....bo symbian to pasja, a teraz cari to też pasja ... |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-04-2009, 09:49
|
|
|
Jak widac, zaraz po myjni (nawet na zdjeciach myjnia w tle;) |
|
|
|
 |
turek61

|
Wysłany: 13-04-2009, 12:15
|
|
|
MotyF napisał/a: | Może kogoś urażę, ale 1,6 w cari + lpg to raczej nie jest dobra opcja |
a w GDI to już masakra, tak ? |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-04-2009, 12:17
|
|
|
Koledze chodzilo o to ze to maly silnik i malo pali, wiec instalacja gazowa nieoplacalna - ale jak jest za free to tylko brac, bo to nic nie kosztuje |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-04-2009, 13:07
|
|
|
turek61 napisał/a: | MotyF napisał/a: | Może kogoś urażę, ale 1,6 w cari + lpg to raczej nie jest dobra opcja |
a w GDI to już masakra, tak ? |
Nie chodzi o to, ze 1,6 malo pali i szkoda montować gaz a GDI jeszcze mniej to tym bardziej szkoda.
1. GDI nie nadaje sie do gazu.
2. Carisma 1,6 palila mi okolo 8l benzyny w mieście a 10 gazu. W trasie 6 PB i 8 LPG. Czyli spalanie odpowiednio większe. Generalnie się opłaca, ale ja robiąc sporo km denerwowałem się na to, że trace duzo czasu na stacjach i co chwila mam przeglady gazu i regulacje.
Co do LPI VIALLE. Super instalacje, ale 99% aut sporawdzonych z holandi po kilku tankowaniach w PL ma pompy do regeneracji. Generalnie Holendrzy wiedzą kiedy auto sprzedac aby nie inwestowac w pompe. W Polsce taka regeneracja to około 1000 - 1500zł. Widziałem już wiele zgarbionych min osób, które się chwaliły tanio kupionym autem z super instalcją gazową, w która chwile potem musieli włożyc 20 - 30% wartości auta. (pompa, wtryski, filtry, przeglad, strojenie itp) |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Kris1980_147
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 334 Skąd: Rogoźnik
|
Wysłany: 13-04-2009, 18:17
|
|
|
Ja mam 1.6 16v 103KM z LPG, z tym że zakładałem sam (w tym sensie, że nie kupiłem już z instalacją LPG) i zapłaciłem za sekwencję 2500zł.
Od czerwca 2008 roku zrobiłem niecałe 20kkm i zaoszczędziłem już na LPG trochę ponad 2000zł. Zostało mi jeszcze niecałe 800zł i instalacja zacznie na siebie zarabiać.
Ogólnie jestem zadowolony z instalacji. Średnie spalanie 8,5-9,0 litra na 100km LPG. Przy obecnych cenach LPG i Pb jeszcze jakieś 5 miesięcy i instalka się zwróci w 100% |
|
|
|
 |
annihilator
Mitsumaniak

Auto: EA5W SE '99 AT
|
Wysłany: 14-04-2009, 15:51
|
|
|
Co do auta dodam swoje parę groszy, bo jeśli to z Holandii przyjechało to trzeba się liczyć z kombinowaniem, chyba ze sie prawo znowu zmieniło. Rok temu półtora roku temu znajoma kupiła holenderską mazdę, wszystko pięknie ale nie można auta zarejestrować bez polskiej homologacji (chodzi o gaz), której nikt Ci nei wystawi, chyba że dasz w łapę lub masz znajomości, nam się udało po znajomościach, ciężko było szukać, rejestrowanie się przedłużyło o miesiąc, ogólnie mam przykre wspomnienia z tym związane. Kolejna sprawa, jeśli montowane od nowości to butla już jest po terminie, za sprawdzanie takiej butli wybulisz od ciula kasy, montowanie nowej wiąże się albo ze sprowadzaniem albo wstawianie popularnej włoskiej, co za tym idzie tracisz jakość holendra, nie będzie wskazywać już na zegarach poziomu gazu etc etc... Ogólnie jak bym miał kupować z gazem, a chcę kupić z gazem, to w życiu nie wezmę holendra, fajnie się jeździ na tym i owszem, ale konserwacja tego, wymiana głupich filtrów... proszę... to nie dla mnie takie zabawy, dla mnie auto ma jeździć a nie, że ja muszę kombinować i cudować czy też oszukiwać prawo by jeździć "legalnie".
Nie wiem czy tak jest we wszystkich Cari ale zauważyłem że w autach z Holandii nie ma elektryki w tylnych drzwiach^^
Ps, uważaj na korek, często się "gubi"
Ach i faktycznie, bez urazy ale 1,6 w gazie to będzie jeździdło a nie samochód, tak zwany zamulacz, ale jak kto lubi... |
|
|
|
 |
TomyLee4 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2009, 16:57
|
|
|
Według mnie maska zdezelowana, widać to na 1 zdjęciu (chyba, że to takie wrażenie). Cena ok w odniesieniu do wygladu. Po kierownicy nie wygląda aby było coś kręcone z przebiegiem. |
|
|
|
 |
turek61

|
Wysłany: 14-04-2009, 17:47
|
|
|
Kris1980_147, niestety ale muszę zrobić OTT a miałem już nic nie pisać.
Kupiłem Cari już z zainstalowaną w Holandii LPI i nie miałem większych problemów z legalną rejestracją samochodu.Jedyny problem był taki, że w Szczecinie za legalizację butli TDT chciał 380 zł.Wertując w sieci znalazłem zakład w Stalowej Woli.Więcej:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
no i czytać i jeszcze raz czytać np. tu:
http://www.v40.pl/forum/viewforum.php?f=105 |
|
|
|
 |
annihilator
Mitsumaniak

Auto: EA5W SE '99 AT
|
Wysłany: 14-04-2009, 20:31
|
|
|
turek61 napisał/a: | Kris1980_147, niestety ale muszę zrobić OTT a miałem już nic nie pisać.
Kupiłem Cari już z zainstalowaną w Holandii LPI i nie miałem większych problemów z legalną rejestracją samochodu.Jedyny problem był taki, że w Szczecinie za legalizację butli TDT chciał 380 zł. |
z legalną rejestracją nie, ale właśnei chodzi o legalizację instalacji gazowej (butli czy czegoś tam, nie znam się), legalnie to było by zdemontować i zamontować jeszcze raz w jakimś zakładzie co podpisze papier, że są odpowiedzialni za to jak to działa, za bezpieczeństwo etc etc, a tego nikt Ci ot tak nie zrobi. Więc albo skasuje od ciula kasy albo po znajomości załątwi homologację... |
|
|
|
 |
|
|