Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie jest gniazdo ECU w 3000gt vr4 przed liftem?
Autor Wiadomość
vtiii 
Forumowicz

Auto: 3000gt VR4 '92
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2009, 17:56   Gdzie jest gniazdo ECU w 3000gt vr4 przed liftem?

Jak w temacie panowie mam pytanko.Gdzie znajduje sie gniazdo do ktorego podlacza sie komputer diagnostyczny w 3000gt vr4 wersja przed liftem? Tam jest gniazdo OBD czy jakies inne? I gdzie go szukac? Ewentualnie gdzie sa jakie warsztaty gdzie moge go niedrogo podlaczyc w okolicach wawy? Zaczyna mnie denerwowac to szarpanie jak mu depne,chcielismy go dzis podlaczyc pod kompa diagnostycznego jednak nie moglismy znalezc gniazda.Znajomy dysponuje tylko wejsciem OBD takze gdyby okazalo sie, ze tam jest jakies inne to potrzebuje namiary na jakis warsztat.Pomoze ktos?pzdr

n3000 
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Wysłany: 13-05-2009, 18:19   

Witam, gniazdo znajduje się po lewej stronie pod deska rozdzielcza obok skrzyneczki z bezpiecznikami, jest zakryte czarną gumową osłonką stąd często trudno je odnaleźć gdy się pierwszy raz go szuka :)

slawekpurc 
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Wysłany: 13-05-2009, 19:36   

zerknij tutaj , dokladnie jest tak jak napisal kolega wyzej , zalaczam fotke , pin 1 i 12.
http://images.google.pl/i...sa%3DG%26um%3D1

ten dziala
http://www.stealth316.com...gcodes_read.jpg

link L: www.stealth316.com/images/diagcodes_read.jpg
aktualnie 3000gt vr4 :)

modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI

zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa

vtiii 
Forumowicz

Wysłany: 13-05-2009, 20:04   

dzieki chlopaki znalazlem gniazdo jednak to nie jest obd i komp diagnostyczny nie ma z niego zasilania,chyba pozostaje mi jakis mechanik:( wie ktos gdzie moge go podlaczyc?

slawekpurc 
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Wysłany: 13-05-2009, 20:29   

jesli za bardzo nie zalezy ci na czasie to zainstaluj sobie dataloggera z programem MMcD.
mozna sie podlaczyc palmem pod to zlacze , zczytac i skasowac bledy i oczywiscie masz dataloggera. fajna zabawka.

w dziale warsztat jest post, ale jak potzrebuje dokaldnych info to moge ci powiedziec co jak mam zainstalowane i jak dziala. Ja kupilem gotowy zestaw na allegro. Ogolnie to proscizna, tylko zrobienie kabelka ECU - Rs232 wymaga troche zrecznosci i przeczytania paru postow, bo jesli o mnie chodzi to jestem laikem z elektroniki./elektryki.
aktualnie 3000gt vr4 :)

modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI

zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa

vtiii 
Forumowicz

Wysłany: 14-05-2009, 10:54   

dzieki kolego za pomoc ale moze najpierw poszukam jakiegos kompa bo ja chyba jestem jeszcze gorszym laikiem i nie chce nic spaprac:)

Daro 
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Wysłany: 13-06-2009, 15:09   

Sprobuj na Szpaczej w Marysinie, podobno sa dobrze ogarnieci w tych sprawach

http://www.autoszpacza.pl/dojazd.htm

Odpowiedz do tematu