Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
1g vs. 2g który lepszy ??
Autor Wiadomość
Junior
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2008, 21:05   1g vs. 2g który lepszy ??

Witam jak myślicie lepszy 1g czy 2g ?? Bo podobno 2 g ma mało miejsca w środku i jest cięższy...Ale za to karoseria jest ponadczasowa :biggrin:

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-03-2008, 11:11   

Moim zdanie wyglądem zewnętrznym wygrywa bezapelacyjnie 2G i to wszystko. 1G to możliwa wymiana poszczególnych części zawieszenia takich ja simerblocki wachaczy łącznie z sworzniami, w 2G tylko cały wachacz, trwałość blachy 1G bije na łeb 2G, osiągi 1G górą, ponieważ jest lżejszy. W 1G napewno jest więcej miejsca w środku, docenią to ludki powyżej 180cm wzrostu.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Junior
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 12:11   

Czyli najlepiej kupić obydwa :lol:

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 02-03-2008, 13:40   

Junior napisał/a:
Czyli najlepiej kupić obydwa

To zależy czego oczekujesz od auta, 1G jest tańsze w utrzymaniu i wygodniejsze w środku (przynajmniej jak dla mnie). Natomiast 2G z zewnątrz wygląda napewno lepiej niż 1G, choć 1G ma swój urok (który mnie zaczarował :) )

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 02-03-2008, 14:15   

1g:
+ Wygląd
+ koszty utrzymania
+ masa
+ więcej miejsca w środku
+ łatwiejsza diagnostyka
- prowadzenie
- coraz trudniej o przyzwoity egzemplarz

2g:
+ prowadzenie

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Junior
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 14:51   

Wyglądem to 2G bije 1G na łeb na szyje ale każdy ma swój gust :D

Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2008, 06:53   

Dokładnie - kwestia gustu.
Moim zdaniem 2g wygląda zbyt grzecznie i "cywilnie", 1g jest ładniejszy zdecydowanie. A czy prowadzenie faktycznie wiele gorsze? Moim zdaniem dramatycznej różnicy nie ma.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 03-03-2008, 10:56   

Lothar napisał/a:
Moim zdaniem dramatycznej różnicy nie ma.

Oj jest...... wielowahaczowe zawieszenia dają ogromny + w prowadzeniu.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2008, 11:07   

Nie kwestionuję aspektów technicznych, pisałem wyłącznie o własnych odczuciach :)

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Wysłany: 05-03-2008, 00:00   

1G turbo szybsze od 2G turbo (o serii mowa oczywiście)
2G łatwiej trafić egzemplarz w przyzwoitym stanie

norb
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 11:39   

Tutaj chyba musisz się zdecydować pomiędzy oldschool a modern style...dla mnie eclipse 1G jest przepiękny,ponieważ uwielbiam takie połączenie kanciastego stylu lat 80 z opływowymi liniami lat 90...W kategorii takich aut ideałem jest dla mnie bezapelacyjnie 1 gen 3000 GT,BMW 850i i 300ZX, szkoda tylko,że nie stać mnie na żadne z nich ;]

IMHO jeśli rozważasz kupno 2 g,bo Cię na to stać i Ci się podoba to kupuj :D W 1G trzeba się zakochać od pierwszego wejrzenia żeby się nim nie znudzić. I lubić kokpity w stylu lotniczym hehehe

No i kwestia utrzymania-1g z tym samym silnikiem co 2g jest szybsze od 2g,chociaż osiągi jednego i drugiego nie powalają. Za to wiele napraw w 1g wykona nawet średnio sprawny mechanik(byleś nie pozwolił nikomu niepowołanemu grzebać w silniku wszystko będzie ok :twisted: )

Junior
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 15:01   

No brat miał 1g i jest przepiękny a srodek właśnie jest wypaśny :D :D :D

logan77
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2008, 09:40   

1g to odpowiedz japonczykow na corvette, prawdziwa sportowa sylwetka. 1g jest piekny i kultowy. pozdro.

beben1982
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 23:36   

może trochę późno ale dodam coś od siebie 1g jest przepiękny i chociaż mój jest po stłuczce i prawa strona jest trochę nie za bardzo to i tak nie zamieniłbym go na nic innego nawet kłopoty jakie mi przysparza rewanżuje fajna jazda może trochę trzeba na wyczucie cofać ale w skali do 10 dałbym spoko 10 zajefajne autko:):):):):)

grzegorzbe 
Nowy Forumowicz

Auto: ECLIPSE 1G
Wysłany: 15-07-2009, 21:48   

mialem ta przyjemnosc posiadac 1G i 2G jednoczesnie z tym ze 2G to byl RS czyli bida na automacie ... poraszka autko fajne z zewnatrz prowadzenie takie sobie szczerze zostawilem 1G i sprzedalem 2G ... w 2G ludziska zawiodlem sie jesli chodzi i wnetrze poraszka materiały wykonanie i wogole bardzo mi sie zle siedzialo ... natomiast 1G wg mnie oczywiscie to bije 2G bardzo wnetrzem, jesli chodzi o ponadczasowa sylwetke 2G to fakt ze jest sliczny ale 1G tez wiele nie brakuje uroku fajnie zrobiony naprawde daje duzo pociechy jazda 1i 2 jest fajowa ( poza automatem bo nie wiem dlaczego w sporotwym aucie siedzi auto skrzynia ... ) ... osobiscie wole 1G ale 2G tez jest super mysle ze remis dla nich jest sprawiedliwy ale ocena nalezy do kazdego z nas ,.....

Odpowiedz do tematu