poduszki powietrzne |
Autor |
Wiadomość |
mati999 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2008, 17:52 poduszki powietrzne
|
|
|
Witam!! chciałem się dowiedzieć czy robiliście przegląd poduszek powietrznych po 10 latach? nie wiem czy jechac do ASO?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-04-2008, 18:31
|
|
|
IMHO przegląd polegający na podpięciu do MUT'a i testowaniu podsystemu SRS to tak troche nie do końca przegląd. Tak na prawdę to po 10ciu latach chyba już powinno się wymienić poduchy i napinacze. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2008, 20:08
|
|
|
Ojoj, kolego saphire to mnie zasmuciłeś ponieważ co tu dużo mówić ale moja Cari to już jedynastolatka.
PS. Druga sprawa to fakt że wogóle nie sprawdzałem czy jaśki wogóle są |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 01-05-2008, 21:34
|
|
|
pewnie masz auto sprowadzone z niemiec z naklejka ze trzeba zrobic przeglad po 10 latach, zadzwonilem do serwisu, a ci mi powiedzieli ze w polsce nic takiego nie ma, oni o niczym nie wiedza, nic takiego nie robia, wiec wydaje mi sie ze nie ma potrzeby |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 02-05-2008, 09:56
|
|
|
Moja tez ma taka naklejkę na środkowym słupku od strony kierowcy że przegląd poduch po 10ciu latach a jest z Belgii niemniej ograniczyłem się jedynie do stestowania SRS w ASO MUT'em a że nie wykazało problemów to na tym poprzestałem |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 03-05-2008, 19:23
|
|
|
Przeglądnełem całe autko, przede wszystkim przednie słupki oraz pulpit ale nie znalazłem takowej naklejki
Odnośnie dzwonienia do serwisu, bez względu czy mówimy o ASO Mitsubishi, Reanault, Scania itd., najlepiej pojechać i spytać się twarzą w twarz. Już kilka razy w ASO Iveco i MB spotkałem się z podstawową nie znajomością samochodu o który pytałem. Tak więc jeżeli "wszech wiedzący" pan z ASO mówi że nie zna tematu lepiej się popytać gdzie indziej, np. na forum |
|
|
|
 |
Daniello81
Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 14-06-2009, 11:23
|
|
|
A co w przypadku wymiany poduszek?
Trzeba podczas wymiany poduch zmieniać także sterownik czy nie ?
pytam bo muszę dołożyć poduchę w fotel kierowcy.
podczas porządków w Cari znalazłem w drzwiach (w schowku) kod kreskowy z poprzedniej poduszki
czy ktoś się orientuje czy jak kupię poduchę to podejdzie ona pod istniejący sterownik
z tego co zauważyłem napinacze były wymienione (rozebrałem cały słupek między drzwiami)
no i sama data produkcji na pasie bezpieczeństwa kierowcy jest inna .
poducha wymieniona w ASO wszystko sprawne a i sterownika nie musiałem wymieniać bo już był wymieniony
pozdro |
|
|
|
 |
|