|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamiennik katalizator MITSUBISHI Carisma 1.8 |
Autor |
Wiadomość |
aren195612
Forumowicz
Auto: Space Star GDI 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Lut 2009 Posty: 384 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 12-12-2010, 08:42 Zamiennik katalizator MITSUBISHI Carisma 1.8
|
|
|
Na Allegro znalazłem taki wynalazek: link do aukcji
długość całkowita 48 cm dedykowany dla Carism z rocznika 05/97-02/99.
Sprzedawca w mailu zaręcza że to zamiennik oryginała MR 355919 czyli do GDI. Swoją drogą mógłby to w opisie przedmiotu dokładnie określić.
W moim MSS GDI katalizator jest taki sam jak w Carismach.
Cena atrakcyjna. Czy ktoś to montował?????
Chodzi o „wrażenia akustyczne”, czy faktycznie montaż jest tak banalny- bez gięcia, ciecia i spawania, czy wszystko pasuje tak jak w opisie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 12-12-2010, 09:12
|
|
|
Nie wiem, czy dostrzegłeś ten niuans, ale to jest zamiennik za katalizator - czyli poprostu puszka układu wydechowego, w tym wprzypadku częściowo przypomiaującego strumienice, poza zastosowaniem mniejszych otworów tłumiących, oraz zwężanego gardziela. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
aren195612
Forumowicz
Auto: Space Star GDI 99r
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Lut 2009 Posty: 384 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 12-12-2010, 09:56
|
|
|
Oczywiste że dostrzegłem ten niuans, za tę kasę pełnosprawnego katalizatora bym się nie spodziewał. Problem w tym że moja przepustnica zanagarza się wyjątkowo szybko. Myślę /wstępna diagnoza/ że mam częściowo zapchany katalizator /jeszcze nie tak żeby nie dało się jechać/, co powoduje podniesienie ciśnienia spalin w kolektorze, a to z kolei ich nadmiar przechodzący przez EGR w trybach ECO. Jak już go zdejmę to chciałbym mieć coś na podmianę żeby to sprawdzić. Podmiana sztuki za sztukę za te pieniądze mnie urządza.
U mnie w mieście spaliny na przeglądzie sprawdzają, tak że i tak coś z tym ostatecznie trzeba zrobić. |
|
|
|
 |
STomasz7
Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 12-12-2010, 20:23
|
|
|
Ja u siebie też wyrzucam kata i kupiłem taki oto tłumik http://moto.allegro.pl/tl...1329162140.html Nie chciałem strumienicy...
O wrażeniach akustycznych napiszę nie długo, lecz nie powinno być problemów.
Jedyna wada tego mojego tłumika w porównaniu z twoim to taka, ze trzeba go jednak wspawać... |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|