Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ładowanie
Autor Wiadomość
maniek1687 
Nowy Forumowicz

Auto: mitshubishi eclipse2.0 16v.93r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 09-05-2009, 10:43   ładowanie

I znowu problem z miskiem.wczoraj poumyciu silnika przestało mi ładowac akumlator..i i gdy włącze zapłon włogule mi nieswieci kontrolka od ładowania,gdy odpale auta na popych to auto chodzi do czasu wyładowania akumlatora lecz nawet na odpalonym kontrolka od ładowania sie nieswieci...z czym moze byc problem..czy to bedzie wina alternatora..czy moze jest jakis przekaznik od ładowania,,patrzyłem na bezpieczniki lecz wszystko jest ok...pomocy

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 09-05-2009, 12:00   

maniek1687, pozostało Ci otworzyć maskę na słoneczku na dwa dni i modlić się żeby wyschło i wróciło do normy. Zalełeś uzwojenia w alternatorze, duże prawdopodobieństwo że mu przejdzie, jeśli nie to elektryk Cię czeka.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

crolls
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2009, 16:01   

jeżeli się nie poprawi po suszeniu to pewnie poszło na regulator napięcia, sprawdź wcześniej bezpieczniki przy + klemie. regulator napięcia sprawdzisz sam miernikiem czy nie ma przerwy w obwodzie, nowy ok. 120zł. polecam mieć na wzór bo są różne.

maniek1687 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-05-2009, 18:57   

gdy właczam zapłon to kontrolka od ładowania jakby sie lekko swieciła gdy odpale auto i jest na wolnych obrotach to tez lekko swieci a gdy dodam gazu to kontrolka gasnie jakby ładowało lecz auto chwile pochodzi jak juz zgasze to nieodpali>>>

dani.boss 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse GSX 2g
Wysłany: 10-05-2009, 03:01   

maniek1687 napisał/a:
gdy właczam zapłon to kontrolka od ładowania jakby sie lekko swieciła gdy odpale auto i jest na wolnych obrotach to tez lekko swieci a gdy dodam gazu to kontrolka gasnie jakby ładowało lecz auto chwile pochodzi jak juz zgasze to nieodpali>>>

90% regulator w alternatorze sie zepsuł. 10% na szczotki. Dobry elektryk wezmie ok 150 zł. Chyba, że sie znasz na tym to spokojnie sobie poradzisz lecz musisz rozkręcić alternator i cześć na wzór wziąć.

maniek1687 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-05-2009, 13:34   

dzisiaj rozebrałem alternator i zobaczyłem ze upalona jest taka blaszka co jest razem ze srubką od plusowego przewodu,i teraz niewiem czy ja jakos przylutowac?mam inny alternator który był przy silniku tez 4g63 tylko ze jest na dwa przewody a ten co miałem w aucie jest na 3 czy da sie to jakos przerobic????

[ Dodano: 13-05-2009, 17:41 ]
teraz jeszcze jedno bytanko: do czego słuzy ten zółt przewód przy altenatorze ten co jest w kostce?????

Odpowiedz do tematu