|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Space Wagon i Hyundai Santamo - to samo? |
Autor |
Wiadomość |
Thorgal
Forumowicz
Auto: Space Wagon 2,0 diesel GLX,97r
|
Wysłany: 12-05-2009, 21:41 Space Wagon i Hyundai Santamo - to samo?
|
|
|
Co myślicie o kupnie Hyundai Santamo? Wygląda prawie identycznie co Space Wagon. Nie wiem jak jest z częściami. Czy pasują do siebie? Zna ktoś z Was te auta? Są stosunkowo niedrogie, ale chyba nie mają diesli.
Co myślicie porównując oba auta? |
|
|
|
 |
LeszsekS [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2009, 22:56
|
|
|
Choć od Twojego zapytania minęło trochę czasu, odpowie Ci tak. Jeździłem Santamo od 99r. i gdyby nie poważna awaria silnika spowodowana, z dużym prawdopodobieństwem złą naprawą gwarancyjną, jeździł bym dalej w zasadzie bez narzekań. Miał bardzo dobry silnik, po autostradzie u niemiaszków, w 4 osoby z bagażem, jechałem 220 km/h. Fakt, spalanie było duże. W 2007r przesiadłem się na SW 2,4 GDI, BARDZO wygodny, ma kopa, potrafi spalić ale 190 km/h to max. Z Santamo byłem bardzo zadowolony, z SW 2,4 GDI też. |
|
|
|
 |
k73 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2009, 08:51
|
|
|
witam szanownych kolegów,dołączam sie do pytania kolegi Thorgal,sam jestem posiadaczem wysłużonego Galanta,z którego jestem b.zadowolony, ale chciałbym zmienić na coś większego rodzinnego. I tu właśnie pytanie o Santamo?nie są to drogie samochody,wygląd jak Space Wagon,ale jak z częściami do tego samochodu?czy pasują od SW? czy ktoś z Formowiczów spotkał sie z tym samochodem? tu jest coś niecoś o tym samochodzie http://www.resmoto.com/a_...o/santamo20.php
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 12-06-2009, 09:42
|
|
|
Santamo = Space Wagon 2 generacji. Poza blachami, mechanicznie wszystko pasuje idealnie |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
kojot128
Forumowicz
Auto: Colt CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Paź 2006 Posty: 104 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 12-06-2009, 21:22
|
|
|
a jak jest z jakością tego modelu...? |
|
|
|
 |
Thorgal
Forumowicz
Auto: Space Wagon 2,0 diesel GLX,97r
|
Wysłany: 12-06-2009, 22:04
|
|
|
Hyundai wykupił licencję od Mitsubishi na to auto bodajże od 99 r.
Niestety nie produkują Santamo w dieslach |
|
|
|
 |
k73 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2009, 14:43
|
|
|
dziękuje koledzy za odpowiedzi,dobrze że części pasuja od SW, diesli w Santamo niema,wiec zostaje silnik 2.0 bezn + ewentualnie LPG |
|
|
|
 |
|
|