|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] odcięcie zapłonu |
Autor |
Wiadomość |
emzet
Forumowicz
Auto: EA5A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 197 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 24-04-2009, 23:57 [CA4A 1.6] odcięcie zapłonu
|
|
|
Interesuje mnie przy jakich prędkościach następuje odcięcie zapłonu na poszczególnych biegach (silnik 1.6). Na 2-ce to około 95km/h.... A na pozostałych biegach? Szukałem tego na forum ale jakoś nie znalazłem. Może ktoś z Was ma takie dane katalogowe? A może ktoś sprawdzał w swoim colcie?
I jeszcze jedno. Czy to na jakich prędkościach dochodzi do odcięcia może być wyznacznikiem stanu silnika (ogólnej kondycji autka)? |
_________________ Gdyby opracować sposób pozyskiwania energii z ludzkiej głupoty, Polska stałaby się światowym mocarstwem energetycznym. |
|
|
|
 |
miki4x4
Mitsumaniak Miki
Auto: to co w podpisie
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-04-2009, 12:14
|
|
|
w Lancerze z tym silnikiem na 2 tak samo - 95 km/h, na 3 ponad 145 i odcięcie, na 4 koło 185, na 5 dociągnąłem do 220 (w środku tylko i wyłacznie fotel kierowcy - no i kierowca ) i niecałe 7 tys/min, jednak opory juz nie pozwoliły auta bardziej rozpędzić. |
_________________ Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99r
Nissan Patrol 2.8 TD 94r
 |
|
|
|
 |
COLTER80 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2009, 21:52
|
|
|
emzet napisał/a: | Czy to na jakich prędkościach dochodzi do odcięcia może być wyznacznikiem stanu silnika (ogólnej kondycji autka)? |
nie ma to nic do rzeczy, to jak szybko dojdzie do końca obrotów świadczy o kondycji silnika.
No chyba, że chcesz kręcić na ostatnim biegu do odcinki to pewnie mało który 1.6 potrafi. |
|
|
|
 |
|
|