|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Usunięcie rys - szyba przednia |
Autor |
Wiadomość |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2009, 16:14 [EAx 97-04] Usunięcie rys - szyba przednia
|
|
|
Witam.
Czy ktoś zna jakieś sprawdzone i pewne metody pozbycia się rys?
Kilometry lecą, deszcze są coraz brudniejsze i wycieraczki niestety rysują szybę. Nie mam zamiaru wymieniać szyby ponieważ jest oryginalna, a jazda po zmierzchu jest troszkę uciążliwa.
Pzdr |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2009, 17:57
|
|
|
AnoniM79, z tego co się orientuję, to są zakłady, które zarówno wymieniają, naprawiają i polerują szyby.
Jedyny sposób poza firmą, która się tym zajmuje, to (działał na zegarku na rękę) pasta do zębów i duuuuużo cierpliwości jak i siły w ręce. |
|
|
|
 |
migro
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W kombi Avance
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 29-05-2009, 14:38
|
|
|
Zobacz TU.
Pozdrawiam |
_________________ Defraudacja pieniędzy jest wtedy, kiedy żona ma dostep do twojego konta (Frau, z niem.: żona, kobieta) |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2009, 18:56
|
|
|
Temat ok, tylko nikt nie napisał co za magiczny środek został tam użyty. A gość z allegro, sprzedaje teraz lanosa, więc coś mu chyba nie poszło . |
|
|
|
 |
migro
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W kombi Avance
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 29-05-2009, 20:45
|
|
|
Ja polerowałem szybę politurą firmy scratch-ex / nanoxperte (Glaspolitur).Nie wiem, czy w Polsce jest to dostępne. Wynik zadowalający. Wszystkie drobne ryski zniknęły. Głębsze rysy zostały (jest ich tylko kilka, od drapaczki do lodu chyba), bo nie chciałem przesadzać z polerowaniem. Bałem się, żeby nie było jakichś załamań światła.
Po polerowaniu posmarowałem szybę jesze tym specyfikiem. Uważam, że efekt jest bdb. Woda szybko spływa z szyby, a w czasie deszczu powyżej ok. 60 km/h nie trzeba używać wycieraczek. Rozbite muszki, komarki i inne stworzonka łatwiej jest wyczyścić. |
_________________ Defraudacja pieniędzy jest wtedy, kiedy żona ma dostep do twojego konta (Frau, z niem.: żona, kobieta) |
|
|
|
 |
hermeth
Forumowicz

Auto: Carisma MSX/ S60 T5
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|