obiawy w układzie chłodzenia |
Autor |
Wiadomość |
pkp30
Forumowicz

Auto: mitsubisi carisma 1,9 TD GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-05-2009, 09:33 obiawy w układzie chłodzenia
|
|
|
wymieniłem płyn w układzie chłodzenia tz zalałem go woda destylowana(zeby sie przepłukał) bo w starym płynie był brud i zauwarzyłem ze wodzie robi sie mleko jaka to moze byc przyczyna? sprawdzam olej i poziom mam ten sam od wymiany czyl nie ma ubytku, a czy z klimy ten płyn moze sie dostac do układu chłodzenia???? prosze podpowiedzcie co to moga byc za objawy bo che zalc układ płynem |
_________________ pkp30 
 |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2009, 09:56
|
|
|
"mleko" może się zrobić bo wypłukuje wszystkie zanieczyszczenia po starym płynie.
Jeżeli nie ubywa oleju to ok.
Niech pochodzi na tej wodzie co wlałeś. Czynnik klimy nie ma tutaj absolutnie nic do tego.
Dla pewności po jednym dniu jazdy zmień jeszcze raz wodę, zanim wlejesz płyn.
Gdyby miało być coś groźnego to w zbiorniku wyrównawczym zbiera się taka maź jak bita śmietana i jest tłuste. Obserwuj.
POzdr. |
|
|
|
 |
pkp30
Forumowicz

|
Wysłany: 19-05-2009, 11:03
|
|
|
bede wymieniał jeszcze raz wode zanim wleje płyn
[ Dodano: 19-05-2009, 11:57 ]
pkp30 napisał/a: | bede wymieniał jeszcze raz wode zanim wleje płyn | no a jak bedzie sie zbierac ta maz to co to moze byc za przyczyna olej sprawdzam i stan jest taki jak po wymianie to co mogło by sie dostawac jeszcze do tego układu?????? |
_________________ pkp30 
 |
|
|
|
 |
siwyV40
Nowy Forumowicz
Auto: Volvo V40
|
Wysłany: 19-05-2009, 12:47
|
|
|
jak się zacznie zbierać taka maź to znaczy że olej się dostaje do układu chłodzenia - prawdopodobnie wówczas uszczelka jest do wymiany, albo głowica pęka ale narazie nie ma co się stresować zmień wode i przejedz jeszcze troche. |
_________________ http://www.v40.pl/forum/viewtopic.php?t=15579 |
|
|
|
 |
pkp30
Forumowicz

|
Wysłany: 21-05-2009, 13:47
|
|
|
wymieniłem wode 2 raz i jest czysta nic sie z nia nie robi pojezdze jeszcze z tydzien i zaleje płynem dzieki wszystkim za podpowiedz |
_________________ pkp30 
 |
|
|
|
 |
|