Przesunięty przez: Gene 28-05-2009, 07:55 |
[3.2 DID] Zgrzytająca "dwójka" |
Autor |
Wiadomość |
fisiu2
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt 1600 16v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-04-2009, 13:12 [3.2 DID] Zgrzytająca "dwójka"
|
|
|
Mam takie trzy pytanka może ktoś mi pomoże.
U ojca w aucie Mitsubishi Pajero 3.2 DID 2002 r po przejechaniu ok 20/30km na tylnim napędzie zapala się kontrolka napędu na cztery koła ta duża taka na środku licznika.
Drugie pytanie po dłuższej jeżdzie zgrzyta 2 bieg, trzeba go dłużej na sprzęgle potrzymać a najlepiej to na niskich obrotach zmieniać.
Trzecie czy ktoś zna jakiś możliwy serwis na terenie zagłębia śląsko-dąbrowskiego. W Sosnowcu na pogoni tam gdzie ojciec jeździł a był tylko raz (autko ma od niedawna) koleś miał zrobić przegląd wymienić oleje i klocki. Wziął 1200 zł a klocków w ogóle nie wymienił.
Z góry dziękuje za pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez Gene 28-05-2009, 07:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
butyński [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2009, 20:08
|
|
|
Witam. Temat kontrolki pojawiał się już kilka razy na forum - zaśniedziałe kabelki przy elektrozaworkach ( ja tak miałem ) objawy miałem identyczne jak opisujesz ale może być coś nie tak z czujnikami na skrzyni . |
|
|
|
 |
fisiu2
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt 1600 16v
|
Wysłany: 25-04-2009, 12:30
|
|
|
butyński napisał/a: | Witam. Temat kontrolki pojawiał się już kilka razy na forum - zaśniedziałe kabelki przy elektrozaworkach ( ja tak miałem ) objawy miałem identyczne jak opisujesz ale może być coś nie tak z czujnikami na skrzyni . |
A czy z tym można bezpiecznie jeżdzić czy lepiej nie?? |
|
|
|
 |
butyński [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2009, 12:17
|
|
|
Ja jeździłem ( ok 2 miesięcy ) i nic się nie działo . Gorzej z tą zgrzytającą dwójką . |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-05-2009, 08:36
|
|
|
Fisiu2 witaj w dziale 4x4.
Jestes nowy w naszej spolecznosci. Mam goraca prosbe. Staraj sie tworzyc posty i tematy zgodnie z regulaminem forum. Zwroc takze uwage na pisownie i ortografie. Jesli ktos zobaczy "belkot" z miejsca zrezygnuje z udzelenia pomocy osobie tak traktujacej innych forumowiczow.
Na zapalajca sie kontrolke napedow nie ma szybkiego rozwiazania jesli jest to uszkodzenie elektroniki.
Nalezy podjechac do serwisu mogacego zdiagnozowac przyczyne. Moze byc uszkodzony czujnik a moze tylko zasniedzialy styk. Mozesz tak jezdzic a dokladnie tata. Jesli mechanicznie wszystko dziala nie ma problemu choc ja staralbym sie jak najszybciej naprawic usterke.
Tak jak Butyński wspomina, wazniesza sprawa jest feler "dwojki". Na forum mozemy tylko wrozyc. Moze wodzik zostal pokrzywiony przez poprzedniego wlasciciela. Sprawa dla mechaniora.
Namiary na warsztat dostales w innym temacie na podforum ogolnym. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|