|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: mkm 09-06-2009, 22:52 |
Moj youngtimer, czyli Lancer kombi w starej budzie! |
Autor |
Wiadomość |
kuflik
Nowy Forumowicz

Auto: ASTRA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2009, 12:08 Moj youngtimer, czyli Lancer kombi w starej budzie!
|
|
|
Witam,
chciałem wam przedstawić mój e autko:)
Posiadam lancera 1.5gli, rocznik 1991, kolor atrament metalic.
Ma już swoje lata, jest w rodzinie bodajże od 1995 roku (sic!), kupiony jak miał 70tkm, w chwili obecnej ma 239t km i zbliża się do 240:D
Auto sprawuje się wyśmienicie, ja go męczę od 3 lat. W tym czasie w sumie nic w nim nie robiłem;/ Jedyne usterki, to regeneracja alternatora, poprawa systemu audio, prawe tylne łożysko, świece, olej filtry to standard:)
Koło listopada była wymieniona cała elektryka(w sensie kopułka, kable świece), oraz wszystkie gumy w przednim zawieszeniu plus końcówki drążków (przestał latać na boki:DDD). Teraz się nim jeździ na prawdę przyjemnie, jak ktoś chce to zapraszam na jazde:)
Silnik sprawuje się nieźle, tylko raz chodzi jak rakieta, a raz zamula na jedynce;/ Spala sobie spokojnie do 9litrów, przy różnej jeździe- tylko miasto. Więc myślę,że jest ok.
Auto miało kiedyś dzwona Stąd teraz małe problemy z rudą na przednich nadkolach, oraz z maską, na której lakier jest w fatalnym stanie(a juz była malowana!).
Wynikiem dzwona jest też to, że w jednym reflektorze nie posiadam regulacji wysokości..
Ogólnie wersja mojego lanserka jest dosyć biedna, szyby/lusterka ręcznie, brak weluru, klimy czy czego kolwiek.. Jest za to wiadomo pochodzenie, regularna konserwacja, i niezawodność. Kiedy przy minus 30 stopniach, jechałem na zajęcia, tata nie mógł otworzyć nubiry bo zamki zamarzły, a mamy dieslowa fiesta nie chciała ruszyć:DD a ja wsiadłem, odpaliłem, po minucie działa ogrzewania:D WYPAS
Niestety, pisze w sumie tego posta pożegnalnie, bo na wielkanoc jadę kupić nowe auto, spędzę kilka dni w dalekich niemczech, i będę się modlił o japończyka z rocznika około 2000... Więc lancerek pójdzie pod młotek.. Założenie jest takie, że kupi go klubowicz;p Nie chce, żeby takie auto zmarnowało się wożąc gnojówke (tutaj dodam, że mam oryginalna wkładke, która się wkłada do bagażnika, taka wanna z tworzywa sztucznego:) wtedy można tam wozić wszystko, bez strachu, że się pobrudzi;p (poprzedni właściciel chyba kury woził, bo pełno pierza było;p).
Pozdrawiam, Maciej
---------------
nowe fotki, tylko środek, bo pada śnieg..
 |
_________________ Auto Detailing, to mnie kręci |
Ostatnio zmieniony przez kuflik 24-03-2009, 12:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 11-02-2009, 12:43
|
|
|
kuflik, 14lat auto w rodzinie, 3 u Ciebie, a Ty go dopiero teraz prezentujesz i to na chwile przed sprzedaza? Wstydz sie. Mam nadzieje, ze o nastepnym (MITSUBISHI oczywiscie) bedziemy czytac "od poczatku", a i "emeryta" poznamy przed sprzedaza blizej.
PS. Ten temat zostaje ze wzgledu "na wspaniale pochodzenie i piekna karte historii weterana szos znaku Trzech Diamentow", ale przypominam, ze to nie jest dzial "SPRZEDAM". |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 11-02-2009, 12:58
|
|
|
Moze jestem jakis dziwny, ale dla mnie to auto jest ladniejsze niz wiele nowych wozów..
BARDZO mi sie podoba taka oldskulowosc |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
kuflik
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 11-02-2009, 13:13
|
|
|
Wiem, że to nie jest dział sprzedam, a to nie jest ogłoszenie:) Ogłoszenie pojawi sie w swoim czasie w swoim miejscu.
To jest w sumie taki hołd, bo bo tylu latach używania, coś mu się należy!
Emeryta możecie poznać lepiej, w takim razie zrobie lepsze zdjęcia niż te z komórki.
Na chwile obecną próbuje znaleźć o nim jakieś dodatkowe informacje, bo nawet nie wiem gdzie jest ECU, więc jak ktoś ma dostęp do service manuala to chętnie:)
Co chcecie o nim jeszcze wiedzieć? Zamówienia na zdjęcia prosze w takim razie;p W sumie mam zamiar mu troche wyprać tapicerke, bo ma brzydkie zacieki na fotelach.. Zdjęcia silnika wrzuce, ale prosze się nie śmiac, bo na partyzanta pociągnąłem kable do radia z aku. I kabel do wentylatora chłodnicy wyciągnięty, bo czujnik nawala..
Najbardziej w nim cieszy to, że mimo wieku, to oleju nie bierze(ani grama;p), a dyme z rury owszem leci, ale biały. Więc jest powód do dumy.
Dopiero teraz widze, jak powinien wyglądać samochód po 240000 przebiegu, nakładki na pedałach nie posiadają praktycznie śladów zużycia, kiera wyślizgana- w sensie brak oryginalnej faktury materiału. To samo drążek skrzyni biegów. Fotele brudne(zacieki od płynów?), ale brak przetarć, a sprężyny na każdym fotelu działają tak samo. Zamki idealnie działają, w środku tylko lampki pod zegarami padają.
prosze wybaczyć to jak zamontowałem głośniki... Ale pracowałem nad tym długo, i nic lepszego nie wymyśliłem;/ za to grają ładnie:) |
|
|
|
 |
kuflik
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 10-03-2009, 22:18
|
|
|
szkoda, że temat umarł |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 10-03-2009, 23:11
|
|
|
Twój temat - Ty pisz nowości! |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
mouseman
Mitsumaniak Krzyś :)
Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 801 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 11-03-2009, 08:55
|
|
|
Czytająć pierwszego posta to dosłownie historia mojego misia W tej chwili wynajmuje garaż od gościa który miał takie same auto jak moje 8-10 lat temu. Jak zobaczył że misiek wraca na swoje miejsce, łezka w oku mu się zakręciła i namawiał mnie do sprzedaży . Dla mnie jedyne słuszne dla takiego miśka Kuflika w przyszłości to muzeum motoryzji lat 80-90 a nie komis:) |
_________________ -=Galeria=-
W rodzinie:3000GT VR4 99 Italia edition, LANCER C68A 1.8 GTi, LANCER C62A 1.5 8v, LANCER Sportback Ralliart CX4A |
|
|
|
 |
kuflik
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 12-03-2009, 15:16
|
|
|
Komis!? Nigdy! Sprzedam komuś, kto go chce:) a nie do wożenia smoły;p
Jak znajde chwiel, dam ogłoszenie w dziale sprzedam, bo juz postanowione. Sprzedaje. A dziś go po raz ostani piseszcotliwie wymylem dokładnie;) Jak ktoś z Poznania chce go zobaczyć, to się odezwać priv:) Błyszczy się jak głupi teraz;)
A z przykrych wiadomości, to padł troche prawy przedni amor:( Z nienacka;/ Ale jak się dowiedziałem, to od nowości nie był wymieniany... Więc i tak nie jest żle:) W końcu ponad 240 000 przebiegu. I śmiga dalej!!
A i z ciekawostek, zostawiłem go naświatłach ostanio pod uczelnią, pytam faceta czy mi z kabli odpali, a on się pyta " a który to Twoj?". Dodam, że wystawał tylko tył auta;p I on na to "o jaki fajny lancer":DDDD Nie wiem jakim cudem poznał.
Jak znajde chwile, to coś więcej napisze. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 12-03-2009, 16:18
|
|
|
kuflik napisał/a: | Dodam, że wystawał tylko tył auta |
A jak on wyglada bo nie ma na zdjeciach.... |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
kuflik
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 12-03-2009, 18:33
|
|
|
edit by kuflik//
Stało się[*]
Lancek na sprzedaż, wszystkich zainteresowanych zapraszam
http://forum.mitsumaniaki...ic.php?p=454154
Cena na prawdę do uzgodnienia, można się umówić w poznaniu, podjadę. zrobimy jazdę testową.
//moje ogłoszenie znikneło... dziekuje adminowi. nawet nie wiem któremu.dlaczego ktoś to usunął?// |
Ostatnio zmieniony przez kuflik 18-03-2009, 21:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kuflik
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 20-03-2009, 11:09
|
|
|
jako student, nie dam rady płacić podwójnego oc;/ Dlatego szukam teraz małego autka, z silnikiem max 1.4, do jazdy tylko po mieście. Więc może wartość wzrośnie, ale nie moge sobie na to pozwolić:)
Swoją drogą, kolega chciałgo kupić (w cenie radia, jakie jest w środku..), ale stweirdził, że coś jest nie tak, bo takiego auta nie ma na calym allegro:) Lekko się zdziwił:D |
|
|
|
 |
andy_1974 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2009, 12:02
|
|
|
witam wszystkich
Ujeżdzam takiego samego lancera 3 rok, a w zamierzeniach miał służyć 1 rok. Po regeneracji ECU u Bartka auto chodzi wręcz idealnie. Regularnie wymieniany olej i części ekspoatacyjne sprawiają że 200 tyś. na liczniku nie robi na nim wrażenia. Auto po złożeniu siedzeń bardzo pakowane. W wolnej chwili opiszę swoją historię. Dajcie chłopakowi szansę sprzedaży tego unikatowego już auta dla mitsumaniaków. Mój lancer jest jedyny w 30 tys. mieścinie!!! Następny będzie Galant też kombi, też będzie jedyny w mieścinie. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
kuflik
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 20-03-2009, 12:15
|
|
|
mały offtop- a gdzie w nim jest ECU? bo nie moge znaleźć...;/ a może masz jakąś instrukcie do niego? |
|
|
|
 |
kuflik
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 20-03-2009, 12:36
|
|
|
Nie jest bezwypadkowe, o czym w paru miejscach wspominałem. Miało jakąs przygode na przodzie, ale jeszcze w niemczech. A ja poprawiłem zderzak, przy prędkości 5km/h....
Powodów sprzedaży jest kilka, dostałem spore środki od dziadka na zakup auta to pierwsze i podstawowe. Chce coś co gwarantuje mi i mojej dziewczynie troczę więcej bezpieczeństwa- abs, poduszki, strefy zgniotu itp. No i z racji tego, że jeźdzę coraz więcej, chce coś co pali mniej niż te 8,4 litra. Bądź co bądź jestem studentem... i ostatnie- do poruszania się po mieście, wystarczy mi jakieś małe auto wielkości colta, a nie kombi:)
@Matejko- ja w pełni szanuje te zasady, i cieczy mnie to, że chronimy klubowiczów. Mam nadzieje, że jedna z wymienionych osób będzie na zlocie. Szkoda tylko, że auto będzie troczę brudne;/ mam egzamin, i nie będę miał czasu dla niego.. Ale to nawet lepiej, zobaczycie, jak wygląda na codzień:) A co do stanu aut opisywanych na allegro, to racja, oglądałem dziś polo, przebieg 120tys, a w środku duuużo bardziej zniszczone niż mój misiek... I jak tu kupić dobre auto? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 21-03-2009, 16:45
|
|
|
kuflik napisał/a: | UWAGA!! Z ostaniej chwili! ;(
Sprzedaż auta do klubu chyba jest juz nieaktualna. Właśnie ojciec zauważyłe, że jakas plamka na podjeździe sie pojawiła. Otwieram maskę, a silnik mokry;/ Zaczął sie olej wydobywać z silnika:((( połowa silnika jest mokra od oleju, troche poniżej świec(uszczelka?). Tym samym, nie moge stweirdzić, że silnik jest w stanie idealnym... Przykro mi. Ale na spot przyjade
Zostaje allegro od złotówki.... [*] Albo dam ogłoszenie "wymienie auto na kaste zimnego piwa":D
p.s. jak zobaczyłem, jaką potęgą jest klub MM, to jeszcze bardziej chce, by następne auto było właśnie mitsu!! Ale to nie takie proste przy moim wymaganiach.. |
Temat dotyczacy sprzedazy i jej zasad przeniesiony: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=34646 |
|
|
|
 |
|
|