Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odpaleniem silnika
Autor Wiadomość
maciek3005 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 D Comfo
Wysłany: 09-06-2009, 19:59   Problem z odpaleniem silnika

Witam, Panowie mam dużą prośbę i pomoc mam problem z odpaleniem silnika i nie znam przyczyny byłem już u paru mechaników i każdy mi mówi co innego między innymi: że pompa paliwa za słabo ciągnie i nie dostaje silnik zbyt dużo paliwa ; inny mi powiedział że mam problem z wtryskami że napewno mi gdzieś leją i nie dostarcza mi paliwa(w co wątpię bo żadnych wycieków nie widzę) i zaśpiewał za jeden 2,5tyś ;/ , przypuszczałem że może akumulator za słaby i nie dostarcza dobrej ilość prądu ale rozrusznik kręci bez problemu tylko nie może załapać od kopa tak jakby go coś blokowało tylko dopiero po jakimś czasie;/ biorę jeszcze pod uwagę immobilajzer i prawdopodobnie go sprawdzę w najbliższych dniach na kompie gdzieś może mi wykaże jakąś usterkę. Bardzo proszę o pomoc bo ten temat mnie irytuje;/

dask
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2009, 20:08   

Tak jak napisałeś radzę sprawdzić kody błędów na komputerze. Przyczyn może być wiele. Najczęściej leci elektronika czyli czujniki.

maciek3005 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 D Comfo
Wysłany: 09-06-2009, 20:46   

czyli jeżeli chodzi o części mechaniczne to może być w porządku tylko mnie też zastanawia jedno bo miałem przypadek że nie mogłem go odpalić przez ponad godzinę więc odpiąłem klemy żeby kompa zresetować i po podpięciu pod 2 akumulator (spinka 2 szeregowo) odpalił od kopa i co sie okazało mój akumulator jest w 100% dobry ale jest do benzyny ale raczej to nie powinno przeszkadzać jak rozrusznik kręci bez zarzutów

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2009, 21:57   

Czy ten problem występuje zawsze. Jeśli to nie akumulator to może Ci cos podpowiem.Miałem w moim aucie coś takiego i okazało się że to jeden z wtrysków. Zobacz TO i To Też Pozdr

koszmar9 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma HTB 1.6 16V 95r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-07-2009, 14:49   

Ja w swojej Cari miałem też problemy z odpalaniem Mimo tego ze posiadam 1.6 z LPG to może moje doświadczenie sie przyda :) Padł przekaznik ktrórego przewody lecą do listwy wtryskowej Stary nie był niczym osłonięty i można powidzieć ze zgnił od wody itd. Wymiana kosztowała mnie 50 zł i 10 min w warsztacie

Odpowiedz do tematu