Czy ktoś widział/zna tą sigmę? |
Autor |
Wiadomość |
yasiu87
Forumowicz
Auto: ToyoRenoFiat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-04-2009, 01:44 Czy ktoś widział/zna tą sigmę?
|
|
|
Witam szanownych kolegów mitsumaniaków, czy ktoś z was widział tą sigmę?
bo mi się wydaję że ją drugi raz już widzę na otomoto...
Sigma jastrzębie zdrój
a może to któregoś z klubowiczów? |
|
|
|
 |
Rajek
Forumowicz fajek

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24v
|
Wysłany: 28-04-2009, 08:27
|
|
|
jest to chyba najładniejsza z sigm jaką widziałem... |
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 28-04-2009, 08:35
|
|
|
Rajek napisał/a: | jest to chyba najładniejsza z sigm jaką widziałem... |
az tak zle z Sigmami?
A moze dlatego, ze ma "bi-ksenon" i "aly felgi bbs-postres 17"-niekompletne zreszta... Poobijana, obstukana, uszczelki potargane, skora powycierana. Zdjec komory silnika wcale, "zewnetrzne" tez zbyt wyrazne nie sa... Na spocie krakowskim WSZYSTKIE Sigmy sa ladniejsze... |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 28-04-2009, 09:06
|
|
|
well zgodze sie .. jakoś nie zauważyłem szczególnego uroku tego auta jest sigma za 8900 i jest naprawdę super.. ta nie ma nic szczególnego. |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
Rajek
Forumowicz fajek

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24v
|
Wysłany: 28-04-2009, 09:29
|
|
|
nie nie dlatego, że ma jakieś bi-ksenon, nie widziałem jej z bliska przejrzałem te zdjęcia i takie jest moje odczucie ...tyle... w swojej nie mam żadnych ksenonów i innych felg. jak patrząc np. na virmana felgi to też są jakieś festyniarskie.... już zaczynacie jakąś beznadziejną napinkę...
[ Dodano: 28-04-2009, 09:35 ]
od razu piszę, że nie zamierzam uczestniczyć jakichkolwiek "bezproduktywnych" gadkach, więc to jest mój ostatni post w tym TEMACIE, i was też o to proszę. |
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 28-04-2009, 12:02
|
|
|
Ja powiem tyle ze raczej taka bardzo średnia, przebieg też niemały, choć pewnie uczciwy, nie jest moze jakaś szczególnie zła zła ale jakbym miał brać to za 8900 jest taka z Żyrardowa
( http://www.allegro.pl/ite...ra_idealna.html )
- mimo że automat to bym ją prędzej wziął bo stan wydaje się być znacznie lepszy i ma sekwencje zamontowaną zgodnie ze sztuką. |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
Piotr Z
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 293 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 28-04-2009, 14:14
|
|
|
zgadzam sie z Łukaszem wygląda całkiem niezle jak na 91 r. choć przebieg wydaje sie całkiem za niski i ktoś pisze żę auto przebywa za granicą a teraz jest w kraju, czyli troche jezdzi a blachy ma polskie, ale srodek - rewelacja |
_________________ Pozdrawiam
Piotr
pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym
 |
|
|
|
 |
Noritsu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2009, 14:31
|
|
|
Z wyglądu jest ładna. Wszystko jest też kwestią gustu a o tym się nie dyskutuje. Ja osobiście ubolewam np. nad posiadaniem haka w limuzynie. Totalny bezsens
Swoją drogą panowie, praktycznie wszystkie nasze Sigmy mają przecierki parkingowe i wytarte uszczelki. Napewno tytułowa sigma jest inna. I tyle a czy się komuś podoba czy nie to już inna sprawa.
Prywatnie będąc na spocie odniosłem wrażenie, że moja jest w najgorszym stanie z wszystkich tam obecnych, jednak przy odrobinie funduszy będzie wyglądała dużo lepiej a i widziałem jeszcze bardziej zapuszczone |
|
|
|
 |
lukasz12

|
Wysłany: 28-04-2009, 15:03
|
|
|
Hmmmm, ja tak powiem ze ta tytułowa jest taka sobie, odnosze wrażenie ze coś jej mogło zaparkowac na bagażniku bo klapa jest nieco wyżej niż światła (a chyba nie robił zdjęć z otwartym bagażnikiem). Pozatym nie wiemy jak chodzi silnik i skrzynia. Jeśli są OK to za te pieniądze może być. ECSu nie ma (brak kontrolek) wiec mniej kłopotów w razie czego.
Ale ta za 8900 z mojego linka jednak jest chyba bardziej godna polecenia mimo że ECS ma (ale wygląda na sprawny bo auto nie jest klapnięte). I rocznik naprawdę nie ma znaczenia tak dużego - jak auto było zadbane to moze mieć i 5 lat wiecej a bedzie jeździć. Sam o tym wiem bo moja 1995 a mam juz do wymiany wahacz z tyłu (przeżarty przez rdze )
[ Dodano: 28-04-2009, 15:05 ]
PS. Naprawdę bez urazy ale jeśli widziałeś gorsze niż Twoja to nie mam wiecej pytań - to są egzemplarze które raczej szybko zakończą żywot. |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
 |
Ostatnio zmieniony przez lukasz12 28-04-2009, 19:40, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Noritsu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2009, 17:17
|
|
|
W Polsce sigma jest bardzo zjawiskowym autem, nie ma super dostępu do części tak jak np. w przypadku golfów, o mechanikach już nie wspomnę. Każdy też ma odrębną zasobność portfela i ja np. swoją robię po kawałku. Moja sigma faktycznie nie jest ideałem ale mam na utrzymaniu jeszcze inne auta a Sigmą zrobiłem ponad 35 tyś bezawaryjnych km w roku (pomimo jej sugerowanego fatalnego stanu). Na forum robi się chyba teatrzyk pt. Moje dziecko jest najładniejsze i najlepsze". Coraz częściej ludzie puszą się na siebie jak pawie. Bawmy się tak dalej to będzie extra atmosfera! |
|
|
|
 |
lukasz12

|
Wysłany: 28-04-2009, 19:41
|
|
|
Nie mówię ze Twoja jest najgorsza ale mimo wszystko wymaga sporo pracy, zwłaszcza jeśli chodzi o sprawy blacharskie, niestety (i szkoda) ale po dzwonie nie da się niestety doprowadzić samochodu do takiego stanu w jakim był przed. I nie zrozum mnie źle (w sensie ze uważam ze mam najlepszą itd) - na 5 samochodów które były na spocie swoją bym umieścił jesli chodzi o estetykę zewnętrzną na 4 miejscu - inna sprawa że trafiły na spot jedne z lepszych egzemplarzy które znam |
 |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 28-04-2009, 19:46
|
|
|
jejku... - jest ok - jedna jest ładniejsza a druga brzydsza , jedna maiał dzwona a druga nie , ta ma ecs ,a ta ma manuala , i jejku co z tego - to są auta
Mam fajne auto i mnie cieszy jak głupiego ser .. ale wszystkie na spocie były fajne każda miała coś fajnego .. mam zbitego nissana i też jest fajny bo ma historię swoją a pozatym zazdroszczę ecsu łukaszowi i tak cudownie jeżdżącego manuala Piotrkowi no i tyle w temacie - a każdy wózek , jak siewłoży odpowiednio dużo serca i kasy jest super ..
a te felgi są troche festyniarskie(cokolwiek to znaczy ale pasuje brzmieniowo) , na szczęście mam teraz inne i jest super
[ Dodano: 28-04-2009, 20:16 ]
yasiu87, nie widziałem jej wczesniej , moze była ale mi umkneła |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
Piotr Z
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 293 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 28-04-2009, 20:41
|
|
|
hmm cos tu jest nie tak, kolega zapytał sie o auto a my ...ja napisałem swoje zdanie na temat sigmy z linku łukasz i tyle, nie wiem o co chodzi w tej dyskusji gdzieś juz na poczatku zaginął jej sens więc... |
_________________ Pozdrawiam
Piotr
pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym
 |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 28-04-2009, 21:22
|
|
|
no ja nie wiem w sumie skąd to wyszło... jakoś tak pisałem re.. no i mimo wszysko uważam , że jak dla mnie uboga , nie widziałem wcześniej , i wolę tę za 8900 |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2009, 00:07
|
|
|
Witam.
Cóż nie znam auta, ale dwie rzeczy od razu rzucają się w oczy. Po pierwsze była uderzona z przodu, pytanie jak mocno. Na pewno ma zderzak od 12V, którego w 24V nie montowano. Brak spryskiwaczy lamp (tudzież nieoryginalne), brak halogenów. O ile się też orientuję w tym roczniku nie było wersji 24V bez ECS -u, ktoś zapewne się go pozbył. Obrotomierz też jest raczej nie z tego auta. Pytanie jak z resztą zegarów a co za tym idzie również z przebiegiem.
Mimo wszystko widywałem już gorsze egzemplarze...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|