Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:39
[Cari 1.8 GDI] HTB
Autor Wiadomość
Prrrecel 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-05-2009, 11:05   [Cari 1.8 GDI] HTB

Witam wszystkich :) Jutro zostanę właścicielem Carismy z 2002r. :) Silnik 1.8 GDI, manualna skrzynia. 67tyś przebiegu (udokumentowany książką i fakturami) :) Wersja autka to AVANCE o ile dobrze pamiętam (klimatronik, nawigacja satelitarna, skórzana kierownica, 4x Airbag, Halogeny itp.).

Zdj. autka:

Zdj. wnetrza:

Autko jest sprowadzone z niemiec i nawigacja jest równiez na niemcy. Orientujecie się może skąd wziąć polską płyte do tej nawigacji? :) I co myślicie o tym autku, dobry zakup?

Nie mam pewności czy ta wersja posiada tempomat, gdyby ktoś wiedział to proszę o info :)
Ostatnio zmieniony przez Prrrecel 29-05-2009, 11:44, w całości zmieniany 1 raz  

ZEROSUPER 
Mitsumaniak
MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Wysłany: 29-05-2009, 11:20   

Tempomacik tylko w automacie. A do navi polski nie ma i nie da sie wgrać :/
http://forum.mitsumaniaki...1024356#1024356

Carisma GDI:
http://forum.mitsumaniaki...p=512513#512513

http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/77098

Prrrecel 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-05-2009, 11:24   

Szkoda :P A widziałem, że wersje silnika są 122 konne i 125, od czego zależy, która wersja? :)

Maco85 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 29-05-2009, 11:30   

Jak dla mnie kolor i wygląd fajny Cari, ale ja widzę 2 rzeczy że było coś robione,

pierwsza choć mogę się mylić czy kratki wlotowe nie powinny mieć obramowania srebrnego, moja cari z 99r. po lifcie tak ma, chyba że jest inaczej,

a druga rzecz to jak się pierwsze zdjęcie załączy to widać że maska ( zakończenie maski z lewej strony nie zgrywa się z błotnikiem lewym gdzie jest kierunkowskaz ) a tak chyba nie powinno być.

Ale mówię to są moje uwagi ale mogę się mylić

a tak ogólnie ladnie się prezentuje pozdrawiam

Prrrecel 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-05-2009, 11:37   

Autko było robione :)

To wygląda na jakąś szkode parkingową, ktoś chyba tyłem wjechał albo ją w bok puknął. Facet, który sprzedawał dał mi zdjęcia i powiedzial od razu że to było robione :) I rzeczywiście jest zderzak troche źle spasowany ;) Planuje to poprawić za jakiś czas :)

A co do srebrnego obramowania to jedne mają a jedne nie mają, nie wiem jaka jest reguła :P Ale bardziej mi sie podoba bez srebrnego :) Przynajmniej w tym kolorze :)

A gdyby w polsce kupić taką wersje z navi to też polski nie będzie? :P

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 29-05-2009, 14:14   

Prrrecel napisał/a:
że wersje silnika są 122 konne i 125, od czego zależy, która wersja?

musisz zajrzec pod spod auta, 2 sondy lambda w ukladzie wydechowym = 122KM natomiast gdy masz jedna sonde lambda w ukladzie wydechowym to masz 125KM. Generalnie od 1999 do 2001 roku produkowali i wersje 122 i 125KM :)
Ale z tego co widze, to masz 122KM, bo w tym roku co masz swoja Cari nie produkowali juz 125km wariantu...
Prrrecel napisał/a:
A co do srebrnego obramowania to jedne mają a jedne nie mają, nie wiem jaka jest reguła

wersje z czarnymi przednimi lampami i srebrnymi znaczkami maja czarne "nerki" (obramowania) , wersje od 99 do 2002roku maja srebrne :)
Pozdroo

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 30-05-2009, 00:30   

No i jeszcze jedno, dlaczego obudowa silnika jest czarna, powinna być czarno-srebrna bo już 2002 rok tak miał., chyba że jest to 2001 a rejestracja 2002.
W Carismach nie było szyby przedniej z czarnym paskiem (dymionej).
Sprawdź to.
NO i ten brak emblematów na błotnikach to jest zawsze intrygujące bo ciężko stwierdzić czy powinny być czy nie.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 30-05-2009, 09:21   

Prrrecel napisał/a:
Witam wszystkich Jutro zostanę właścicielem Carismy z 2002r. Silnik 1.8 GDI

Student napisał/a:
dlaczego obudowa silnika jest czarna, powinna być czarno-srebrna bo już 2002 rok tak miał
srebrno czarna obudowe mialy Carismy z lat 99-2002, nastepnie od 2002 do 2004 byly takie jakie ma kolega Prrrecel, :)
pozdroo

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi