|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Najszybsze auto wg Guinnessa zasilane gazem |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2009, 23:20 Najszybsze auto wg Guinnessa zasilane gazem
|
|
|
Az dziw ze nikt tu na forum nie wspomnial o tym newsie, a przeciez jest tu sporo aut zasilanych cyklonem:
http://moto.onet.pl/15604...kul.html?node=2
btw biogaz rozni sie czyms od zwyklego gazu? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-06-2009, 23:21 Re: Najszybsze auto wg Guinnessa zasilane gazem
|
|
|
arturro napisał/a: | biogaz |
A to nie jest metan czasem? |
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2009, 05:45
|
|
|
krzychu napisał/a: | A to nie jest metan czasem? |
~60% metan, ~30% CO2 a reszta siarkowodór i inne zapaszki. Powstaje z fermentacji odpadów organicznych - ścieków, krowiego łajna itp. Po jakichś dodatkowych zabiegach daje się stosować w instalacjach CNG. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24334 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-06-2009, 07:28
|
|
|
przeczytalem poczatek i juz mi sie nie chcialo - jak reszta, jest tak profesjonalna jak:
"Biogaz charakteryzuje się liczbą oktanową pomiędzy 120 a 140, co oznacza więcej energii do napędzania silnika"
totalna bzdura - ma sie tak jak dlugosc penisa mlynarza do szybkosci obracania sie lopat wiatraka... |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2009, 07:42
|
|
|
Darek czyścisz mi monitor.............. Twoje porównania rozbijają |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2009, 09:56
|
|
|
MITSUBISHI_GT napisał/a: | Oczywiście serwis zrobił geometrie i twierdził że jest wszystko ok, ale samochód jak ściągał w prawo, tak dalej ściąga. |
niech zmieni opony,
no i przypomne ze tu nie rozmawiamy o audi, a o autach napedzanych alternatywnym paliwem bijacym rekord predkosci doprowadzajacym do smiechu swoja liczba oktanow przekladajaca sie na moc silnika - darka i dm17 i mnie ogolnie |
Ostatnio zmieniony przez arturro 09-06-2009, 11:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2009, 10:55
|
|
|
Myślę że jakbym pojechal na takiej mieszance to też pobiłbym rekord prędkości
Uważam że wszelkie alternatywne paliwa będą ulepszane z czasem a z drugiej strony silniki będa do nich coraz bardziej przystosowane co pozwoli na polepszenie osiągów i pracy samego silnika. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24334 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-06-2009, 11:20
|
|
|
a ja mysle, ze nie - dopoki nie wyczerpia sie swiatowe zapasy ropy...
ale warto popierac alternatywy - chociazby po to, by arabowie nie czuli sie bezpiecznie i zbyt pewnie, jako glowni posiadacze jedynej na swiecie energii do napedzania aut... |
|
|
|
 |
|
|