Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy ktoś widział/zna tą sigmę?
Autor Wiadomość
yasiu87 
Forumowicz

Auto: ToyoRenoFiat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2009, 01:44   Czy ktoś widział/zna tą sigmę?

Witam szanownych kolegów mitsumaniaków, czy ktoś z was widział tą sigmę?
bo mi się wydaję że ją drugi raz już widzę na otomoto...

Sigma jastrzębie zdrój

a może to któregoś z klubowiczów?

Rajek 
Forumowicz
fajek

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24v
Wysłany: 28-04-2009, 08:27   

jest to chyba najładniejsza z sigm jaką widziałem...

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 28-04-2009, 08:35   

Rajek napisał/a:
jest to chyba najładniejsza z sigm jaką widziałem...

az tak zle z Sigmami?
A moze dlatego, ze ma "bi-ksenon" i "aly felgi bbs-postres 17"-niekompletne zreszta... Poobijana, obstukana, uszczelki potargane, skora powycierana. Zdjec komory silnika wcale, "zewnetrzne" tez zbyt wyrazne nie sa... Na spocie krakowskim WSZYSTKIE Sigmy sa ladniejsze...

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 28-04-2009, 09:06   

well zgodze sie .. jakoś nie zauważyłem szczególnego uroku tego auta jest sigma za 8900 i jest naprawdę super.. ta nie ma nic szczególnego.

Rajek 
Forumowicz
fajek

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24v
Wysłany: 28-04-2009, 09:29   

nie nie dlatego, że ma jakieś bi-ksenon, nie widziałem jej z bliska przejrzałem te zdjęcia i takie jest moje odczucie ...tyle... w swojej nie mam żadnych ksenonów i innych felg. jak patrząc np. na virmana felgi to też są jakieś festyniarskie.... już zaczynacie jakąś beznadziejną napinkę...

[ Dodano: 28-04-2009, 09:35 ]
od razu piszę, że nie zamierzam uczestniczyć jakichkolwiek "bezproduktywnych" gadkach, więc to jest mój ostatni post w tym TEMACIE, i was też o to proszę.

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 28-04-2009, 12:02   

Ja powiem tyle ze raczej taka bardzo średnia, przebieg też niemały, choć pewnie uczciwy, nie jest moze jakaś szczególnie zła zła ale jakbym miał brać to za 8900 jest taka z Żyrardowa
( http://www.allegro.pl/ite...ra_idealna.html )
- mimo że automat to bym ją prędzej wziął bo stan wydaje się być znacznie lepszy i ma sekwencje zamontowaną zgodnie ze sztuką.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

Piotr Z 
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Wysłany: 28-04-2009, 14:14   

zgadzam sie z Łukaszem wygląda całkiem niezle jak na 91 r. choć przebieg wydaje sie całkiem za niski i ktoś pisze żę auto przebywa za granicą a teraz jest w kraju, czyli troche jezdzi a blachy ma polskie, ale srodek - rewelacja

pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym

Noritsu
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2009, 14:31   

Z wyglądu jest ładna. Wszystko jest też kwestią gustu a o tym się nie dyskutuje. Ja osobiście ubolewam np. nad posiadaniem haka w limuzynie. Totalny bezsens :)
Swoją drogą panowie, praktycznie wszystkie nasze Sigmy mają przecierki parkingowe i wytarte uszczelki. Napewno tytułowa sigma jest inna. I tyle a czy się komuś podoba czy nie to już inna sprawa.
Prywatnie będąc na spocie odniosłem wrażenie, że moja jest w najgorszym stanie z wszystkich tam obecnych, jednak przy odrobinie funduszy będzie wyglądała dużo lepiej a i widziałem jeszcze bardziej zapuszczone :)

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Wysłany: 28-04-2009, 15:03   

Hmmmm, ja tak powiem ze ta tytułowa jest taka sobie, odnosze wrażenie ze coś jej mogło zaparkowac na bagażniku bo klapa jest nieco wyżej niż światła (a chyba nie robił zdjęć z otwartym bagażnikiem). Pozatym nie wiemy jak chodzi silnik i skrzynia. Jeśli są OK to za te pieniądze może być. ECSu nie ma (brak kontrolek) wiec mniej kłopotów w razie czego.

Ale ta za 8900 z mojego linka jednak jest chyba bardziej godna polecenia mimo że ECS ma (ale wygląda na sprawny bo auto nie jest klapnięte). I rocznik naprawdę nie ma znaczenia tak dużego - jak auto było zadbane to moze mieć i 5 lat wiecej a bedzie jeździć. Sam o tym wiem bo moja 1995 a mam juz do wymiany wahacz z tyłu (przeżarty przez rdze :( )

[ Dodano: 28-04-2009, 15:05 ]
PS. Naprawdę bez urazy ale jeśli widziałeś gorsze niż Twoja to nie mam wiecej pytań - to są egzemplarze które raczej szybko zakończą żywot.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Ostatnio zmieniony przez lukasz12 28-04-2009, 19:40, w całości zmieniany 2 razy  

Noritsu
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2009, 17:17   

W Polsce sigma jest bardzo zjawiskowym autem, nie ma super dostępu do części tak jak np. w przypadku golfów, o mechanikach już nie wspomnę. Każdy też ma odrębną zasobność portfela i ja np. swoją robię po kawałku. Moja sigma faktycznie nie jest ideałem ale mam na utrzymaniu jeszcze inne auta a Sigmą zrobiłem ponad 35 tyś bezawaryjnych km w roku (pomimo jej sugerowanego fatalnego stanu). Na forum robi się chyba teatrzyk pt. Moje dziecko jest najładniejsze i najlepsze". Coraz częściej ludzie puszą się na siebie jak pawie. Bawmy się tak dalej to będzie extra atmosfera!

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Wysłany: 28-04-2009, 19:41   

Nie mówię ze Twoja jest najgorsza ale mimo wszystko wymaga sporo pracy, zwłaszcza jeśli chodzi o sprawy blacharskie, niestety (i szkoda) ale po dzwonie nie da się niestety doprowadzić samochodu do takiego stanu w jakim był przed. I nie zrozum mnie źle (w sensie ze uważam ze mam najlepszą itd) - na 5 samochodów które były na spocie swoją bym umieścił jesli chodzi o estetykę zewnętrzną na 4 miejscu - inna sprawa że trafiły na spot jedne z lepszych egzemplarzy które znam

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 28-04-2009, 19:46   

jejku... - jest ok :) - jedna jest ładniejsza a druga brzydsza , jedna maiał dzwona a druga nie , ta ma ecs ,a ta ma manuala , i jejku co z tego - to są auta :D

Mam fajne auto i mnie cieszy jak głupiego ser .. ale wszystkie na spocie były fajne :) każda miała coś fajnego .. :) mam zbitego nissana i też jest fajny bo ma historię swoją :) a pozatym zazdroszczę ecsu łukaszowi i tak cudownie jeżdżącego manuala Piotrkowi :) no i tyle w temacie - a każdy wózek , jak siewłoży odpowiednio dużo serca i kasy jest super .. :)

a te felgi są troche festyniarskie(cokolwiek to znaczy ale pasuje brzmieniowo) , na szczęście mam teraz inne i jest super :D

[ Dodano: 28-04-2009, 20:16 ]
yasiu87, nie widziałem jej wczesniej , moze była ale mi umkneła :)

Piotr Z 
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Wysłany: 28-04-2009, 20:41   

hmm cos tu jest nie tak, kolega zapytał sie o auto a my ...ja napisałem swoje zdanie na temat sigmy z linku łukasz i tyle, nie wiem o co chodzi w tej dyskusji gdzieś juz na poczatku zaginął jej sens więc...

pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 28-04-2009, 21:22   

no ja nie wiem w sumie skąd to wyszło... jakoś tak pisałem re.. :) no i mimo wszysko uważam , że jak dla mnie uboga , nie widziałem wcześniej , i wolę tę za 8900 :)

Chi-Man
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2009, 00:07   

Witam.

Cóż nie znam auta, ale dwie rzeczy od razu rzucają się w oczy. Po pierwsze była uderzona z przodu, pytanie jak mocno. Na pewno ma zderzak od 12V, którego w 24V nie montowano. Brak spryskiwaczy lamp (tudzież nieoryginalne), brak halogenów. O ile się też orientuję w tym roczniku nie było wersji 24V bez ECS -u, ktoś zapewne się go pozbył. Obrotomierz też jest raczej nie z tego auta. Pytanie jak z resztą zegarów a co za tym idzie również z przebiegiem.
Mimo wszystko widywałem już gorsze egzemplarze... ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu