|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z32A 1.1] check engine |
Autor |
Wiadomość |
pati colt [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2009, 22:50 [Z32A 1.1] check engine
|
|
|
witam
zaparkowałem autko na poboczu na lekko pochyłej drodze , podczas próby odjechania - byłem z przodu i tyłu zastawiony autami tak więc musiałem trochę przygazować żeby wogóle wyjechać - w pewnym momencie autko zgasło i pojawił się check engine . moje pytanie jak wykasować ten błąd " domowymi sposobami " jeśli jest to możliwe
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2009, 10:45
|
|
|
Możesz odłączyć akumulator i błąd powinien się wykasować. W instrukcji jest jednak napisane, że jeżeli chcesz się dowiedzieć co było przyczyną błędu to akumulatora nie wolno odłączać, tylko zgłosić się do serwisu.
Ja niedawno miałem też problem z "checkiem". Po dłuższym postoju w nasłonecznionym miejscu chciałem ruszyć i bez wciśniętego gazu w podłogę auto ani drgnęło. Potem zaświeciła się kontrolka. Zjechałem na pobocze, wyłączyłem i włączyłem silnik, wszystko działało już normalnie, ale kontrolka pozostało zaświecona. W ASO powiedziano mi, że soft w niektórych ECU miał błąd, który właśnie tak się objawiał. Zmieniono oprogramowanie i wszystko chodzi jak w zegarku
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pati colt [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2009, 11:28
|
|
|
samo nie chciało zniknąć - próbowałem różnych sposobów i nic , w końcu zajechałem do mechanika i za 80 pln wykasował błąd - okazało się że włączył się czujnik prędkości cokolwiek to znaczy |
|
|
|
 |
|
|