Bagażnik dachowy do CZ |
Autor |
Wiadomość |
looq
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 116 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-01-2009, 17:53 Bagażnik dachowy do CZ
|
|
|
Rozglądam się za bagażnikiem dachowym. ale cena sprzedawanego w ASO mnie rozbraja. (820)zł.
Może ma ktoś przetrenowane jakieś tańsze opcje ?
Znalazłem na alledrogo bagażnik thule za 458zł ...też trochę drogo, no ale już lepiej
aukcja zatytułowana: "Thule 750 Bagażnik Mitsubishi Carisma Colt Galant"
czy to znaczy ze od Cari czy Galanta też będą pasowały?
a może pasuje jeszcze od innego auta?, albo jakiś inny uniwersalny model ?
czy ktoś z Was przerabiał ten temat ? |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2009, 18:10
|
|
|
Ja niedawno kupiłem oryginał na Allegro i po obejrzeniu stwierdzam, że jest to po prostu Thule z innymi napisami. Nawet numery podkładek adaptujących do stóp są takie same. Na stronie Thule jest konfigurator bagażników do danych samochodów. Zajrzyj tam i zapytaj sprzedającego, czy oferta przez niego przedstawiona zawiera potrzebne elementy.
Konfigurator
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2009, 21:19
|
|
|
witam,
ja mam thule. kupiony w http://www.cubik.pl (sklep polecony zresztą przez któregoś z kolegów z działu L200). jak ja kupowałem to było najtańsze miejsce jakie udało mi się znaleźć.
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 16-01-2009, 09:33
|
|
|
looq, tańsze i nieźle wykonane bagażniki widziałem w tym punkcie na parkingu dawnego Geanta na ostrobramskiej (nie wiem co to jest: FeuVert ? Nor Auto ?). Do mojego MSS komplet belek kosztuje 220 zł. |
|
 |
zmn18
Nowy Forumowicz
Auto: colt CZ5 DID 1,5
|
Wysłany: 16-01-2009, 22:13
|
|
|
ost na allegro bylo do sprzedania uzywany bagaznik do CZ i poszedla za 220 zl . Wiem o tym bo przegaralem aukcje ;-/ |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2009, 12:54
|
|
|
w ramach aktualizacji nt bagażnika dachowego dwa zdania. w ostatnich postach chwaliłem bagażnik thule, niestety podczas ostatniego 'dlugiego weekendu' miałem z nim spore problemy. podczas przejazdu wrocław-bałtyk, kilkukrotnie przesuwała się do tyłu przednia belka (mimo właściwego umiejscowienia i maksymalnego skręcenia), powodując niebezpiecznie zbliżenie się podpór przednich i tylnich, o lekkim porysowaniu dachu nie wspomnając . na bagażniku wiozłem jedną deskę + osprzęt (maszt + żagiel). generalnie troche się zmartwiłem całą sytuacją, ponieważ jakoś nie wyobrażam sobie teraz dalszych wycieczek autostradowych z tym zestawem
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2009, 16:01
|
|
|
To w takim razie ja dorzucę kilka groszy od siebie
Ja mam zgoła inne zdanie na temat tego bagażnika W kwietniu jechałem do Słowenii (ok. 800 km) z dwoma rowerami na dachu. Jako, że droga to w zdecydowanej większości autostrady przez cały czas utrzymywałem ok 110-120 km/h, a przy wyprzedzaniu zdarzyło się 135. Rowery cały czas trzymały się bardzo stabilnie - nawet na dziurach przy dojeździe do granicy w Zwardoniu nie było żadnych problemów (kto choć raz tam jechał wie o czym mówię ) Po dojechaniu na miejsce nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów.
Muszę tylko dodać, że mocno przyłożyłem się do montażu - ważne, żeby profilowane gumowe nakładki stóp dokładnie przylegały do rowków w dachu i tak samo jak dach były bardzo dobrze oczyszczone (wtedy nic się nie ślizga). Dobrze jest też pod metalowe elementy obejmujące wnękę drzwi podłożyć kawałek potraktowanej papierem ściernym i wyczyszczonej dętki rowerowej
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2009, 21:42
|
|
|
też się przykładałem
jakoś chyba na przewóz rowerów tym autem się nie odważę chociaż kto wie, czy właśnie deska windurfingowa (270 cm i dość szeroka) nie stawia większego oporu niż rowery, szczególnie, że mocno wystaje z przodu i łapie strugę powietrza od dołu. no i pare raze jechałem troche szybciej niż wspominasz. oczywiście, jadąc 90 pewnie wszystko byłoby ok, ale przejazd np. do chorwacji z taką prędkością trwałby chyba wieki no ale nic, może powoli czas na większe auto...
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
zmn18
Nowy Forumowicz
Auto: colt CZ5 DID 1,5
|
Wysłany: 14-05-2009, 23:51
|
|
|
witam
Ja ost kupilem bagaznik do colta cena 270 zl z firmy LA prealpina cos jak thule tylko tansze. ak jak Gorzkim plywam na desce i jak narazie nie mam problemow z bagaznikiem . Wybieram sie do Chorwacji wiec zobaczmy co bedzie . |
|
|
|
 |
|