|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA3A/W 2.4] Białe plamki na lakierze |
Autor |
Wiadomość |
piotr3339
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 28-04-2021, 01:09 [EA3A/W 2.4] Białe plamki na lakierze
|
|
|
Witam. Zostawiłem auto u mechanika i gdy galancik był już gotowy do odbioru zastałem go w takim stanie, na całym prawym boku znajdują się jakieś pozostałości prawdopodobnie jakiejś farby samochodowej. Czym mógłbym to usunąć nie uszkadzając lakieru ? Pasta polerską schodzi ale trzeba się napucowac, macie jakąś radę ? Dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 644 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24249 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-04-2021, 07:53
|
|
|
użyj rozpuszczalnik nitro - sprawdź najpierw w mniej widocznym miejscu jak działa
druga sprawa - ja bym kazał to usuwać temu mechanikowi |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11088 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 28-04-2021, 15:46
|
|
|
Nitro jest zbyt agresywne. Rozpuści lakier. Ale ja bym zrobił tak:
Krzyzak napisał/a: | kazał to usuwać temu mechanikowi |
|
|
 |
piotr3339
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 28-04-2021, 20:33
|
|
|
Rozmawiałem z lakiernikiem, polerowanie 400zl, mechanik z łaską dał mi połowę tego.
Plamki świetnie schodzą rozpuszczalnikiem nitro, usunąłem je delikatnie jak polecił lakiernik. |
|
|
|
 |
|
|