|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwne skoki obrotów ? |
Autor |
Wiadomość |
bolero999
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 13-05-2009, 12:54 Dziwne skoki obrotów ?
|
|
|
Witam wszystkich . Mam problem ze swoim autem. Po pierwsze nie pali na zimnym silniku sama , w ASO wykluczyli wszystko prócz kompa. Ale teraz mam inny problem bo zauważyłem od kilku tygodni , że skacza dziwnie obroty , które i tak są wysokie , bo 1200-1300 a nawet 1500 (nie jadąc). Czy mogły one podnieśc się ze względu na ocieplenie czy może coś sie psuje? Dziś gdy poszedłem ją odpalić miała ok.1500 obortów , troche dużo. Te dziwne skoki obrotów są różnie raz są po przyjezdzie z miasta 1000 a raz 1500.Dzieki. |
|
|
|
 |
rzabcio
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-05-2009, 16:50
|
|
|
Na dzień dobry tak wysokie obroty to chyba normalne (automatyczne ssanie). Też mam podobne.
Ale pod długim kursie to już co innego... |
_________________  |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 598 Skąd: Szczecin/Manchester
|
Wysłany: 13-05-2009, 20:35
|
|
|
Ja na początku gdy mam zimny silnik także obserwuje wysokie obroty ok 1500 np przy zatrzymaniu na światłach. Stóje, luz a obroty 1500 powoli opadające. Jak silnik się rozgrzeje to już jest na poziomie. A wiec to normalne tak? |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 13-05-2009, 22:17
|
|
|