Przesunięty przez: cns80 08-05-2009, 08:07 |
[MSS ALL] Obrazkowe MANUALE - propozycja |
Autor |
Wiadomość |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2009, 22:55 [MSS ALL] Obrazkowe MANUALE - propozycja
|
|
|
Mam taki pomysł.
Bardzo pomocne są instrukcje "serwisowe" z opisem oraz ZDJĘCIAMI.
Nasze doświadczenia w tematach wymiany, regeneracji, przeróbek oraz napraw podzespołów. Z tego co zauważyłem to forumowicze są bardzo pomocni ale czasem bez typowych manuali (opisów łopatologicznych) po prostu się nie da. Głównym problemem jest umieszczanie fotek na forum i tu właśnie wchodzi mój pomysł:
Jeśli ktoś by chciał podzielić się swoimi pomysłami, przeżyciami lub udokumentować swoją pracę - jednocześnie udostępniając to pozostałym forumowiczom to służę przestrzenią dyskową na "swoim" serwerze.
Może to jest niesprawiedliwe i dyskryminujące ale na początek (aby określić zainteresowanie tematem) chciałbym ograniczyć temat do działu (MSS) Mitsubishi Space Stara |
Ostatnio zmieniony przez cns80 08-05-2009, 08:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 08-05-2009, 08:06
|
|
|
Po pierwsze przenoszę z technicznego do ogólnego.
Po drugie jestem przeciwny "twojej przestrzeni dyskowej", bo jak Ci dysk padnie to wszystko diabli wezmą. Od tego są fotosiki i inne tego typu portale Tam zawartość będzie bezpieczniejsza. |
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2009, 08:42
|
|
|
no i po temacie |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 08-05-2009, 08:51
|
|
|
Dlaczego ?
Możesz robić manuale i zmobilizować innych żeby też robili. Tylko niech to będzie w ogólnie dostepnym miejscu i na serwerze, który raczej nie padnie. Twój dysk nie daje takiej pewności Poza tym co się z tym stanie gdy zmienisz auto na inną markę lub gdy przestaniesz się udzielać na forum ? Razem z Tobą zniknie cała dokumentacja Oczywiście Ci tego nie życzę i nie prorokuję, ale różnie w życiu bywa. |
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2009, 09:08
|
|
|
W sumie macie rację - można by założyć oddzielny dział do tego - łatwiej by się szukało i oglądało co nowego forumowicze wstawili |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 08-05-2009, 10:35
|
|
|
bazkomp napisał/a: | można by założyć oddzielny dział do tego | Nie ma sensu nowego działu. Wystarczy w technicznym odpowiednio nazywając temat - przepraszam za banał:
MSS - Wymiana koła
Z czasem można będzie zrobić FAQ z linkami do tych tematów. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 08-05-2009, 11:11
|
|
|
JCH napisał/a: | Z czasem można będzie zrobić FAQ z linkami do tych tematów. | Dokładnie. Tak jest np. w dziale Colta.
No ale zamiast czepiać się formy, to wolałbym zobaczyć treść |
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2009, 11:28
|
|
|
no to w weekend postaram się zrobić manuala w temacie sprawdzenia ustawienia rozrządu - musze to zrobić i to może być początek - na razie to pierwsza próba była nie udana ale jak pogoda dopisze to będzie MSS - Sprawdzenie ustawień rozrządu |
|
|
|
 |
|