|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] "Stukanie" w czasie podgrzewania świe |
Autor |
Wiadomość |
zaba [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 23:22 [Cari 1.9TD] "Stukanie" w czasie podgrzewania świe
|
|
|
Proszę o pomoc i radę. Nie znam się na mechanice samochodowej. Mam Cari 1,9 TD rocznik 1997, podczas podgrzewania świec słychać charakterystyczne stukanie, "pykanie" przy pompie paliwowej. Gdy gaśnie kontrolka podgrzewania świec pykanie ustaje, czy ktoś sotkał się już z takim zjawiskiem?
Prosze o pomoc i radę? |
|
|
|
 |
PAWEŁ-GDI [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 23:58
|
|
|
Nie masz czym się przejmować, najprawdopodobniej jest to elektrozawór w na pompie wtryskowej, ma prawo tak pstrykać.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
zaba [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 23:17
|
|
|
Powiem szczerz że zdziwiło mnie to stukanie wcześniej w innych dieslach nie spotkałem się z takim zjawiskiem. Zawsze proces podgrzania świec przebiegał cicho, więc teciągłe pykanie było dla mnie zagadką |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 02-08-2007, 21:56
|
|
|
Nie masz się czym przejmować. Jest to faktycznie elektrozawór na pompie paliwowej tzw korektor początku kąta wtrysku (LDA) i jeśli "pyka" to dobrze u mnie raz przestał i auto nie chciało odpalić nie mówiąc już o jechaniu. Kosztowało mnie to 350 PLN. Tankuj dobre paliwo bo ten zaworek jest uczulony na jakość paliwa i jeżdzij:) |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
zaba [Usunięty]
|