Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma Dynamics
Autor Wiadomość
Michuczaka
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2006, 18:08   Carisma Dynamics

Witam i mam pytanie czy ten model autka ma oprócz oczywiście dodatków typu spojlerki i inne bajerki, ma zawieszenie sportowe bo według pomiaru podwozia diagnosta stwierdził że dla typowej carismy pochylenie koła to - 40 minut (miary kątowej) a u mnie jest -1 stopień i 40 minut? Drugie pytanko to odpalanie auta, słychać coś w rodzaju zgrzytu ale nie występuje to zawsze czy może to być rozrusznik? Na marginesie gdzie można znależć więcej info o tym modelu Cari. Pozdrawiam.

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-07-2006, 18:57   

był taki? daj jakieś fotki, który rok, jaki model itd

Obecnie: F34

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 26-07-2006, 19:49   

byl ale i tak nie wiem co ma wysokosc nadwozia do kata pochylenia kola, cos nie tak ze zbieznoscia i tyle
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 26-07-2006, 20:04   

ten zgrzyt to faktycznie może być bendix w rozruszniku, ale tylko 'nausznie' można by to stwierdzić

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 27-07-2006, 01:03   

Matejko napisał/a:
byl ale i tak nie wiem co ma wysokosc nadwozia do kata pochylenia kola, cos nie tak ze zbieznoscia i tyle

Wysokość nadwozia nie ma nic do kąta pochylenia koła. Ale już prześwit ma bardzo dużo...
Jeżeli na obu kołach kąt jest podobny, to albo ktoś się bawił w przeróbki, albo model z taką zawieszką tak miał. 1 stopień to bardzo dużo - nie do uzyskania na regulacji standardowej. Jedyne co może aż tak przestawić kąt pochylenia koła to geometria nadwozia. Ale znowu ciężko by było uzyskać ten sam kąt po uderzeniu na jednym i drugim kole, dlatego dzwona raczej bym wykluczył. Pozostaje albo świadoma przeróbka, albo "ten typ tak ma".

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 27-07-2006, 08:38   

racja, moja gafa, przypomnialo mi sie jak chcialem ustawic geometrie u siebie, a gosc do mnie ze nie nada bo im laser nie oblapie takich kol przy tak obnizonym zawieszeniu, bo to juz jednak nie jest seria :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2006, 10:07   

ja u siebie ustawiam geometrie bez problemu, wiec nie wiem w czym problem?

druga sprawa (takie male OT) jak chcialem ustawic geometrie na obnizonym zawieszeniu i przy felagach 19" okazalo sie ze w bialym nikt tego nie robi oprocz firmy MPO. z pewna "niesmialoscia" :D i zrozumialym brakiem zaufania do MPO musialem sie tam udac.
ku mojemu zdziwieniu ich maszyna byla poprostu genialna, ustawienie trwalo ok 10min, problem byl tylko z wjechaniem na rampe.
w carismie jak ustawialem jezdzilem na maszyne z przyczepianymi (nie wiem jak to nazwac) "pistoletami" gdzie ustawienie trwalo ok 45min i roboty bylo przy tym sporo, podnoszenie, opuszczanie itd.
a na tej maszynie szybko sprawnie i przyjemnie, maszyna wygladala jak ta na obrazu http://www.autolakiernia....moduly&idxx=990

Michuczaka
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2006, 22:51   

Odpowiadam sam sobie i tak dla informacji innym może się przyda :mrgreen: to adres o Cari Dynamics http://www.spiegel.de/aut...8,70305,00.html na marginesie sam mam wersje czarną wygląda lepiej :wink: chyba się wybiore na jakiś zlocik jak mi bendix w rozruszniku nie rozleci się. Aha może ma ktoś do sprzedania stalowe felasie 15 cali bo na tych zimą nie poszaleje :lol:

Odpowiedz do tematu