Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] odcięcie zapłonu
Autor Wiadomość
emzet 
Forumowicz

Auto: EA5A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-04-2009, 23:57   [CA4A 1.6] odcięcie zapłonu

Interesuje mnie przy jakich prędkościach następuje odcięcie zapłonu na poszczególnych biegach (silnik 1.6). Na 2-ce to około 95km/h.... A na pozostałych biegach? Szukałem tego na forum ale jakoś nie znalazłem. Może ktoś z Was ma takie dane katalogowe? A może ktoś sprawdzał w swoim colcie? :P

I jeszcze jedno. Czy to na jakich prędkościach dochodzi do odcięcia może być wyznacznikiem stanu silnika (ogólnej kondycji autka)?

miki4x4 
Mitsumaniak
Miki

Auto: to co w podpisie
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2009, 12:14   

w Lancerze z tym silnikiem na 2 tak samo - 95 km/h, na 3 ponad 145 i odcięcie, na 4 koło 185, na 5 dociągnąłem do 220 (w środku tylko i wyłacznie fotel kierowcy - no i kierowca ;) ) i niecałe 7 tys/min, jednak opory juz nie pozwoliły auta bardziej rozpędzić.

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2009, 21:52   

emzet napisał/a:
Czy to na jakich prędkościach dochodzi do odcięcia może być wyznacznikiem stanu silnika (ogólnej kondycji autka)?

nie ma to nic do rzeczy, to jak szybko dojdzie do końca obrotów świadczy o kondycji silnika.
No chyba, że chcesz kręcić na ostatnim biegu do odcinki to pewnie mało który 1.6 potrafi.

Odpowiedz do tematu