|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zawór korekcji wtrysku 1.9 td |
Autor |
Wiadomość |
mateusz.ram [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2006, 20:42 zawór korekcji wtrysku 1.9 td
|
|
|
Witam mam do wymiany własnie ten zaworek i mój mechanik który tylko sie zajmuje dieslami proponuje mi za 650 zł orginał ale moze ktos wie gdzie taniej kupic jakis zamiennik i czy wogóle jest ?? i jeszcze jedno pytanko czasami nie załancza mi się turbo w węzu od turba niema grama oleju przebieg 180 tys. ostatnio autko zaczeło mi kopcic jak mu depne oleju od wymiany do wymiany nie ubywa pozdrawiam |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 07:49 Re: zawór korekcji wtrysku 1.9 td
|
|
|
mateusz.ram napisał/a: | Witam mam do wymiany własnie ten zaworek i mój mechanik który tylko sie zajmuje dieslami proponuje mi za 650 zł orginał ale moze ktos wie gdzie taniej kupic jakis zamiennik i czy wogóle jest ?? i jeszcze jedno pytanko czasami nie załancza mi się turbo w węzu od turba niema grama oleju przebieg 180 tys. ostatnio autko zaczeło mi kopcic jak mu depne oleju od wymiany do wymiany nie ubywa pozdrawiam |
Witam:
1)Zawór korekcji wtrysku timing control kupisz we wskazanym adresie za okolo 310 zeta.
http://www.paul.tuchola.pl/
2)Za chwilowe braki kopa oraz kopcenie może odpowiadać ww zawór, ale jeśli po wymianie nie poprawi się w tej kwestii proponuję oblukać zawór LDA który to lubi się zacinać i stąd takie zachowanie motoru. Zawór LDA inaczej jest zw2any zaworem turbo albo Boosterem jeste sterowany cuiśn doładow, lokalizujesz go po wężyku który idzie od kolektora dolotowego właśnie do niego ( klucz chyba coś 38)
Pozdrawiam
PS A jak wygląda apetyt na paliwko? |
|
|
|
 |
mateusz.ram [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 20:22
|
|
|
ok 7.5-8 l w miescie i nieprzekraczam prawie 2500 obrotów a w trasi 6-5 przy jezdzie max 120-130 pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|