Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tyku
22-10-2016, 12:54
[CY3A 1.8] Woda na podłodze w Lancerze
Autor Wiadomość
doman82 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer X 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-10-2016, 02:41   [CY3A 1.8] Woda na podłodze w Lancerze

No i stało się najgorsze, pogody nieciekawe a tu w Lancerku bajoro. Skąd może dostawać się woda do wnętrza? Szukałem na forum ale nic z tych rzeczy nie znalazłem. Dokładnie pod nogami kierowcy zauwazylem przedwczoraj mokry dywanik. Sprawa jest o tyle poważna, że po zdemontowaniu plastikowych elementow podniesieniu wykladziny wyjalem filcowy podklad ktory byl mocno nasiakniety woda. Po osuszeniu zostawilem sama wykladzine bez filcu, po ulewnej nocy wsiadam do auta a tam 3cm wody pod nogami kierowcy. Podszybie zdemontowane, lane wodą, odplywy chyba sprawne, leci jak z rynny po blotnikach pod auto i niby wszystko ok, uszczelki w drzwiach przejrzane, wygladaja ok, do tego z latarka przejrzalem elementy powyzej kałuży i pod deska rozdzielczą i niby wszystko w porzadku, lakier jest biały wszystko lekko zakurzone wiec widac jak na dloni i nigdzie śladu po plynacej wodzie, moze ktos ma pomysł gdzie szukac zrodla? Dodam że auto nigdy nie uczestniczylo w wypadku i nikt go w szopie nie spawał.

Arczi89 
Mitsumaniak
03057/KMM

Auto: Lancer X 2.0 DiD
Wysłany: 22-10-2016, 09:27   

Płyn jest tłustawy czy to woda ?
Jest możliwość żeby płyn chłodniczy uciekał z nagrzewnicy.

doman82 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-10-2016, 11:39   

Brałem to pod uwagę, bo w zbiorniczku wyrównawczym jest na minimum. Ale to na pewno jest czysta woda :/. Dzisiaj karcherem objechałem drzwi porządnie i to raczej jest szczelne bo po otwarciu uszczelka sucha na całej długości. Nie moge zdjąć boczku drzwi bo bym sprawdził co tam drzemie, dwie sruby zlokalizowałem ale nie wiem czy rwać całość czy po kolei elementy.

Haek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan 1.5
Wysłany: 23-10-2016, 03:05   

Dywaniki masz welurowe czy gumowe? Jak welur to może się przemoczył i woda po prostu z butów pochodzi?

Co do zdejmowania boczków, to są 3 śrubki od odkręcenia
https://youtu.be/bgiQic_2OEI?t=5s

doman82 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-10-2016, 10:28   

Dywaniki były welurowe, ale to nie z butów. Zdemontowalem plastiki na progu i wyjąłem spod wykładziny filcową wkładkę, wycisnalem z niej około litra wody. Podejrzenie padło na szybę czołową ktora jest lekko pęknięta w lewym dolnym rogu. Sprobuje zdemontować plastik ze słupka, mam nadzieje ze cis tam zobacze. Dzieki za filmik z boczkiem od drzwi.

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 25-10-2016, 18:46   

Wszystko w temacie - przednia szyba jest pęknięta i ścieka Tobie tam gdzie są nogi kierowcy.
Powiedziałbym, że standard.

doman82 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-11-2016, 16:00   

Mam nadzieje ze to szyba, jeżeli tak to wkleję nową i po klopocie. Z tego co sie dowiedziałem to 630pln z z wklejeniem ta lepsza z mocowaniem na czujnik deszczu.

[ Dodano: 19-03-2017, 11:47 ]
RalfPi napisał/a:
Wszystko w temacie - przednia szyba jest pęknięta i ścieka Tobie tam gdzie są nogi kierowcy.
Powiedziałbym, że standard.

Niestety, jakaś nietypowa akcja szyba wymieniona (gościu który wycinał i wklejał nową stwierdził ze na 99% przez tą szybę nie ciekło, jednak miałem jeszcze nadzieje) po tej operacji lancer suchy...
...minęła zima pierwsze obfite deszcze i znowu lipa.

[ Dodano: 19-03-2017, 11:51 ]
Do tego auto nabiera wody (na podłodze kierowcy) a powyzej podlogi wszystko suche. Chyba muszę go rozebrac i postawic kogos na godzine z karcherem niech leje. Moze wtedy cos zaobserwuje konkretnego.

Odpowiedz do tematu