Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colta można pokochać i żal sie rozstawać
Autor Wiadomość
sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-12-2007, 16:28   Colta można pokochać i żal sie rozstawać

Gdy rok temu zakupiłem Colta, nie sądziłem, że te autko przyniesie mi tyle radości z jazdy. Setki kilometrów, bezawaryjnie dojechałem wszędzie i takim autkiem naprawdę jazda to przyjemność. Colt to niepozorny, ale solidny samochód. Gdy sie dba o niego, odwdzięcza się tym samym, zawiezie cie wszędzie, nie odmówi posłuszeństwa. Dla mnie rok spędzony za kierownicą Colta, to wspaniałe wspomnienia, to frajda i radość, że człowiek ma fajny samochód i nie taki drogi w obsłudze. Ile to razy pokonywałem trasę Bytom - Gdynia, Colciak mknął tam i z powrotem, czułem sie w nim dobrze i gdy teraz myślałem o sprzedaży, to aż mnie ścisnęło w gardle. Powiedziałem sobie, szkoda sie pozbywać tego fajnego samochodu, choć mam drugie, większe auto. Utrzymanie 2 samochodów kosztuje, ale pozbywanie się czegoś co się bardzo lubi to naprawdę żal. Colt i marka Mitsubishi, to niezawodność, solidność i wielki szacunek dla aut z diamentami.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 26-12-2007, 20:06   

:D sie wzruszylem :D

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 26-12-2007, 23:13   

nic dodać nic ująć !!!!! sama prawda :) )) pod taką opinia aż miło się podpisać !!!!

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-12-2007, 09:10   Colt kontra badziewia na wesoło

Miałem wiele aut, każe było badziewiem - Audi100, Tico, Fiat Siena, Renault19. Audi czyli cygaro, cały czas sie sypało, Tico było za friko, pudełko małe, hamulce wspaniałe, Siena jak to fiat, mechanik to mój brat, co tydzień coś do zrobienia, siena oznaczała wieczne finansowe upokorzenia, Renówka komfortowa, ale też czasem rozrywkowa, elektryka padała, blacha sie sypała i dopiero gdy Colta kupiłem, poczułem, co znaczy mieć dobrą furę, jazda nim doskonała, przyjemność patrzenia na diamenty wspaniała.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 27-12-2007, 15:14   

To się nazywa zadowolenie z auta! Ogólnie jestem podobnego zdania. To już mój drugi Colt i różnica w ogólnie pojętej jakości wykonania, a co za tym idzie w bezawaryjności w porównaniu do np. francuzów jest gigantyczna (oczywiście mowa o autach z podobnych lat produkcji, choć nie tylko).

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2007, 15:23   

sebekColt97, - doskonale Cię rozumiem Stary..... Też jeszcze 1,5 roku temu miałem Colta i też musiałem się z nim rozstać bo rodzina wymagała większego auta (a miał mieć u mnie dożywocie :cry: ). Takie jestg życie i trzeba się z tym pogodzić i podejść do sprawy jak męźczyzna :P
Mi po tak długim czasie i tak cały czas się tęskni do mojego kolorowego ścigacza CA0 :|

MitsuMan
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2007, 16:25   

moje kondolencje Sebek :doubt:

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 27-12-2007, 17:44   

Ja tez pokochalem swojego misia :)
1 tluczka jak mi wjechal jaguar w tyleczek o maly wlos a wpierdziel bydostal kierowca zielonego wandala... pozniej bylo juz lepiej ale boli dalej ;)
Po stluczce ostatnije (ta po Harpaganie) mialem juz sprzedawac miska.. bylem zalamany.. (pechowe jakies takie sie wydawalo to moje wozidelko-- bo jak nazwac 6 stluczek w ciagu pol roku-- 2 na tydzien )
Ale przeszlo mi ... i koniec stycznia SWAP stanie sie rzeczywistoscia .. czekamy na ciepelko i troche czasu zeby uskutecznic plan :D
A plan jest taki..zrobic misia na Cacy (wiosna pewnie lakiernia) i zostawic na dozywocie :D jako 2 samochodzik o statusie ZABAWKA :)

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 27-12-2007, 17:55   

czarnuch23 napisał/a:
bo jak nazwac 6 stluczek w ciagu pol roku-- 2 na tydzien

:shock: hmm ja bym to nazwał ciekawym sposobem liczenia :P bo z jednej strony 6 w ciągu roku to 1 na miesiąc a z drugiej strony 2 na tydzień to 52 na pół roku - ani tak ani siak :badgrin: :badgrin: :badgrin: :rolleyes: :finga:

czarnuch23 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-12-2007, 18:03   

to chodzilo o czestotliwosc :D
Mialem 3 razy w pl roku zly tydzien :D
znaczy sie 1 stluczka : JAG dogadalem sie wzialem kase.. 3 dni poznije jakis idiota przerysowal mi blotnik i zderzak na parkingu (dzieki bogu tylko zderzak ucierpial mocniej)
kolena stluczka (zaraz po zmianie opon na letnie i zrobieniu zbierznosci)
matiz.. w piatek.. w pon ogledziny w czwartek Vectra samochod rozwalony masakra...
Pozniej wyjazd do strykowa... slawna juz stluczka z Harpaganem ... tydzien potem w drodze na spotkanie z miskomaniakami (powspominac zlot) dostalem strzalaod skodziny... i dupa znowu do klepania :D

Liczac prosciej : 6 stluczek 3 razy po 2 :D :D

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 27-12-2007, 18:19   

Jak to mówią do 3x sztuka to akurat wyrobiłeś już ta normę i to do² :finga: więc teraz już będzie błogi spokój :biggrin:

[ Dodano: 27-12-2007, 18:20 ]
huh, teraz to ja liczę ciekawie ;) nie do² ale 2x :rolleyes:

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-12-2007, 18:41   

Kurcze nie sprzedam Colta, szkoda takiego auta komuś dawać a przecież Colt nie jest drogi w utrzymaniu i niskie opłaty ubezpieczenia. A jak sie okaże, że mój nowy zakup, czyli honda prelude będzie awaryjna to bym sie załamał, Colciaka sie pozbęde, a Preluda może zaskakiwać usterkami, choc mam nadzieję Honda nie jest gorsza od Mitsubishi. Colt tak mi sie podoba, że nawet moja choroba od dzieciństwa pod nazwą Preluda nie zmusi mnie do pozbywania sie miśka. Wiecie co, chciałem sportową furę, myslałem czasem o Eclipse, ale chorowałem na Prelude i od 2 tygodni ją mam. Czy to jest aż tak super auto? 2 tygodnie to troche mało na oceny, zawieszenie na polskie drogi to czuć niemal wszystko, Colt lepiej to znosi od Hondy, mimo róznicy w wadze i w ogóle. Preluda ma super sylwetkę, silnik który wyrywa asfalt i zbiornik paliwa z którego paliwo szybko wypływa. Człowiek czasem na coś sie napala, czy warto było? Colta uwielbiam i mam teraz dylemat, sprzedać czy nie, na razie jednak nie, bo co siedzi w Preludzie nie wiem, może sie psuć i wtedy Colt mi będzie służył nadal a Preluda pójdzie na alegro. Pozdrawiam Colciaków i Mitsumaniaków.

czarnuch23 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-12-2007, 18:57   

Sebek...
Chodz z ta preludka podstaw sie colciakowi najlepiej GTi (bo niestety moje 120 kucy bedzie za malo chyba ze masz wersje 2.0 a nie 2,2 Vtec )
i zobaczysz jak bardzo dostaje baty:D i wtedy niebedziesz sie zastanawial :D
Colt rzadzi niepodzielnie :D nawet biedny Eclips bez turbinki dostaje baty (chodz wyglad ma ladniejszy)
Co smieszniejsze preluda dostanei baty od najslabszego CRX i najmocniejszego Civica:D

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-12-2007, 19:44   

Oj nie strasz :D . Preludą to Colty będe mijał jeden po drugim, jak narciarz podczas slalomu. Nie wierze, że są takie cieńkie Preludy i Eclipsy, w końcu to sportowe fury i przy wielkim szacunku dla Colta, to on jest bez szans.

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2007, 19:46   

oj to jeszcze mało wiesz jakie z Coltów są potwory :twisted:

Odpowiedz do tematu