Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
filtr do cari po lifcie
Autor Wiadomość
Hagi 
Forumowicz

Auto: carisma gdi 99 po lifcie
Wysłany: 03-06-2009, 19:07   filtr do cari po lifcie

Wie ktoś może gdzie mogę kupic filtr paliwa do cari 1,8 gdi 125ps po lifcie.Mam ten filtr w baku.Szukałem i szukałem...szukałem i nic.Po za serwisem (cena 330zł) no i Japaneze do którego nie moge się dodzwonic nie mogę nic znaleźc.Zdiagnozowałem błąd 89 a więc jak koledzy mi napisali czujnik temp zasysanego powietrza w przepływomierzu lub regulator ciśnienia paliwa (ale gdzie on jest to nadal nie niewiem).Ogólnie rzecz biorąc dostaje złą mieszankę.Może wywala ten błąd bo dostaje za mało paliwka z baku przez przypchany filtr(jeździłem trochę czasu na rezerwie więc mógł się zapchac).Bądź co bądź napewno jego wymiana nie zaszkodzi ponieważ nie sądzę aby był wymieniany od nowości.Forumowicze,którzy mają filtr w komorze silnika nie mają problemu bo tych filterków na rynku jest pod dostatkiem nie wspominając juz o cenie.

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2009, 19:19   

Próbuj... musi sie udać.
Cytat:
Japaneze tel. +48422154402,602224584 w tygodniu 10-17, w sobotę 10-13, Marek Malik,

Hagi 
Forumowicz

Wysłany: 03-06-2009, 19:51   

Czyli Marek ma monopol na cały kraj.Ale to trochę dziwne zeby nie mozna było dostac
filtra paliwa(chyba dostępnośc powoduje tak astronomiczną cenę) w końcu cari to nie zabytek i choc to japoniec to produkowany w europie

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 03-06-2009, 19:57   

pytales w Inter Carsie?

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Hagi 
Forumowicz

Wysłany: 03-06-2009, 20:25   

nie tyle pytałem co sprawdzalem ich ofertę na necie i z tego co widzę bo mają fotki to są tylko te montowane w komorze silnika

maciej76 
Mitsumaniak

Auto: Civic
Wysłany: 04-06-2009, 11:23   

Hagi. Zapytaj tutaj- http://www.motorsystem.pl/
Lub tutaj- http://www.auto-hurt.pl/
W tym drugim spory rabat dla mitsumaniaków, nawet do 30% Za to w tym pierwszym niskie ceny(zdecydowanie niższe niż u Japaneze)
Daj znać czy załatwiłeś :p

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 04-06-2009, 13:20   

Hagi napisał/a:
sprawdzalem ich ofertę na necie

polecałbym jednak zadzwonić

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Hagi 
Forumowicz

Wysłany: 04-06-2009, 19:56   

Dzięki Maciej za namiary a do inter carsu tez zadzwonię chocby z ciekawości.Jakby co to dam znac po weekendzie bo teraz jak to się mówi zarabiam na chlebek od rana do wieczora

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-06-2009, 09:50   

maciej76 napisał/a:
W tym drugim spory rabat dla mitsumaniaków, nawet do 30%

Nie prawda ...

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 05-06-2009, 10:12   

Rabat ok. 30% ma każdy warsztat , firma zarejestrowana w InterCarsie, Mój kolega mając sklep spożywczy tez ma taki rabat u nich. :badgrin:

maciej76 
Mitsumaniak

Auto: Civic
Wysłany: 05-06-2009, 13:15   

turek61 napisał/a:
maciej76 napisał/a:
W tym drugim spory rabat dla mitsumaniaków, nawet do 30%

Nie prawda ...

W Poznaniu robię u nich zakupy i za każdym razem jest spory rabat. W zależności od rodzaju części do 30%. Zresztą przeczytaj post Immortala w tym temacie- http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=255
Widzę, że jesteś wielkim fanem Japaneze. Jednak to nie upoważnia Ciebie do zarzucania mi pisania nieprawdy i wprowadzania innych w błąd( tut. Hagi)
Jak nie wierzysz zadzwoń do hurtowni to się przekonasz. Lub wyślij emaila z zapytaniem o zniżki. Ostatnio kupowałem u nich części 2 tygodnie temu i rabat obowiązywał po okazaniu karty klubowej.
Może do Ciebie dotrze, że mit Japaneze jeśli chodzi o najniższe ceny, od jakiegoś czasu znacznie podupada. I nie widzę większego sensu ciągłego promowania Go na forum bo jest kilku dostawców bijących Go cenowo na głowę np: Wymienione przeze mnie kilka postów wyżej.

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 05-06-2009, 13:59   

maciej76 napisał/a:

mit Japaneze jeśli chodzi o najniższe ceny, od jakiegoś czasu znacznie podupada.

Zwłaszcza, że człowiek jest bardzo niesłowny. Korzystałem z jego usług raz i następny będzie tylko wtedy jeśli nie będzie innego wyjścia lub cena u niego będzie dużo atrakcyjniejsza. Zwodzi klienta, że "już wysyła", "jutro pójdzie". Po czym się dzwoni następnego tygodnia i znowu "jutro pójdzie'. W rezultacie chyba ponad 2 tygodnie czekałem na towar. Sam sobie zraża klientów. Jak nie jest w stanie obrobić wszystkich zamówień to niech chociaż poda realną datę, a nie zwodzi przez 2 tygodnie.

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-06-2009, 00:37   

Cytat:
Widzę, że jesteś wielkim fanem Japaneze. Jednak to nie upoważnia Ciebie do zarzucania mi pisania nieprawdy i wprowadzania innych w błąd( tut. Hagi)
Jak nie wierzysz zadzwoń do hurtowni to się przekonasz. Lub wyślij emaila z zapytaniem o zniżki. Ostatnio kupowałem u nich części 2 tygodnie temu i rabat obowiązywał po okazaniu karty klubowej.
Może do Ciebie dotrze, że mit Japaneze jeśli chodzi o najniższe ceny, od jakiegoś czasu znacznie podupada. I nie widzę większego sensu ciągłego promowania Go na forum bo jest kilku dostawców bijących Go cenowo na głowę np: Wymienione przeze mnie kilka postów wyżej.

Napisałem tak krótko bo nie miałem czasu.Otóż fanem japaneze byłem ale od pewnego czasu zaopatruje sie w InterCarsie właśnie z powodów które podałeś.
Co do tego że zarzucam Ci nieprawdę to właśnie po przeczytaniu Twojego postu wysłałem dwa maile właśnie do tych dwóch sklepów.
Chodziło o kompletny rozrząd dla nowo zakupionego Gala 2,5V6.Zapodałem iz części muszą być markowe.
W http://www.motorsystem.pl/ cena wyszła 640 zł. a w http://www.auto-hurt.pl/ 750 zł. mimo iż napisałem że należę do klubu i podałem nr karty.
Zaznaczę że kazałem sobie wypisać części składowe jakiej są firmy i cenę.
Części składowe były identyczne.
Odpisałem im że co to za rabat skoro w motorsystem bez rabatu mam 150 zł mniej.
Odpowiedź: zapraszamy do zakupów gdzie podano nr aukcji na Allegro z ceną 630 zł.
Nie mogę teraz tego udowodnić gdyż piszę ten post w pracy i nie mam dostepu do poczty i Allegro.
To tyle z mojej strony.Nie przywykłem kłamać :wink:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-06-2009, 00:59   

turek61 napisał/a:
To tyle z mojej strony.Nie przywykłem kłamać :wink:

wierzymy, ufamy :D
uf uf :D

a co do filtra przy baku to tylko ori i tu akurat japaneza zalatwi najtaniej :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-06-2009, 05:27   

Matejko napisał/a:
a co do filtra przy baku to tylko ori i tu akurat japaneza zalatwi najtaniej

Mateusz co do filtra paliwa w GDI to oczywiście potwierdzam.Sam będę u niego kupował.Kiedy dzwoniłem 2 lata temu po różnych sklepach to nie wiedzieli o co mi chodzi.Tylko Marek ( nie wiem dlaczego zmieniłeś mu płeć- japaneza :mrgreen: ) po VIN-ie podał gdzie się znajduje i podał cenę.

Odpowiedz do tematu