|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 17-10-2009, 21:24 |
Galant2002 vs Mondeo2002 |
Autor |
Wiadomość |
saimon035
Forumowicz
Auto: Ford MONDEO mk4 2009
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 41 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 21-05-2009, 14:41 Galant2002 vs Mondeo2002
|
|
|
witam Was,
szukam Gala od daawna, jak juz cos upatrze to sie okazuje (dzieki wielkie dla Was chlopaki) ze cos jest z nimi nie tak i sobie odpuszczam, niestety.
Galant ma to cos, co mnie zawsze urzekalo, zreszta co ja Wam tu bede pisal...
Okazalo sie ze jest do kupienia z pewnego zrodla Ford Mondeo [Mk3] z roku 2002 i przebiegu 70000km w wersji kombi, 2.0TDCi 130KM za b. dobra kase, no i sie zastanawiam, bo tu wiem ze to nie mina.
Co sadzicie, czy warto jeszcze poszukac tego wymarzonego Gala czy zdecydowac sie na Forda?
P.S. A dalbym dobra kase za Misia...
Dzieki za podpowiedzi |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 857 Skąd: Grudziądz/Dolna Grupa
|
Wysłany: 21-05-2009, 14:51
|
|
|
saimon035 napisał/a: | Ford Mondeo [Mk3] z roku 2002 i przebiegu 70000km w wersji kombi, 2.0TDCi | ja mogę jedynie podpowiedzieć że aktualnie Moja mama ma od nowości Mondeo MK3 z roku 2003 TDCi HB, do tej pory wymienione- skrzynia,sprzęgło, 3 razy wentylatory od klimy i parę drobniejszych usterek, jak np zamek w drzwiach, nie wiem czy to jest felerny egzemplarz ale wiem na pewno ja forda nie kupie i trzymam się zasady- nie kupuj samochodów na F - Fordów i francuskich |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 21-05-2009, 16:14
|
|
|
Niestety jednostki forda TDCi nie cieszą się dobrą opinią. Mój brat sporo tego naprawia, poza tym znajomy ma i strasznie narzeka. Kwestia też jak jest auto utrzymane, ale nie trudno spotkać forda w dieslu, który kopci jak star pod górę...
I to nie jest tak jak w tej zasadzie o której wspominał Atsar, ponieważ patrzę na to obiektywnie i nie podchodzę do tematu, że wszystko co nie mitsubishi to złe. Zresztą w dziale galant ogólne porównywałem e39 do EA na kmorzyść BMW.
Brat jeździł kiedyś poprzednią generacją mondeo i nie narzekał. Zresztą sam miałem okazję tym jeździć. Silnik 1.8 115KM, zrobione zawieszenie, hamulce... auto świetnie się prowadziło, silnik też przyzwoicie, jedynie klimy brakowało. Ale akurat ta generacja mondeo, które chcesz kupić nie cieszy się dobrą opinią. Zawieszenia padają strasznie i jeszcze pare innych wad.
Moim skromnym zdaniem, jeśli miałbym kupić coć innego niż EA i dysponował kasą to Audi A6, Volvo S60, BMW E39, może SAAB (mam słabość do tego auta).
Design tych aut podoba mi się. Jedyna wada audi i bmw to, że jest tego strasznie dużo na ulicach. Ale VOLVO S60 ma charakter, solidne auto. SAAB to jeszcze większy egzotyk niż galant, ale 95 mnie kusił Oczywiście nie namawiam, bo Galant to galant
Małe porównanie:
SAAB 9-5
Audi A6
BMW E39
VOLVO S60
Jak dla mnie faworyci to SAAB i VOLVO. BMW i Audi stanowczo za drogie. Za tą samą kasę masz sporo starsze egzemplarze. Zobacz co te modele oferują...
A co z tymi którymi byłeś zainteresowany? Ten z poniatowej i ten srebrny od mitsumaniaka? |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 21-05-2009, 16:39, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 21-05-2009, 16:16
|
|
|
atsar napisał/a: | nie kupuj samochodów na F |
to akurat jest stereotyp.... bo o ile w benzynie to moze byc nawet Renault czy Dacia
W firmie mamy berlingo 1,6 16v benz. C5 2,0 benz i sprawuja sie bezawaryjnie ..no moze jakies pierdoly
Ale co do tego mondeo to takze nie polecam, znajomy ma (dokladnie ten sam silnik) i szczerze zaluje. Silnik bardzo delikatny i stosunkowo awaryjny, chociaz w miare dynamiczny...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
saimon035
Forumowicz
Auto: Ford MONDEO mk4 2009
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 41 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 21-05-2009, 17:05 co do tych 2 galantow
|
|
|
dzieki, za info na temat mondeo, widze, ze auto akurat przy tym silniku nie cieszy sie sympatia uzytkownikow, szkoda
To co piszecie daje troche do myslenia
do Owczar-a : Co do tych 2 galantow to srebrny nie jest juz na sprzedaz, Silver sie rozmyslil, zreszta nie bylo w cale tak ciekawie jak sie wydawalo, chlopaki go sprawdzili, natomiast jesli chodzi o drugiego to wciaz czekam na dodatkowe drugie zdjecia, zreszta pierwsze dodatkowe fotek przeslalem Soldiemu, Kmerowi i innym, mam nadzieje ze dadza znac co i jak
P.S. Przy mondeo stan licznika mnie najbardziej "urzekl" tylko 70000km
Wciaz mimo wszystko wypatruje Galancika Avance w skorze ... i niciewo
Pozdro |
Ostatnio zmieniony przez saimon035 21-05-2009, 21:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 21-05-2009, 19:15
|
|
|
saimon035 napisał/a: | przy tym silniku nie cieszy sie sympatia uzytkownikow |
duzo lepsze sa nie silniki tdci ale tddi => wariant 115km ktory byl przed tdci (115 i 130km)
Sa mniej zawodne
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|
|