Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co myślicie na temat takiego auta jak: Chrysler GRAND VOYAGE
Autor Wiadomość
dany642
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2007, 08:39   Co myślicie na temat takiego auta jak: Chrysler GRAND VOYAGE

Jak w temacie.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-04-2007, 09:23   

+ wieeeelki
+ tani w stosunku do wielkości

- silnik
- ASB, manual nie lepszy
- awaryjność na poziomie poloneza
- hamerykańsko zestrojone zawieszenie, co w połączeniu z gabarytami powoduje, że należy się bać każdego zakrętu

dwóch nieznających się moich znajomych miało takie wynalazki - żaden z nich nie był zadowolony

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 11-04-2007, 09:26   

u nas tez byl w dalekiej rodzinie - opinia j.w., z tym, ze polonez sie im mniej psul

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2007, 09:35   

ooo w sumie nie spodziewałem się jakiś pozytywnych opinii.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 11-04-2007, 10:40   

Jak stoi albo po autostradzie jedzie to spoko ale już na zakrętach to trzeba uważać - za miękkie robią zawiasy na taki samochód. Skrzynia tragiczna - zmienia biegi jakby chciała a nie mogła - wszystko powolne i ociężałe. Ale fakt - za taką cenę tak dużej przestrzeni się nie kupi.

Czas może na Space Stara dla żony?

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 11-04-2007, 19:50   

nie wiem dokladnie w której wersji silnikowej, ale przy jednym silniku częstą usterką jest pekający blok silnika

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 11-04-2007, 20:21   

mój szwagier był na kupnie takiego wózka we francji i po dwutygodniowej eksploatacji próbnej nazwaliśmy go Peti Voyager :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2007, 23:37   

Ja od 4 lat mam forda windstara i musze przyznac ze calkiem dobre auto. Teraz najnowszy zakup to chevrolet trans sport. Zobaczymy jak to bedzie sie sprawowalo. A voyager zaimowal jedno z ostanich miejsc w rankingach bezawaryjnosci.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2007, 13:30   

Qrde a moim i mojej baby to chyba najbardziej porządane auto rodzinne... :|

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 12-04-2007, 21:24   

Ficu865 napisał/a:
Qrde a moim i mojej baby to chyba najbardziej porządane auto rodzinne...

Ficu865, po Colcie nic dziwnego, w końcu mógłbyś go parkować w bagażniku ;)
Ad rem: Voyager nie jest złą propozycją biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny - jest śmiesznie tani. Oczywiście, że jako samochód nie jest niczym super niemniej naprawy są tanie (relatywnie) i jest masa podróbek części. Głównym problemem jest blacharka (gnije już w katalogu) oraz skrzynie biegów (nie to, że są złe konstrukcyjnie, w końcu to patent Miśka o ile mnie pamięć nie myli) z uwagi na brak dobrych serwisów (mało kto robi przeglądy w ASO a domorośli mechanicy nie zawsze mają dostęp do manuali). Co do prowadzenia to istotnie bryczka konna ma więcej gracji w sobie a i trakcję lepszą;) ale przecież nie będziesz takim autem jeździł 150km/h (przecież został skonstruowany przez Amerykanów i przystosowany do pędzenia z szaleńczą prędkością 55 mil na godzinę :D ) także przy spokojnej (naprawdę spokojnej) jeździe powinno być OK.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2007, 10:18   

hmm to co polecacie - dodam że espace mnie nie interesuje. Space Wagon trochę za kańciasty a i wolał bym diesela.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 13-04-2007, 10:26   

VW Transporter albo Sharan.
Tyle, ze jak Sharan to po liftingu bo tam gdzie pierwsza wersje produkowali to fuszerke tlukli

A jak nie musi byc koniecznie cos w stylu Voygera/Espace/Sharan to moze jakiegos dostawczaka w wersji osobowej? Pug Partner/Renault Kangoo czy cos?

Toyota Previa jest fajna ale nietypowa.
Honda tez ma jakies MPV (nie wiem czy z dieslem) - Mazda tez.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2007, 14:50   

dany642, a do czego to auto ma sluzyc? Jezeli masz duzo rodzine to transportera odradzam to juz jest bus a nie van. I z jakiego roku Cie auta interesuja? Do jakiej kwoty?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 13-04-2007, 14:53   

T4 lub T5......2.5 TDi

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

sibi 
Mitsumaniak

Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3 AWD
Wysłany: 19-04-2008, 21:40   

Witam sorki że odgrzewam starego kotleta ale przez przypadek natknąłem sie na ten temat no i mnie delikatnie podniosło się ciśnienie (i pewnie paru osobom z moich znajomych co też są posiadaczami Voyków i im pochodnym )
* Pierwsze co mnie uderzyło to to że jest taki ciężko prowadzący się i powiem że na nasze drogi nie ma lepszego zawieszenia tanie w naprawie i nie za czułe na nasze dziurawe jak ser szwajcarski drogi no i przede wszystkim to auto nie jest stworzone do wyścigów a do spokojnej jazdy wszak to auto rodzinne i na normalne 7 osób + bagaż a nie ja to w mikrusie sharanie albo 7 osób albo 5 osób + bagaż
* po drugie leczą mnie goście co mówią kup szmelcwagena bo on jest gut a inne to fe
według mnie sharan jest za malutki a T4/T5 to jest dostawczak a nie auto osobowe a co za tym idzie to może sie schować pod względem komfortu
* jeśli chodzi o powiązanie z miśkiem to jest to silnik o pojemności 3.0 V6 i jak sie nie mylę stary 2.5 R4 a skrzynie to są amerykańskie
* a co do ASB to można każdego automata zajeździć a jak ktoś dba to ma jest u mnie na forum gościu który automatem targa lawety i nie ma problemu ze skrzynią a lawety raczej lekki e nie były 1500-2200kg ważne porządne serwisowanie czyli wymiany eksploatacyjne w odpowiednim terminie
* jeśli chodzi o eksploatacje ceny części to niestety jak ktoś kupuje w pierwszym lepszym sklepie to potem jest płac a sprzedawca się cieszy że upolował leszcza (dożą skarbnicą wiedzy jest net gdzie jest sporo sklepów z częściami do amerykańców) a jak wiadomo dolar spadł i to nieźle to i ceny części też są czasami i śmiesznie niskie ale trzeba szukać.

To by było na tyle w razie co zapraszam do lektury forum na www.tajemnicevoyagerow.inten.pl

Pozdrawiam Sibi

Odpowiedz do tematu