|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Elektrozawór |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 23-07-2009, 12:58 Elektrozawór
|
|
|
Witam Wszystkich.Bardzo pilnie poszukuję elektrozaworu do skrzyni automatycznej 34LE silnik 2,8TDI 1995. Od soboty mamy opłacony wyjazd urlopowy a tu zebzdziła się skrzynia->> nie załącza 4-ego biegu.Podobno jest to część która nie psuje się i stąd kłopoty z zakupem.A może ma ktoś do sprzedania sprawną całą skrzynię do tego modelu.Pomóżcie PROSZĘ
Na wszelki wypadek podaję jeszcze VIN JMB0RV460SJ001315 |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 23-07-2009, 22:07
|
|
|
Jutro będę miał więcej czasu, (tak myślę) to sprawdzę to, masz jakieś oznaczenia tego zaworu? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 23-07-2009, 22:57
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Jutro będę miał więcej czasu, (tak myślę) to sprawdzę to, masz jakieś oznaczenia tego zaworu? |
No niestety nie mam.W trakcie ostatniej rozmowy z warsztatem dowiedziałem się że nie przyjmą żadnych częsci które bym dostarczył.Obawiam się że po rozmowie chyba będę zmuszony do zabrania samochodu od nich. Niestety najbliższy jest 100km ->>Kraków a i jazda tylko na 3,tak jak mówiłeś,może być szkodliwa dla silnika i dla skrzyni.Dziękuję za odpowiedź i za zainteresowanie się tym tematem. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Mighn
Mitsumaniak
Auto: Shogun '92 2.5 TDI Long
Pomógł: 4 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 270 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-07-2009, 23:20
|
|
|
W Krakowie mogę polecić warsztat automatów na Ul. Malborskiej - serwisowałem tam skrzynkę w Vectrze, i nie miałem zastrzeżeń Warsztat bardzo czysty, dobrze wyposażony, miła obsługa, no i co najważniejsze nie wciskają kitów i dobrze robią. natomiast jak masz zrobić przy walniętym elektrozaworze 100km na 3 biegu to trzymaj nisko obroty, i zrób z 2-3 postoje po 20 minut żeby przypadkiem nie przegrzać płyty sterującej (choć to dość mało prawdopodobne). aha - i najpierw zadzwoń i spytaj czy zrobią na twoich częściach.
kontakt :matic
Natomiast o firmie Auto-mat nic nie powiem, nie znam ich i nic o nich nie słyszałem. |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 23-07-2009, 23:33
|
|
|
Mozesz tez wcisnac guziczek "overdrive off" wtedy skrzynia nawet nie bedzie probowala wrzucac 4 biegu. Ostroznie tylko z obrotami, spalic to spali napewno swoje bez wciskania gazu |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
|