Problem z odpaleniem silnika |
Autor |
Wiadomość |
maciek3005
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 D Comfo
|
Wysłany: 09-06-2009, 19:59 Problem z odpaleniem silnika
|
|
|
Witam, Panowie mam dużą prośbę i pomoc mam problem z odpaleniem silnika i nie znam przyczyny byłem już u paru mechaników i każdy mi mówi co innego między innymi: że pompa paliwa za słabo ciągnie i nie dostaje silnik zbyt dużo paliwa ; inny mi powiedział że mam problem z wtryskami że napewno mi gdzieś leją i nie dostarcza mi paliwa(w co wątpię bo żadnych wycieków nie widzę) i zaśpiewał za jeden 2,5tyś ;/ , przypuszczałem że może akumulator za słaby i nie dostarcza dobrej ilość prądu ale rozrusznik kręci bez problemu tylko nie może załapać od kopa tak jakby go coś blokowało tylko dopiero po jakimś czasie;/ biorę jeszcze pod uwagę immobilajzer i prawdopodobnie go sprawdzę w najbliższych dniach na kompie gdzieś może mi wykaże jakąś usterkę. Bardzo proszę o pomoc bo ten temat mnie irytuje;/ |
|
|
|
 |
dask [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2009, 20:08
|
|
|
Tak jak napisałeś radzę sprawdzić kody błędów na komputerze. Przyczyn może być wiele. Najczęściej leci elektronika czyli czujniki. |
|
|
|
 |
maciek3005
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 D Comfo
|
Wysłany: 09-06-2009, 20:46
|
|
|
czyli jeżeli chodzi o części mechaniczne to może być w porządku tylko mnie też zastanawia jedno bo miałem przypadek że nie mogłem go odpalić przez ponad godzinę więc odpiąłem klemy żeby kompa zresetować i po podpięciu pod 2 akumulator (spinka 2 szeregowo) odpalił od kopa i co sie okazało mój akumulator jest w 100% dobry ale jest do benzyny ale raczej to nie powinno przeszkadzać jak rozrusznik kręci bez zarzutów |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 09-06-2009, 21:57
|
|
|
Czy ten problem występuje zawsze. Jeśli to nie akumulator to może Ci cos podpowiem.Miałem w moim aucie coś takiego i okazało się że to jeden z wtrysków. Zobacz TO i To Też Pozdr |
|
 |
koszmar9
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma HTB 1.6 16V 95r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-07-2009, 14:49
|
|
|
Ja w swojej Cari miałem też problemy z odpalaniem Mimo tego ze posiadam 1.6 z LPG to może moje doświadczenie sie przyda Padł przekaznik ktrórego przewody lecą do listwy wtryskowej Stary nie był niczym osłonięty i można powidzieć ze zgnił od wody itd. Wymiana kosztowała mnie 50 zł i 10 min w warsztacie |
|
|
|
 |
|