Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:18 |
wyciszenie schowków na okulary |
Autor |
Wiadomość |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-05-2009, 10:16 wyciszenie schowków na okulary
|
|
|
Ponieważ księgowi w Mitsubishi zdecydowanie mają przewagę, to pewnie dlatego w Outku II schowki na okulary są pokryte - duży niby zamszem, sufitowy - płócienkiem. Niestety ani jeden ani drugi nie zabezpiecza okularów przed przesuwaniem się w czasie jazdy, nie mówiąc o amortyzowaniu ew. ich uderzeń o ścianki. Ponieważ dochodzące w czasie jazdy odgłosy mnie denerwowały to kupiłem samoprzylepną mikrogumę 2mm i docinając odpowiednie kawałki okleiłem te schowki. Ponieważ nie jestem modelarzem, to pewnie nie wyszło jak w fabryce, ale skutecznie. polecam uwadze. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-05-2009, 10:36
|
|
|
a gdzie kupiles te mikrogume i jakiej wielkosci sa jej arkusze?
Jest jeszcze wiele innych miejsc gdzie przyydalo by sie nia wykleic outka
Mnie denerwuja plastikowe dna wszystkich schowkow drzwiowych..jaki problem byl by z ich fabrycznym oklejeniem materialem... |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 18-05-2009, 11:38
|
|
|
Mikrogumę kupiłem w Mikroguma Łódź Brzoskwiniowa 21 www.mikroguma.pl . Niestety najmniejszy arkusz to 2 m.kw. Mnie zostało ponad 1,8m., więc jakby ktoś był zianteresowany to proszę o kontakt na priv - mogę część odsprzedać. Cena to 54zł/m.kw (doliczone są koszty przesyłki do mnie) + przesyłka. W wolnych chwilach planuję okleić jeszcze schowek w podłokietniku. Mikrogumą jest oklejany (fabrycznie) sufitowy schowek na okulary w Octavii II - stąd pomysł. Muszę jeszcze się przyjrzeć wspomnianym przez dab schowkom w drzwiach - chociaż rzadko tam wożę coś co stuka |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 18-05-2009, 18:13
|
|
|
rezon, trzeba zmienić okulary słoneczne.
A na serio
Przednia ścianka jest wyłożona jakimś materiałem, ale nigdy nie zwróciłem uwagi jakim. Moje okulary muszę lekko docisnąć tak by wygięły się w łuk, a potem się klinują w kieszeni schowka. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 18-05-2009, 18:53
|
|
|
Hiszpan, ja używam dwóch par - jedne nie wchodzą do sufitowego w ogóle, a w centralnym to zmieściłoby się z 5 par - wożę na razie trzy (swoje, żony, córki). Drugie mam małe "druciane" to latają nawet po sufitowym i stukają. Stąd drobne modyfikacje 'ala Octavia. Teraz cisza i spokój. W centralnym schowku okleiłem również boczne ścianki. Mikroguma w przeciwieństwie do użytych przez Mitsu materiałów jest antypoślizgowa. Wyłożenie podsufitowego schowka w Outku jest na prawdę żenujące. Centralny ma przynajmniej wygląd. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 19-05-2009, 18:36
|
|
|
A w outku gdzie jest ten schowek? Tam gdzie miała być rączka do trzymania nad drzwiami w podsufitce?? Bo do mojego lancera jest to opcja około 160zł....
Czy mówicie o czymś innym? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-05-2009, 19:38
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Sufitowy - obok lampek oświetlających wnętrze, powyżej lusterka, ale tego chyba nie trzeba wyjaśniać. | nie ma to jak solidne wsparcie merytoryczne |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 19-05-2009, 19:42
|
|
|
No to gadamy o innych schowkach na okulary U mnie takich nie ma. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 22-05-2009, 09:17
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Sufitowy - obok lampek oświetlających wnętrze, powyżej lusterka, ale tego chyba nie trzeba wyjaśniać. |
Uprasza się właścicieli Instyle-ów o nie poszukiwanie tego schowka w swoim samochodzie bo go nima (elektryka do szybera go "zdjeła") |
|
|
|
 |
|