|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Simering wału od strony skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
zuku3210
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 492 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 19-05-2009, 02:01 Simering wału od strony skrzyni
|
|
|
Od jakiegoś czasu nękają mnie małe wycieki oleju(jakies 400ml na 3kkm poszło), na początku kiedy nie było widać ubytku oleju wyglądało to na uszczelniacz półośki od strony skrzyni co jest juz wymienione , niestety cieknie dalej. Dzisiaj podjechalem i powiedzialem o ubytkach oleju, stwierdzili ze to prawdopodobnie simering wału od strony skrzyni i trzeba rozgrzebac skrzynie. Czesc biora z IC i stwierdzili ze tam tego nie maja , zostaje serwis Mitsu, zna ktoś numery tej czesci ew. kto moze miec ten uszczelniacz? Japaneze moze miec cos takiego?i jak to cenowo wyglada? chociaz podejrzewam ze nie majatek
Btw to za wymiane wołają 300-400 zł wiec pewnie te 400 bedzie jak to by wyglądało według was?? pozdrawiam |
_________________ "ej ty nie bądź menciu taki hop do przodu,
to nie jest gra jak w GTA czy SEGA Mega Drive,
do napisu "game over" wystarczy z nieba strzał,
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24316 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-05-2009, 07:42
|
|
|
trzeba zdjac skrzynie, kolo zamachowe i uszczelniacz bedzie do wydlubania - nie jest to praca mocno skomplikowana
na pewno da sie uszczelniacz dobrac i radze brac oryginal, zeby sie nie okazalo, ze za 20 tkm masz go znow do wymiany
co innego, jesli to bedzie uszczelniacz skrzyni biegow - tu niestety nie wiem, bo nie rozbieralem tej skrzyni, ale w starszych trzeba byla cala skrzynie rozkrecac i pracy bylo naprawde sporo |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14371 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 19-05-2009, 11:14
|
|
|
Co do naprawy to tak jak Krzyzak napisał. Najwięcej pracy jest z wyjęciem skrzyni. Sam uszczelniacz pewnie ze 30zł. Te koszty naprawy takie średnie wyższe. Możliwe, że taniej ktoś to zrobi. Zastnów się czy przy okazji nie wymienić łożysk w skrzyni, oczywiście jeśli zaczyna głośniej pracować i zobacz w jakim stanie jest sprzęło. Jak będziesz miał skrzynię na podłodze to czasem warto sprawdzić nefralgiczne części.
Japaneze powinien mieć. Z częściami do skrzyni nie było problemu...
Nie rozumiem tylko pytań tego typu. Czy nie prościej byłoby do Marka zadzwonić i zapytać? ;> |
|
|
|
 |
zuku3210
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-05-2009, 20:08
|
|
|
Dziękuje za szybką odpowiedz Owczar napisał/a: | Zastnów się czy przy okazji nie wymienić łożysk w skrzyni, oczywiście jeśli zaczyna głośniej pracować |
Choć nie jeździłem innym Galantem to mogę powiedzieć że skrzyni nic nie słychać, chyba że nie potrafię tego stwierdzić tzn. jaki to dzwięk, jedyne co to czasem trochę "haczy" przy redukcji do jedynki czy trójki więc nie mogę nic na pewno powiedzieć.
Owczar napisał/a: | i zobacz w jakim stanie jest sprzęło | co do tego to pracuje ładnie, dobrze łapie i nie mogę narzekać ale będę o tym pamietał!!
Owczar napisał/a: | Nie rozumiem tylko pytań tego typu. Czy nie prościej byłoby do Marka zadzwonić i zapytać? ;> |
Nie chciałem pana Marka już nękać późnym wieczorem a liczyłem na to że rano już coś może podpowiecie żebym wiedział na czym stoję pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14371 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 19-05-2009, 20:10
|
|
|
Japaneze ma prawie wszystko.... Nawet części do skrzyni biegów więc coś takiego jak uszczelniacz to raczej nie problem |
|
|
|
 |
zuku3210
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-05-2009, 21:44
|
|
|
Dzięki bardzo. Jutro będę już dzwonił tylko rozważam opcje żeby jeszcze porady sięgnąć w innym warsztacie czy stacji diagnostycznej bo do tych jak pojechałem to juz drugi raz usłyszałem "trzeba było sobie wolksvagena kupić czy audi" |
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24316 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-05-2009, 21:50
|
|
|
od takich warsztatow, to trzeba uciekac jak najdalej - Twoje Mitsubishi moze byc pierwszym w ich historii
a chyba nie chcesz, by sie na nim 'uczyli' |
|
|
|
 |
zuku3210
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-05-2009, 21:55
|
|
|
Jest to dosyc nowy wiekszy kompleks z hamownia, diagnostyka, warsztatem , alarmami do tego pod moja praca zaraz wiec najwygodniej i zaufanie wszystko wyglada, ale wydaje mi sie ze jest tak jak mowisz wiec sie zastanawiam teraz. Mieszkam w zielonej niedawno wiec niewiem gdzie sa dobre warsztaty jeszce pisalem na regionalnym z zapytaniem co polecaja itp ale cisza |
 |
|
|
|
 |
|
|