|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Słaba iskra lub jej brak |
Autor |
Wiadomość |
hudy1983
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJ0 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-06-2009, 13:56 [CJ1A 1.3] Słaba iskra lub jej brak
|
|
|
Witam,
Mój Misiek nie chce odpalić Paliwo podaje, wtryski działają ale nie ma iskry. Czasami iskrę da się zauważyć ale jest bardzo słaba. Kontrolka od ECU po włączeni zapłonu zapala się, po czym po ok. 4 sek gaśnie więc jest OK.
Oczywiście podejrzenie padło na aparat zapłonowy. Kupiłem uzywkę, zamontowałem i nie ma żadnej poprawy. Oczywiście pewności nie mam czy kupiny jest sprawny ale podobno przed wymontowaniem działał.
Czy ma ktoś pomysł co jeszcze mogło paść |
|
|
|
 |
Laki023 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2009, 15:16
|
|
|
Jak sprawdziłeś, że iskra jest słaba? |
|
|
|
 |
hudy1983
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJ0 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-06-2009, 15:22
|
|
|
Zdjąłem przewody WN, wykręciłem świece, zmasowałem i kręciłem rozrusznikiem.
Ekspertem nie jestem ale pomagał mi koleś co troszke siedzi w mechanice i wyglądało , że ma pojecie o tym co robi.
[ Dodano: 02-06-2009, 13:03 ]
Wczoraj dwóch elektryków próbowało przywrócić mojego Colcika do życia, niestety niskutecznie
Najgorsze, że już brakuje pomysłow co robić dalej...
Miał ktoś podobny przypadek?
[ Dodano: 03-06-2009, 13:51 ]
Moj Colcik działa!!!
Wczoraj po raz pierwszy odpalił po prawie dwóch tygodniach męki. Okazało się , że to jakiś tranzystor w komputerze. Pośrednio zawdzięczam to komuś z forum, kto pisał w krórymś z postów żeby sprawdzić napiecie na wejściu cewki. Wcześniej sprawdzaliśmy tylko czy jest sygnał z kompa na cewkę. Po przewertowaniu całego forum znalazłem gdzieś info, żeby sprawdzić czy wartość napięcia jest 12V. Okazało się, że jest 5V i dalej już elektryk sobie z tym poradził.
Jak odnajdę ten post to złoże podziękowania.
P.S. został mi w ten sposób sprawny aparat, więc jakby ktoś potrzebował... |
|
|
|
 |
|
|