|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] carisma 1,8 GDi 1997r. klimatronik |
Autor |
Wiadomość |
gizbern-22
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Craisma 1,8 GDi 199
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-04-2009, 10:58 [Cari 1.8 GDI] carisma 1,8 GDi 1997r. klimatronik
|
|
|
witam mam takie pytanko dzisiaj dostalem sie wkoncu do tych przekaznikow od dmuchawy......tylko nie wiem jak wyjac te przekazniki...probowalem na wiele sposob i nie da rady...a nie chce nic ulamac...moze mi kots pomoc jak je wyciagnac...???i jeszcze jedno pytanko..ma ktos moze namiary gdzie mozna kupic te przekazniki i jaka jest ich cena...?? |
|
|
|
 |
byczeks [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2009, 19:35
|
|
|
Ja kupiłem parę miesięcy temu taki przekaźnik na allegro za 20 zł. Te przekaźniki są bardzo głęboko zainstalowane. Ktoś kto wymyślił ich montaż powinien dostać za to "nobla". Aby go wymienić musisz rozkręcić plastikowy panel pod kierownicą i poluzować jeden panel taki biały z dwoma przekaźnikami. Będzie łatwiejszy dostęp. Jeżeli masz rączki cieniutkie jak niemowlak to możesz próbować je wcisnąć od spodu i jakoś wymienić przekaźnik. Mnie się niestety ten zabieg nie udał i po pół godzinie męki i z pokiereszowanymi rękami postanowiłem zdemontować taki czarny metalowy poprzecznik z lewej strony przymocowany o ile dobrze pamiętam dwoma śrubami. Po tym zabiegu dostęp do puszki z tymi przekaźnikami jest o niebo lepszy i to mi wystarczyło aby wymienić przekaźnik od dmuchawy.
P.S.
Znalazłem mój post z owych czasów:
http://forum.mitsumaniaki...%BCnik+dmuchawy
Na 100% ci pomoże. |
|
|
|
 |
gizbern-22
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Craisma 1,8 GDi 199
|
Wysłany: 26-04-2009, 10:21
|
|
|
witam..juz wszystko zrobilem tak jak opisales......ale nie moge ani ruszyc tych przekaznikow z tej puszki...nie chce ani rgnac...:(:(a nie chce nic wyrwac...:(:( |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 26-04-2009, 12:18
|
|
|
Ja polamalem zaczepy przy wyciaganiu , ale to nie wpłynało na siłe mocowania pzrekaźnika.
Musisz palcami zlapac przekaznik i ruszac nim gora dół i uzyc dosyc sporej siły.
Ja spedziłem ponad godzine w bardzo nieciekawej pozycji aby wyciagnac ten ... przekaźnik |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
|
|