Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pompa paliwa carisma 1.6 GL jak wyjąć?
Autor Wiadomość
czarek1005
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2009, 19:01   pompa paliwa carisma 1.6 GL jak wyjąć?

witam, proszę o radę jak wyjąć pompę paliwa która jest pod tylnym siedzeniem w cari czy te pompy się regeneruje ? bo pompa głośno pracuje , co w tym przypadku powinienem zrobić jeżeli już się ją wyjmie to co z kompem czy coś trzeba uczyć go od nowa? jeżeli ktoś wyjmował to proszę o konkretne wskazówki.(gdzie jest bezpiecznik od tej pompy lub jak oznaczony )
Pozdrawiam Czarek.

adaśko 
Mitsumaniak

Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-04-2009, 22:05   

ja w swojej cari wyjmowalem pompe i niczego nieodlanczalem.musisz zdjac najpierw seidzenie pozniej odkrecic 4 wkrety i zdjac pokrywkw metalowa a nastepnie odłączyć przewody paliwowe i kostke, zostanie odkrecenie tej plastikowej nakrętki.po jej odkręceniu bedziesz miał juz możliwosc wyjecia pompy paliwowej

czarek1005
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2009, 10:39   pompa paliwa

serdeczne dzięki za odpowiedź a nie wiesz przypadkiem czy się ich jakoś regeneruje? nie wiem czemu tak głośno pracuje.
pozdrawiam czarek

leser
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2009, 12:27   Re: pompa paliwa

czarek1005 napisał/a:
serdeczne dzięki za odpowiedź a nie wiesz przypadkiem czy się ich jakoś regeneruje? nie wiem czemu tak głośno pracuje.
pozdrawiam czarek

pomp paliwa sie nie regeneruje,
kupujesz nową oryginał lub zamiennik,
cena nie jest jakaś strasznie wygórowana

na ogół wiekszosc osób zmienia dopiero jak padnie i nie daje paliwa,
ale skoro jest duzo głosniejsza niz na poczatku może (zaznaczam może) to
zapowiadac jej kres, a wymiane zrobic profilaktycznie żeby nie zrobiła niespodzianki
w długiej trasie ;)

[ Dodano: 18-04-2009, 12:30 ]
a i przypomniało mi się, w cari jest pewnie jak w innych autach,
mozna kupic pompę, lub układ pompujący z pływakiem itp,
ta druga opcja jest kilkukrotnie droższa, wiec żebyś nie dostał zawału jak zobaczysz cenę ;)

czarek1005
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2009, 18:29   pompa paliwa

od dwóch lat tak chodzi ale myślałem że tak ma być, dopiero siedziałem u kumpla w cari i zauważyłem że jest ciszej ja też wymienię jak dopiero padnie a może filtr paliwa jest zapchany i ma ciężko ciągnąć paliwo a ja mam ją dwa lata i jeszcze nie wymieniałem wcześniej też nie wiadomo kiedy był wymieniany.Może to jest przyczyna głośnej pracy?
Pozdrawiam

adaśko 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-04-2009, 08:22   

ja w swojej cari wymieniłem pompe paliwa ale niepotrzebnie bo stara byla dobra i teraz lezy w garażu.filtr paliwa tez zmieniłem i auto tak samo sie sprawuje jak przed wymiana.lepiej wymien ta pompe za wczasu

czarek1005
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2009, 09:05   pompa paliwa

Napisz jak odkręcić tę nakrętkę plastikową bo ani drgnie może masz jakiś sposób wypróbowany? kupiłeś nową czy używaną pompę na allegro? warto kupować używaną?
Pozdrawiam

adaśko 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-04-2009, 18:21   

ja kupilem nowa pompe ale moja stara jest jeszcze w bardzo dobrym stanie wiec ci moge ja sprzedac. ja ta nakretke odrecalem za pomoca tępego śrubokreta i dużego młotka.śrubokręt płaski musi byc tępy żeby nieściąć tych pasków na nakrętce.jak chcesz moge ci sprzeda swoja pompę.

czarek1005
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2009, 22:31   pompa paliwa

napisz czemu ją wymieniłeś i ile chcesz za nią i czy to jest sam silniczek czy cała z pływakiem.

adaśko 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-04-2009, 20:05   

jak chcesz to moge ci sprzedac tą nowa pompe co założyłem bo wczoraj dachowanie miskeim miałem wiec kasacja go czeka.

czarek1005
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2009, 20:14   pompa paliwa

Ale miałeś pecha chyba nic Ci się nie stało skoro piszesz , mogę odkupić tylko napisz ile chcesz za nią , jak będziesz sprzedawał na części miśka to daj znać to kupiłbym amorki jak masz dobre z tyłu.

adaśko 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-04-2009, 08:40   

jak mialem przeglad w lutym to wporzadku byly amorki a z przodu mam nówki amorki KYB.ja za ta pompe zapłaciłem 135 zl i ona jeszcze na gwarancji jest.myśle ze za 90 zl bym ci ja sprzedał jesli chcesz. cud że żyje.zostawiam ci moje gg;7564547.jak cos to dawaj znac czy czegoś jeszcze niepotrzebujesz.

czarek1005
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2009, 20:15   pompa paliwa

ok,kupię od ciebie tę pompę jak będziesz mógł to wejdź na GG to obgadamy sprawę.
mój nr. GG 11759388
najlepiej wyślij mi swój nr.to zadzwonię 505 121 101

[ Dodano: 24-04-2009, 21:12 ]
czemu się nie odzywasz zrezygnowałeś ze sprzedaży tej pompy? napisz to kupię nową w sklepie

Odpowiedz do tematu