Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pukanie przy skręcaniu kiery na parkingu
Autor Wiadomość
bobimasa
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 21:02   Pukanie przy skręcaniu kiery na parkingu

Witam.
Szukałem i nie mogłem znależć czegoś takiego jak: pukanie w kolumnie kierownicy podczas kręcenia na postoju, puka tuz przed skrajnym położeniem, jest takie puk w okolicy przełączników świateł, to samo jest w jedna i w drugą stronę. Ogólnie żadnych luzów nie stwierdzam, kierą nie trzęsie nawet przy 200/h.

pozdrawiam mitsumaniaków :biggrin:

Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 21:26   Re: Pukanie przy skręcaniu kiery na parkingu

bobimasa napisał/a:
kierą nie trzęsie nawet przy 200/h.
:biggrin:

Niezły kaskader z Ciebie. :)

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 21:35   

Przegub?

konradr
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 22:18   

miałem tak kiedyś w mazdzie 626 i to były akurat przeguby

bobimasa
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 22:18   

Szła jeszcze , ale trochę przypał na polskiej autostradzie w nocy

Stukanie jest podobne do tego, które dochodziło z łożyskowania amortyzatorów w Mazdzie Xedos6, którą jeździłem niedawno (łożyska były do wymiany), ale tam stuki byłu częste przy skręcaniu, u mnie dochodzą bezpośrednio z kolumny tuż za kierownicą i jest gdzieś tak jeden na pełen skęt w jedną ze stron, chociaż nie zawsze puknie hehe

ps. właściciel mówił po sprzedaży że 2 paki mogę lecieć, więc od razu po zakupie sprawdziłem, nie kłamał, a to dobrze wróży, chociaż jest pare zaniedbań

[ Dodano: 07-10-2007, 22:22 ]
Ale przegub by było słychać raczej spod maski. Czy nie? U mnie puka tuż przy rękach na kiery.

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 22:49   

drążek kierowniczy:)

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2007, 23:47   

gdyby łożysko to by raczej huczało...przegub rzeczywiście wydaje dzwięk stukania przy skręconych kołach...tyle że napisałeś że podczas postoju a przegub raczej w trakcie jazdy...pompa wspomagania raczej mocno wyje przy mocno skręconych kołach... a jak w czasie jazdy?? też to masz???

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2007, 08:15   

sprawdz przekladnie kierownicy

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2007, 09:32   

a ja myślę że to stróż z parkingu puka w szybkę i prosi o opłatę?
albo choinka przy lusterku o szybkę - skoro przy skręcaniu, albo breloczek przy kluczykach o konsolkę :lol: i to serio mówię :lol:

bobimasa
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2007, 18:55   

Jak jadę to raczej nic nie puka, chociaż podczas jazdy to nie skręcam tak mocno kierownicy, nic nie chuczy i i nie stuka...

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2007, 19:11   

czesto w carsimach kierownica wydaje stuki. na postoju to także czesto słychać wystarczy lekko ale energicznie poruszać kierownica...ale tym bym sie nie przejmowal...pozdrawiam

Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 18:46   

Sprawdź sobie krzyżaki na kolumnie kierowniczej. u mnie to na 100% ale mam to gdzieś i jeźdżę dalej. To jeszcze nic strasznego.

Odpowiedz do tematu