|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1,8 GDi '99] Obroty raz jeszcze plus check engine ? |
Autor |
Wiadomość |
mirass [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2009, 22:38 [1,8 GDi '99] Obroty raz jeszcze plus check engine ?
|
|
|
Witam mój problem wygląda nastepująco:
Od jakiegoś tygodnia mam problemy z obrotami podczas zmiany biegu obroty skacza do 3000 - 4000 tyś (Nie dzieje się to podczas postoju ..na jałowym .
Dziś jadąc 150 km/h zaswieciło mi sie check engine i auto zdechlo doslownie przestało reagować na pedał gazu obroty spadały musiałem zjechać na pobocze....Bo wyłącznieu i włączeniu silnika chek zgasł i auto normalnie (jesli nie liczyc czasami swirowania obrotów) jechało dalej.
Teraz kilka uwag niecałe 10 tyś kilemetrów wstecz"
Czyszczona przepustnica kolektor dolotowy a wiec moje pytanie brzmi czy jest możliwe, że przepustnica jest znow do czyszczenia czy to może być awaria innego rodzaju ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 598 Skąd: Szczecin/Manchester
|
Wysłany: 20-05-2009, 22:42
|
|
|
Wątpię aby z powodu brudnej przepustnicy silnik a raczej komputer przełączył się w tryb awaryjny. Raczej szukaj przyczyny w innym miejscu chociaż zajrzeć do przepustnicy nie zaszkodzi. |
|
 |
|
|