|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Obroty,SKRZYNIA BIEGÓW!!! |
Autor |
Wiadomość |
Tomasz_borsuk
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 2003 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-06-2009, 22:50 [Cari 1.8 GDI] Obroty,SKRZYNIA BIEGÓW!!!
|
|
|
Witam,
Mam Carisme(1.8GDI manual przebieg 115tyś kilometrów).Mam kilka pytań :
1) Falują obroty, podobno trzeba czyścic przepustnice i kolektor dolotowy?Jeżeli tak to jak to się robi?Ile trzeba zapłacic w serwisie
2)Slaby lakier(srebny metalic),łatwo się rysuje,na masce byly odpryski od jazdy po autostradzie i teraz pojawiaja sie ogniska korozji,czy Carismy byly tak slabo zabezpieczone przed korozją?
3)problem z przerzuceniem z 1biegu na 2, tak jaby drazek sie zakleszczal w pozycji 1 i trzeba uzyc sily zeby wrzucic 2 i czasami zgrzyta!co to moze byc?
4)Olej w skrzyni biegów!Czy sie wymienia i co ile(manual) |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 09-06-2009, 23:07
|
|
|
Tomasz_borsuk napisał/a: | czy Carismy byly tak slabo zabezpieczone przed korozją? |
lakiery nowych samochodow (Carisma sie tu zalicza) sa obecnie robione na bazie wody, czyli sa ekologiczne, ale niestety latwo je porysowac
Tomasz_borsuk napisał/a: | byly tak slabo zabezpieczone przed korozją? |
Carismy maja ocynk, wiec jesli koroduje to sprawdz czy nie byla gdzies bita... (gdzie ci koroduje?)
Tomasz_borsuk napisał/a: | 3)problem z przerzuceniem z 1biegu na 2, tak jaby drazek sie zakleszczal w pozycji 1 i trzeba uzyc sily zeby wrzucic 2 i czasami zgrzyta!co to moze byc? |
moze wystarczy zmienic olej w skrzyni biegow...
Tomasz_borsuk napisał/a: | 4)Olej w skrzyni biegów!Czy sie wymienia i co ile(manual) |
bodajze co 150 000km
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2009, 23:13
|
|
|
generalnie ocynk jest wszedzie u mnie w 9latku rdzy nie widac nawet na porysowanych elementach, a auto stoi pod chmurka, i uwierz mi, ze dosc czesto u mnie pada |
|
|
|
 |
Tomasz_borsuk
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 2003 1.8GDI
|
Wysłany: 10-06-2009, 12:08
|
|
|
Lekkie ogniska korozji wychodzą na masce i na malutkim odprysku na dachu zaraz nad przednią szybą!ta korozja sie pojawia w tych miejscach wktórych byly odpryski od kamieni od jazdy po autostradzie!(samochod przed moim kupnem stał 7m-cy bez uzywania,kupilem go w holandi podczas pracy,zwolnili wlasciciela auta dlatego tak dlugo stal,w holandii jest b.duża wilgotność i ciągle pada może to dlatego?)
I co z tym olejem w skrzyni biegów?Co ile się wymienia?
A co z falującymi obrotami?Jak czyścic ta przepustnice? |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2009, 13:35
|
|
|
Tomasz_borsuk napisał/a: | holandii jest b.duża wilgotność i ciągle pada może to dlatego?) |
w UK leje jak cholera cały czas i ja rdzy nie widze !!
Tomasz_borsuk napisał/a: |
I co z tym olejem w skrzyni biegów?Co ile się wymienia?
A co z falującymi obrotami?Jak czyścic ta przepustnice? |
czytaj uwaznie co masz na pisane wyzej, podane jak na tacy, chyba jasniej sie nie da |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Cze 2007 Posty: 309 Skąd: z Polski
|
Wysłany: 10-06-2009, 14:19
|
|
|
Co do ciężkiego wysprzęglania, sprawdź wysprzęglik, może być nieszczelność na tłoczku, sprawdź płyn w zbiorniczku. |
_________________ CIEKAWOSTKA
 |
|
|
|
 |
|
|