|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szarpanie autem przy niskich obrotach????? |
Autor |
Wiadomość |
krzychu204
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 2000
|
Wysłany: 18-05-2009, 17:19 Szarpanie autem przy niskich obrotach?????
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem posiadaczem Carismy 1.8 GDI rok99. Jestem bardzo zadowolony z mojego auta,ale od jakiegoś czasu mam dziwny objaw podczas jazdy na niskich obrotach czyli 1000-1500 obr.
wystepuje to tylko podczas jazdy na jedynce i dwojce najczesciej jak redukuje bieg przy dojezdzaniu do skrzyzowania czy jak gdzies wjezdzam. Jak silnik spada na te obroty jak zwalniam to zaczyna mi szarpac autem wyglada to tak jak jazda osoby ktora sie dopiero uczy jezdzic i rusza tzw."kangurkiem" auto jedzie ale skacze obroty spadna ponizej 1000obr. i przestaje tak samo w góre dodam lekko gazu i przestaje. Na luzie wszystko jest ok. silnik ładnie sie wkreca na obroty. Tylko w czasie jazdy mam taki problem.Czysciłem juz przepustnicę(psikałem płynem bez odkrecania od bloku).Nie wiem gdzie tkwi problem prosze o jakies rady wskazówki bo to jest denerwujace.
Pozdrawiam wszystkich!!!! |
|
|
|
 |
maciej76
Mitsumaniak

Auto: Civic
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Posty: 367 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 19-05-2009, 00:50
|
|
|
Sprawdż świece. Powinno się wymieniać co 90 tys km. Jeśli masz GDI. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 19-05-2009, 08:28
|
|
|
Na 1 tys obr to tylko automat potrafi płynnie jeździć czy aby nie "za nisko" jeździsz? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|