|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sonda lambda. |
Autor |
Wiadomość |
telebyte2
Nowy Forumowicz Telebyte2
Auto: Galant 2.0 Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-10-2018, 14:55 Sonda lambda
|
|
|
Witam forumowiczów. Mam mały problem z sondą lambda w moim EA2WW 2.0, 1999 rok, benzyna i nie zagazowany. Nigdy nie jeździł na gazie. Otóż od pewnego czasu w czasie jazdy zapala się i gaśnie CE. Odczuwa się w siniku niewielkie "tąpnięcie" i zaraz zapala się CE, przy czym nie odczuwa się różnicy, że samochód jest zamulony. Potem gaśnie i tak w koło Wojtek. Potem przez parę dni nic się nie dzieje. Czasami są problemy z odpaleniem, ale roi się wtedy "przegazówkę" na 6-7 tyś. obr. na 5-10 sekund. Potem wszystko wraca do normy. Wybłyskłem kody wyszło, że sonda lambda Na allegro widziałem używane sondy (w ASO jedna kosztuje ponad 1600 zł. :lol ) o nr 655008861 druga jest z końcówką 60. Czy wie ktoś która jest przed a która za katalizatorem i czy one w ogóle pasują do mojego Galanta. Według sprzedawców wyły wyciągane z tej wersji silnikowej. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.
P.S. nie wiem, czy dobrze wpisałem na to forum, bo tu są problemy z galantami zagazowanymi a nie mogłem znaleźć innego forum. |
|
|
|
 |
|
|