1g skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
Angel
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse D22
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2009, 22:37 1g skrzynia biegów
|
|
|
poszukuje skrzyni biegów KF5M312ZPXV. Gdzie moge dostac taka w jak najlepszym stanie w regionie Sląska i Małopolski i na co zwracac szczegolna uwage w trakcie zakupu??
[ Dodano: 05-06-2009, 00:44 ]
prosze doradzcie cos poniewaz padł scynchronizator 2 biegu i w serwisie za sama czesc wolaja 1193 netto - dramat, wiec poszukuje skrzyni uzywki, bo ponoc nowy synchronizator moze i tak nie byc wystarczajacy |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 05-06-2009, 09:51
|
|
|
Angel, zadzwoń do Leszka http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=13221 i się umów na oględziny auta. Z tego co mi wiadomo to koszt wymiany synchro z ori częściami to około 500zł. Nie patrz na ceny w ASo bo znienawidzisz to auto. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 05-06-2009, 12:38
|
|
|
Lepiej remontuj swoją skrzynię. Bardzo trudno będzie znaleźć używaną w idealnym stanie, każdy kto ma eclipsa to na coś w skrzyni narzeka. Wywalisz kupę szmalcu na inną skrzynię a potem okaże się, że jest w niewiele lepszym stanie niż Twoja, albo i w gorszym...A co do testowania używki to zrobisz to dopiero po montażu, a to też nie jest za darmo. No chyba, że skrzynia jest jeszcze w aucie...wtedy trzeba testować na zimno, bo ciepła zawsze lepiej chodzi... |
|
|
|
 |
Angel
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-06-2009, 17:51
|
|
|
dzieki chlopaki za rade. ale czy zgodzicie sie z stwierdzeniem jednego z moich mechanikow,ze: "nowy synchronizator i lozysko glownego walka moga nie wspolpracowac ze stara przechodzona reszta"?? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 05-06-2009, 18:03
|
|
|
Angel napisał/a: | dzieki chlopaki za rade. ale czy zgodzicie sie z stwierdzeniem jednego z moich mechanikow,ze: "nowy synchronizator i lozysko glownego walka moga nie wspolpracowac ze stara przechodzona reszta"?? |
Zadzwoń do Leszka i spytaj, on swoja opinie opiera na 10 latach pracy w ASO Mitsu, a nie na mitologii greckiej. W/g mnie to o czym mówisz to bzdura. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Angel
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-06-2009, 21:07
|
|
|
dzwoniłem do Leszka i powiedział, najpierw trzeba obejrzec skrzynie/ czy lozyska sa ok/ i on osobiscie nie ma dojscia do synchronizatorow lecz moze naprawic skrzynie jak bedzie synchronizator z aso bo to nie jest ogolniedostepna czesc |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 06-06-2009, 09:19
|
|
|
Angel, w takim razie skontaktuj się z Kiepuczi z naszego forum on Ci sprowadzi ori synchronizator z USA w rozsądnej cenie. Pozatym tak jak Ci napisał kolega viader, używaną skrzynie już masz. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Angel
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-06-2009, 13:59
|
|
|
ja powtorzylem tylko slowa jednego mechanika u ktorego bylem wlasnie dowiedziec sie w sprawie remontu skrzyni a nie jest to moj wytwor
dzieki za wszystkie wskazowki |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 06-06-2009, 14:05
|
|
|
Angel napisał/a: | ja powtorzylem tylko slowa jednego mechanika u ktorego bylem wlasnie dowiedziec sie w sprawie remontu skrzyni |
Angel, nie denerwuj się, po to piszesz tu na forum aby uzyskać niezbędne wskazówki od bardziej odświadczonych posiadaczy takiego wozu jak Ty masz. Musisz wiedzieć że naprawa auta marki Mitsubishi to nie to samo co naprawa auta marki VW. Mechanik z którym rozmawiałeś podejżewam że widział Eclipsa w wersji opymistycznej 2 raz w życiu. W Krakowie nie ma warsztatu który potrafi wyregulować wolne obroty w Ecli a co dopiero coś naprawić. Jeśli szukasz pomocy u mechanika, musi to być mechanik który specjalizuje się w naprawie samochodów Japońskich. Reszta bandy zepsuje Ci samochód. I życze Ci żebyś to zrozumiał i żebym nie musiał napisać słynnego "a nie mówiłem". |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Angel
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-06-2009, 14:54
|
|
|
wszystko dotarło do mnie jak nalezy poniewaz szanuje słowo doswiadczonych posiadaczy tych aut. wczesniej mialem do czynienia z reguly z bmw ale postanowilem przesiasc sie na japonska technologie poniewaz zaczeła mnie fascynowac. dzieki jeszcze raz i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|