[EA3A 2.4] Problem lamp tylnych sedan ROZWIAZANY |
Autor |
Wiadomość |
mayer
Forumowicz heja banana
Auto: Galant 2,4 GDI, Y60, 806
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2009, 23:45 [EA3A 2.4] Problem lamp tylnych sedan ROZWIAZANY
|
|
|
Otóż jak w temacie mam mały problem.. Polega on na tym ze jak wrzucam wsteczny(ASB) - to kompletnie nic sie nie dzieje - zero swiateł cofania. Jak zapalam tylne przeciwmgielne przyciskiem to w lampach swieca się cofania.. Przeciwmgielnych nie ma wcale... Jako ze wszelkie prady i kabelki mnie przerastaja zwracam sie o pomoc.
- wiazki sa całe i nigdzie nie sztukowane
- żarówek z oprawkami nie da się włozyć w nie swoje miejsca
- konektory sa oryginalne i nie wygląda aby cokolwiek było motane..
Gdzie i czego szukać do jasnej...?????? |
Ostatnio zmieniony przez mayer 07-05-2009, 22:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2009, 01:03
|
|
|
biorac pod uwage to co napisales nie jest mozliwe zeby sie zamienily same ot tak. to sa 2 oddzielne systemy. pewnie masz jakiegos amerykanca po silnych kombinacjach lub hak po jeszcze silniejszych. takich kombinacji nikt z nas pewnie nie robil no i co za tym idzie beda same strzaly w ciemno. jedz do elektryka bo problem jest trywialny jesli ma sie dostep do auta niestety. tu nie bedzie lekarstwa typu wcisnij klawisz ect. ostre kombinacje tak sie koncza. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 07-05-2009, 07:25
|
|
|
Na szczęście opcja z amerykaninem odpada - w juesej nie było GDi....
Zmota wcale nie musi być przy lampach - może być w wiązce progowej, w bagażniku lub nawet w wiązce głównej (C). Jak wrzucę schematy - poradzisz sobie? (w sumie jeżeli nie, to jedynie jasnowidz na odległość zmotę może znależć ) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
mayer
Forumowicz heja banana
|
Wysłany: 07-05-2009, 09:35
|
|
|
Bartek jak wrzucisz schematy to poradzę sobie z problemami ale sobie poradzę.
Lampy sa oryginalne i europejskie,
haka zadnego nie ma i nigdy nie było. Auto miało wymieniana przez poprzedniego właściciela pokrywe bagaznika, lampe prawą tylna i tylny zderzak.
Wczoraj zdjałem tapicerki kufra i idac po wiązkach od żarówek do sciany grodziowej bagaznika nie dostrzegłem nigdzie zadnej ingerencji w wiazki.
Zastanawia mnie czy jest jakas szansa na to ze moga być załozone tylne lamy których wiązka nie pasuje do wiazki w aucie, albo czy nie jest zamieniona wiazka prawej lampy z lewą.. Nie wiem dywaguję.. |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2009, 11:43
|
|
|
albo zamiesc zdjecia wtykow lamp i gniazd w ktore wchodza. tak zeby bylo widac kolory kabli. |
|
|
|
 |
mayer
Forumowicz heja banana
|
Wysłany: 07-05-2009, 22:31
|
|
|
Problem rozwiazany.
Do wstecznego i przeciwmgielnego + podaja przewody czerwony i czerwony/niebieski masa idzie wspólnym czarnym. Wystarczyło zamienić je miejscami we wiązce lamp. Mozliwe że lampy od innego modelu maja inne podłaczenie? bo ponoć klapa i lampy pochodzą od jakiejś full wypas wersji V6. Ile w tym prawdy nie wiem. |
_________________ Patrol Y60 zmotany- "Ikarus"
Patrol Y60 - w trakcie motania
Peugeot 806 - dupowóz
Galant GDI - a tak sobie mam.. |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2009, 00:28
|
|
|
mayer napisał/a: | Mozliwe że lampy od innego modelu maja inne podłaczenie? | raczej nie bo podlaczalem w swoim Galu w kostki lampy od tajwanskiej wersji
wszystko smigalo jak nalezy...(szkoda tylko ze jednak nie pasuja bez modyfikacji wbrew zapewnieniom na stronie producenta ) |
|
|
|
 |
|