Autoalarm co odciąć ??? |
Autor |
Wiadomość |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2006, 20:44 Autoalarm co odciąć ???
|
|
|
mam pytanko co najlepiej odciąc przy montowaniu autoalarmu. Chciałbym zrobić odcięcie zapłonu, czy ktoś może powiedzieć mi w którym miejscu przeciąc kabelek i jaki on ma kolor ??
Będę wdzięczny za każdą pomoc |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-08-2006, 20:50
|
|
|
Najlepiej nie skupiać się na jednym odcięciu.
Jak zapłon to kabel prądowy do cewki, dodatkowo pompe paliwa no i zasilanie ECU też można. Wszystko na przekaźnikach - nir jakichś no name tylko na przykład BOSCH. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2006, 20:57
|
|
|
A może wiesz gdzie znaję przewód prądowy do cewki lub pompy paliwa i jaki ma kolor ??? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 10-08-2006, 21:00
|
|
|
Po profilu widzę że masz Cari diesel. Tam nie ma cewki |
Just think...
. |
|
|
|
 |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2006, 21:19
|
|
|
No tak właśnie sądziłem, to w takim razie na czym zrobić to odcięcie i jak znaleść ten przewód ?? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 10-08-2006, 21:24
|
|
|
Opis bezpieczników w Cari masz w dziale Carisma FAQ. W Downloads jest do niej service manual. http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3448 tutaj. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 10-08-2006, 21:41
|
|
|
robo_k napisał/a: | to w takim razie na czym zrobić to odcięcie i jak znaleść ten przewód | Nie wiem czy tak jest w Cari 1.9 TD ale w np. starych 1.6 D na pompie wtryskowej jest zawór odcinający dopływ paliwa. Właśnie tam zrobiłem sobie kiedyś odcinkę. Powinieneś znaleźć ten przewód bo jest tylko jeden. Jak kluczyk w stacyjce jest na ON - jest prąd, jak kluczyk na OFF - prądu nie ma.
Tylko niech to zweryfikuje ktoś z "elektryków" i podpowie jak zrobić to "po bożemu". |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|